Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 16:14 - Новини - 13 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 13 март 2010 събота    
   
  EVN ни хвали такса мощност  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Въвеждането на такса „Мощност” няма да повлияе масово на сметките за ток. Това съобщиха от австрийската компания EVN, която предлага промяната. Кой ще бъде засегнат от нововъведението – разберете от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Кого засяга такса "мощност"? И ви еН
  Компанията, която обслужва милион и половина абонати от цяла Южна България – EVN внесе в сряда предложение до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с което се обособява такса „Мощност” в крайната фактура за ток. От Австрийската компания твърдят, че промяната ще засегне много малка част от абонатите. СНХ1: Гочо Чемширов – директор „Регулационен мениджмънт” в EVN Пълният размер на такса „мощност” от лев и 50 на месец ще плащат хората, чийто домове са необитаеми или притежават вили, които посещават по-рядко и потреблението на ток е по-малко от средното за страната. СНХ2: Гочо Чемширов – директор „Регулационен мениджмънт” в EVN Очаква се в петък представителите и на трите електроразпределителни дружества в България да обсъдят въвеждането на новата такса „мощност”. Синхрон 3 От EVN обявиха, че ще поискат поскъпване на електроенергията с 3% от 1 юли. Австрийската компания настоява дневната тарифа на се намали с 4,3 %, а нощната да се оскъпи с 9,2 на сто.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  От неделя се затваря за ремонт северното платно на булевард "Шести септември" в отсечката от Съдебната палата до Чифте баня. Движението ще се пренасочи в южното платно. По план ремонтът трябва да продължи две седмици.  
В/Р  
Тема: Затварят бул. "Шести септември"
  Затварянето на една от най-големите пътни артерии в Пловдив, и то в най-натоварената й част, се налага поради реконструкцията на магистрален водопровод по бул. “Шести септември”. Трасето му е изключително сложно и стига до булевард Мария Луиза". Предвижда се да бъде подменен целият. Поради натовареността на трафика ремонтът ще протече в няколко етапа. Първият етап предвижда затваряне на северното платно на бул. “Шести септември” от пресечката с ул. “Фредерик Жолио Кюри “ до пресечката с ул. “Четвърти януари”. Трафикът на автомобили ще бъде пренасочен в другото платно. Срокът за приключване на ремонтните дейности за първия етап е две седмици, тоест до 28-ми март. Освен магистралните водопроводи ще бъдат подменен разпределителния, както и всички сградни водопроводни отклонения към тях. За последващите етапи ще има допълнителни разяснения за сроковете и организацията за движение. От "В и К" - Пловдив са наясно, че ремонтът ще затруднят изключително много и без това натоварения трафик в града и молят гражданите да проявят търпение и разбиране.  
БЛАНК  
  Напомняме ви, че затварянето за ремонт на южното платно на булевард "България" в участъка от булевард "Васил Априлов" до колелото на Панаира беше предвидено за началото на тази седмица, но поради обилния снеговалеж беше отложено. От Общината съобщиха, че веднага щом времето позволи, ремонтът ще започне.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Въпреки че Баба Марта май вече се успокои, белите, които нанесе последният мокър сняг не секват. Наш зрител е заснел как външно тяло на климатик е пропаднало и е увлякло още едно след себе си, създавайки големи неприятности на собствениците им. Вижте кадрите:  
В/Р  
Тема: Климатик събори друг
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Житейския опит на един съвременник на Ньойския договор и „Наглите” представи пред пловдивчани журналистът Петко Бочаров. Премиерата на книгата му „Картини от три Българии” беше снощи в Драматичния театър. Залата беше претъпкана, а думите на автора постоянно бяха прекъсвани от бурни аплодисменти.  
В/Р  
Тема: „Картини от три Българии” от Петко Бочаров
  „Картини от три Българии” е мемоарна, но без тегнеща документалистика. Специалистите определят стила като диалогизиран монолог с читателя. Покрай споделените любовни трепети се появяват размисли за култа към личността. Събития от трите Българии – царската, тоталитарната и новата – като атентатът в църквата „Света Неделя”, грижите по зачисления кон по време на Втората Световна война или пък Боянските ливади са показани през реални човешки съдби – на леля Ана, Месру или пък Панчо. Синхрон 2 - Петко Бочаров Авторът сподели, че я е написал за месец, без да ползва никакъв архив, осланяйки се само на паметта си. Синхрон 3 – Петко Бочаров На 91 години, Петко Бочаров е най-възрастният активно работещ журналист в Европа. Синхрон 1 – Петко Бочаров Журналистът сподели, че никога не е допускал, че ще дойде момент, когато ще се хвали с възрастта си. Синхрон 4 - Петко Бочаров Вървейки по него си е задавал въпросите: „Заслужава ли си в единствения човешки живот да правиш компромиси?” и „Заслужава ли безизходицата да се съобразяваш с нея?”. Неговите отговори са в книгата, която може да ви упъти да откриете и своите.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица.Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   новини,   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551859
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031