Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 16:12 - Новини - 12 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2010 16:14


НОВИНИТЕ – 12март 2010 Петък    
   
  EVN вдига нова топлоелектрическа централа Иска да вдига и цената на парното!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдивчани масово се отказват от услугите на пловдивската топлофикация, която се държи от австрийската компания EVN. В същото време дружеството е решило да строи най-модерната Топлоелектрическа централа на Балканите. По какъв начин това ще повлияе на джоба ни – разбере от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: ЕVN: Цените на парното са социални
  Според ЕVN част от мощностите на сега съществуващата централа - ТЕЦ – Север са извън експлоатация. Ремонтът струва много скъпо, а авариите са се превърнали в ежедневие. Синхрон – Йорг Золфелнер – директор на Топлофикация- Пловдив В новото съоръжение австрийците ще вложат 100 милиона лева. То ще произвежда по 50 мегавата електрическа и 55 мегавата топлинна енергия на час. От ЕVN не се ангажираха с категоричен отговор на въпроса дали новата централа ще повиши сметките за парно и топла вода, но са на мнение, че цените на топлинна енергия в момента са социални и трябва да бъдат с 15-20% по-високи от сегашните. Синхрон 2 Според австрийската компания ЕVN цените за топлинна енергия трябва да бъдат повишени с 15-20 %. Новата топлоелектрическа централа ще заработи през зимата на 2011 година.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев бе категоричен, че няма да допусне служители на Община Пловдив да забранят достъпа до сметището в Цалапица за камионите на съседните общини. Тотев призова Славчо Атанасов най-сетне да седне на една маса с колегите си кметове и да се разберат за цената за депониране на тон боклук, вместо да им изпраща ултимативни писма и да бяга от диалог с тях.   
В/Р  
Тема: Проблемът с боклука на малките общини ескалира
  Ябълката на раздора е новата цена за депониране на тон боклук, която Пловдивския общински съвет гласува далеч след като малките общини приеха план-сметките си и не са предвидили увеличението от 4 лева за тон боклук. Синхрон 6 - Александър Абрашев – кмет на Община Калояново Областният управител върна това решение и в момента то е в Административния съд, който трябва да се произнесе на 8-ми април. Синхрон 1 – Иван Тотев – областен управител Проблемът е решим, подчерта областният управител. Синхрон 2 – Иван Тотев – областен управител Областният управител и кметовете на общините са възмутени и обидени явното нежелание за диалог от страна на Община Пловдив. Синхрон 3 – Иван Тотев – областен управител Синхрон 6 - Александър Абрашев – кмет на Община Калояново От РИОСВ пък обявиха, че няма да глобяват околните села, ако възникне проблем с извозването на отпадъците им. Синхрон 4 – Валя Атанасова – директор на РИОСВ – Пловдив Общините Калояново и Брезово вече са сключили договор със сметището в Карлово, откъдето им предлагат цена от 13 лева за тон, вместо 18,46 в Пловдив. Всички присъстващи кметове обявиха, че им е абсолютно нерентабилно да карат боклука си в новия завод в Шишманци.  
БЛАНК  
  Заместник-кметът Петко Атанасов коментира ситуацията така: "Няма да позволим да извиват ръцете на общината за сметището. Определената цена от 18 лева за тон боклук е съставена по всички изисквания на закона и за нея има решение на Общински съвет и общината не може да я промени. Община Пловдив няма законовото право да допуска на сметището да се депонират отпадъци, без да има сключени за това договори. Докато не се изчистят юридическите отношения между общините, не можем да не спазваме решението на Пловдивския общински съвет. Затова действително е необходимо да разговаряме директно с общините, а не чрез посредници", завършва изявлението си Петко Атанасов.   
БЛАНК  
  За по-малко от 2 седмици са уловени и обработени над 120 бездомни котки в Пловдив, след като през месец октомври миналата година екип от Фондация „Четири лапи” извърши преброяване на безстопанствените кучета и котки в града.  
В/Р  
Тема: "Обработиха" 120 котки
  От 1-ви март екипът на "Четири лапи" извършва в Пловдив улов, обезпаразитяване, кастриране и маркиране основно на бездомни котки. Обработените в подвижната ветеринарна амбулатория на фондацията животни, след постоперативния престой се връщат по местата, от които са заловени. Капацитетът и възможностите на екипа от специалисти е много над този брой животни, но това може да се постигне при по-добро съдействие от гражданите. От фондацията ги призовават да не възпрепятстват работата на екипа по улов. Сигнали може да се подават  изписаните телефони. Фондация „Четири лапи” е в Пловдив по покана на Общината.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  "З-ти месец Димитринка Дрангалова, която е със 100% загубена работоспособност, живее без инвалидната си пенсия." След като получихме този сигнал, екип на пловдивската телевизия го провери и се оказа, че в средата на януари жената минава ТЕЛК. Но последните си пари получава на 07 декември миналата година.  
В/Р  
Тема: Семейство живее без пари, помага им добра съседка
  Блокът на улица "Жан Жорес" 37 крие от пловдивчани една голяма човешка драма. Времето за Димитринка Дрангалова спряло преди 10 години. С исхимичен инсулт, оперирана 5 килограмова киста на панкреаса и ампутиран ляв крак тя е инвалид за цял живот. Сега Димитринка и съпругът `и оцеляват с близо 260 лева и то заради добавките Синхрон-Димитринка Дрангалова Димитринка и Илия се борят с живота както умеят, но най-често с тежки мъки и много сълзи Синхрон-пак Димитринка Съпругът `и не работи вече 10 години. Грижи се за жена си като малко дете-гледа я, къпе я, страда със нея Синхрон-Илия Дрангалов До началото на годината са успявали да свържат двата края. Но на 7 декември и малкото пари спират. Помага с каквото може съседката жена с голямо сърце. Тя дори ходи няколко пъти да пита за парите Синхрон-Надежда Николова   Реакцията на директорката на РУСО Розалия Джинева беше светкавична. Оттам са подали до ТЕЛК информация, че пенсията на Димитринка изтича, но лекарската комисия се забавя и има още 14 дни престой на експертното решение Синхрон-Бояна Колева- служител в РУСО Днес финалът е с добър край, парите ще бъдат преведе другата седмица, но колко ли още мъка има в този град  
БЛАНК  
  От РУСО съобщиха още, че търсят контакти с ТЕЛК, за да може хората, на които им изтича срокът за инвалидната пенсия, да се явяват по-рано пред комисията. Така няма да се налага спиране на парите. От ТЕЛК обаче реакция няма.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Кметът на Община „Родопи” Йордан Шишков отново обжалва провеждането на референдум в Ягодово. Областна администрация от своя страна ще подаде възражение срещу жалбата. Решен съм да довърша нещата до край и референдумът за отделянето на село Ягодово от община Родопи да бъде проведен, коментира областният управител инж. Иван Тотев. Като областен управител на Пловдив ще използвам всички законови възможности, за да може казусът, на който от години се търси решение, да приключи, допълни още той.  
БЛАНК  
  67 години от предотвратяването на Холокоста в България под надслов: Спасяването на българските евреи – борба за съхранение на националното ни достойнство бяха чествани в сградата на пловдивския университет. Официален гост на събитието беше вторият секретар на Посолството на Израел в България.  
В/Р  
Тема: Спасяването на българските евреи
  В българската история има много факти и събития с които можем да се гордеем и достойно да се наречем българи. Едно от тези събития е спасяването на българските евреи. Честването на героичното събитие беше проведено в сградата на пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Гилад Нол доста ясно подчерта заслугата на България към своите сънародници. СИНХРОН 1 : Гилад Нол Присъстващите си припомниха как близо 7 000 души са депортирани с вагони. Близо девет хиляди евреи , обаче са събрани в Пловдив, но те не са натоварени на влаковете за Полша поради официална отмяна на заповедта за депортация в последния момент. В тези събития се намесва митрополит Кирил. Той влиза в еврейския лагер в Пловдив и заявява, че ще тръгне с депортираните, ако те не бъдат освободени. Синхрон 2: Гилад Нол Именно висшата форма на милосърдие и хуманно отношение към човека е ръководила предшествениците ни откакто свят светува. Атмосфера   
БЛАНК  
  Следва поглед към съботната ни програма. От 10,15 е предаването "1001 съвета" с Роси Русева. По темата: "Частният театър в океана на кризата" ще ни гостува Димитър Селенски От 13,00 часа в "Ася в страната на талантите" ще ви забавляваме с художествена дърворезба, фотография, поезия и както винаги – с много музика.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра "Голямата играчка" От 19,15 е предаването "Една пловдивска седмица" От 20,50 ще ви запознаем с момичетата от хор "Евмолпея" Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567465
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930