Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 16:16 - Новини - 11 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2010 16:18


НОВИНИТЕ – 11 март 2010 четвъртък    
   
  Кой помогна на ягодовци за референдума? Разправиите започнаха! Подробностите – по-късно в емисията!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 11 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  След като възстанови със собствени сили мемориала на Капитан Бураго на Десети километър в посока Пазарджик, кметът на район „Западен” Здравко Димитров сериозно се е заел и с възстановяването на Братската могила.  
В/Р  
Тема: Да възстановим Братската могила
  Днес Здравко Димитров заведе до Братската могила творците Ставри Калинов, Георги Чапкънов и Красимир Тодоров, за да ги запознае с обекта и да търсят заедно най-доброто решение за бъдещето му Синхрон 1 – Ставри Калинов – скулптор Синхрон 3 – Георги Чапкънов – Чапа – скулптор Синхрон 2 – Ставри Калинов – скулптор Синхрон 5 – Красимир Тодоров - художник Главната цел, която творците поставят пред себе си, е да съхранят паметника, за да може идните поколения да му дадат оценка, тъй като за днешното поколение още е рано да отсъди правилно. Синхрон 4 – Георги Чапкънов – Чапа – скулптор Авторът на Братската могила – професор Любомир Далчев бяга в Съединените Щати скоро след като прави паметника през 1974 година. Там предсказва падането на системата и описва как да се преподредят скулпторите в могилата, за да отговарят на историческата истина. Здравко Димитров запозна художниците с волята му, която той изразява в писмо до Пловдивския общински съвет през 1992 година. Синхрон 6 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен’ Димитров заяви, че ако не му се пречи, ще доведе начинанието докрай.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Стачка на здравните и детските заведения в Пловдив, както и на целия градски транспорт се очаква под тепетата. Причината е неизплатената държавна субсидия от близо 9 милиона лева към общинските заведения и транспортните фирми. Това съобщи заместник-кметът по икономика Александър Константинов.  
В/Р  
Тема: Пловдивските болници и транспортни фирми пред стачка
  Всички общински поликлиники, болници и детски градини в Пловдив са пред колапс, заради непреведените от финансовото министерство пари за различните социални дейности. Синхрон 1 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Общинарите са го ударили на молба, защото австрийската компания EVN заплашва всеки момент да спре тока и парното на лечебните заведения заради
неплатени сметки.
Синхрон 2 – пак той Освен, че се бавят заплатите на лекарите, доставчиците на лекарства не могат да си получат парите и има реална опасност всеки момент те да спрат снабдяването на болниците с медикаменти. Синхрон 3 – доц. Илия Баташки – директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" Днес стана ясно, че петте превозвачески фирми в Пловдив също готвят протести заради неизплатените субсидии в размер на милион и половина лева
за последните три месеца.
Синхрон 4 – Константинов Според заместник-кмета на Пловдив Александър Константинов стачки в общинските здравни и детски заведения се подготвят и във Варна и Бургас,
които също не са получили държавната субсидия за последните два месеца.
 
БЛАНК  
  Директорът на Втора градска болница Илия Баташки заподозря и политически мотиви в спрените пари. Според него отношението на правителството към Пловдив е тенденциозно.  
В/Р  
Тема: Баташки заподозря политически интереси в спрените плащания
  Според Илия Баташки вдигането с два процента на здравната вноска бърка в джоба на българина. Синхрон 3 – доц. Илия Баташки – директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" – Пловдив Според Баташки, заради по-малкото пари, които се отделят за здравеопазване, след няколко години болните в страната ще страдат от по-тежки заболявания. Синхрон 2 Директорът на Втора градска болница е на мнение, че въпреки финансовите трудности, "Свети Пантелеймон" ще продължи да приема пациенти.  
БЛАНК  
  Продължаваме със здравно-политическите теми в емисията. "Атака" ще подкрепи искането на ГЕРБ за провеждането на референдум за приватизацията на поликлиниките. Това стана ясно след среща на ръководствата на двете партии под тепетата. В декларация до медиите от "Атака" обявиха, че чрез общинските си съветници ще работят за реализацията на референдума и приканиха управляващите от БСП, ДПС и коалиция да се съобразят с гласа на пловдивчани.  
БЛАНК  
  В това време ВМРО пък оспори заслугите на ГЕРБ относно решението на висшите магистрати, които миналата седмица разпоредиха провеждането на референдум в село Ягодово, свързан с желанието на хората да се присъединят към Пловдив. Припомняме, че точно преди седем дни Петър Петров от ГЕРБ обяви пред местния парламент, че неговата партия е дала тази възможност на ягодовци.  
В/Р  
Тема: ВМРО : Тотев окраде идеите ни
  Слави Георгиев от ВМРО припомни, че епичната битка с община "Родопи" и съдебната система за село Ягодово започват войводите още преди 5 години. Днес в прав текст той нападна ГЕРБ Синхрон: Слави Георгиев- ВМРО-Пловдив Той припомни, че от ВМРО дали ноу-хауто за съдебния спор на областния управител Иван Тотев. Синхрон: Слави Георгиев- ВМРО-Пловдив Ангел Русев от Ягодово съобщи, че предстои през следващата седмица среща с новото ръководство на местния парламент в община "Родопи", за да разберат ще се насрочи ли дата за референдум или ще се чака това да стори губернатора.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Над 2500 ученици от Пловдив ще преминат напълно безплатно обучение по картинг. Съвместната инициатива на Община Пловдив и федерацията по картинг цели да намали натрупаното напрежение у пловдивските младежи и да ги възпита на безопасно движение по улиците на града.  
В/Р  
Тема: Безплатно обучение по картинг
  Обучението по картинг включва практически тренировки. Отделни училищни отбори ще се състезават един срещу друг. Преди да се пусне на картинг-пистата, всеки ученик ще трябва да мине теоретичен изпит и да попълни листовки. Синхрон 1 – Йордан Вербицалиев – федерация по картинг Синхрон 2 – Георги Титюков . зам.-кмет по спорт Синхрон 3 – инсп. Ботьо Гергинов – КАТ – Пловдив Обучението е безплатно и започва от началото на следващата седмица.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с "Телевизионен омбудсман". Днес на гости ни е шефът на фирма "Чистота" Радослав Кошински От 19,15 е предаването "Магазин за имоти, пари и идеи" От 20,50 е предаването "Открито студио" на тема: "Как да върнем на пловдивчани Братската могила?" Ще ни гостуват кметът на район "Западен" Здравко Димитров и творците Ставри Калинов, Георги Чапкънов и Красимир Тодоров. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567413
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930