Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 17:46 - новините-15 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Първите антени на мобилните апарати паднаха…  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Върховният административен съд отхвърли  жалбите  на  Космо България Мобайл ,  Мобилтел  и БТК срещу решението на пловдивският административен съд относно ограничаването на антените на мобилните оператори. Според компаниите са  засегнати  интересите им, защото са длъжни да се съобразяват с действията на кмета на общината, предприети въз основа на решение на общинския съвет.  
В/Р  
Тема: Мобилните оператори вече ще се съобразяват къде поставят антени в Пловдив.
  Припомняме, че пловдивският общински съвет предприе мерки за намаляване на вредното въздействие на електромагнитните полета, излъчвани от базовите станции и ретранслатори на мобилните оператори като реше, че при издаване на разрешения за строеж или за поставяне да се изискват доказателства за спазване на разпоредбите. Местният парламент възложи на кмета на община Пловдив или упълномощено от него лице в срок от три месеца да осъществи съвместна проверка на всички изградени излъчватели и при нарушения да бъдат демонтирани. Да не се поставят антени в радиус от 300 метра от учебни и лечебни заведения, читалища и библиотеки, детски градини и ясли, и детски площадки. Според съда застрашаване на интересите на мобилни оператори няма. Така сега те ще трябва да демонтират антени и в бъдеще да се съобразяват къде поставят нови.  
   
  Продължавам да отстоявам тезата, че е нужен закон, който да запълни съществуващия днес правен вакуум и да уреди тези отношения. Закон за намаляване на вредното въздействие на електромагнитните полета, излъчвани от разположените на територията на община Пловдив базови станции и ретранслатори на мобилни, кабелни, интернет и други оператори, коментира Илко Илиев. В началото на годината, през януари, той излезе с предложение до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов и депутатите от Пловдив и областта. Според Илко Илиев такъв закон е необходим, тъй като приетата през 1991 г. наредба №9 е вече остаряла и неадекватна спрямо бързо развилите се технологии.
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Сметището край Цалапица беше затворено днес следобед за камионите на общините Стамболийски, Перущица, Кричим и Калояново. По тази причина кметовете на населените места заплашиха с протести и блокиране на депото. Подробностите от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Затвориха сметището край Цалапица за 4 общини
   Общините от областта не са съгласни с повишения размер на таксата
за депониране на един тон отпадъци на сметището край Цалапица. Затова те
не са подписали договор с Община Пловдив за депониране на отпадъците и отднес достъпът на техните камиони с боклук беше забранен.
Синхрон – Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив /нямат договори и иматзадължения, затова затваряме../
Кметовете на общините от Пловдивска област не са съгласни с поставените в
последния момент условия от Община Пловдив и смятат, че тя им извива
ръцете.
Синхрон 2 – Лилия Таскова – отдел „Екология” Общините Калояново и Брезово вече са сключилидоговор със сметището вКарлово, откъдето им предлагат цена, която е два пъти по-ниска от тази на    
депото в Цалапица. На практика обаче градовете Стамболийски, Перущица и
Кричим няма къде да изхвърлят отпадъците си. Затова техните кметове
започват подготовката за протести и имат намерение да блокират изцяло
пловдивското депо.  
БЛАНК  
  Славчо Атанасов се грижи в апартамента си за две улични котки. За разлика от предшественика си Иван Чомаков, при чието управление бяха изтребени уличните кучета в града, настоящият кмет дава личен пример за хуманно отношение в борбата с безстопанствените животни в Пловдив.
В/Р  
Тема: Борба с уличните котки
  През целия месец март бус на фондация  Четири лапи  обикаля града, като екипите залавят безстопанствените котки, за да ги кастрират. След необходимия престой котките се пускат на същите места, от които са заловени. Манипулациите се извършват в мобилна клиника, обзаведена в Швейцария по всички законови изисквания. Синхрон 2 – Явор Гечев – фондация  Четири лапи Днес от  Четири лапи  посетиха кмета Славчо Атанасов, за да го запозная с работата си до момента. Синхрон 1 – Явор Гечев – фондация  Четири лапи Над 7000 са уличните котки в Пловдив, за месец престой тук от фондацията ще обработят 400. Могат да поемат много повече, но срещат пречки. Синхрон 4 – Явор Гечев – фондация  Четири лапи Синхрон 5 – Христо Минков – Главен еколог От  Четири лапи  ще предадат опита си на служителите в зооветеринарния комплекс, за да продължат с кастрацията на уличните котки. Синхрон 3 – Явор Гечев – фондация  Четири лапи Така че ако видите микробус с емблемата на фондацията, който да товари котето, живеещо пред входа ви – не се притеснявайте – ще ви го върнат кастрирано, ваксинирано, обезпаразитено и маркирано!    
КАШ Криминални
 
БЛАНК  
  Два леки автомобила горяха при пожар зад блок 1304 в Пловдив. Огънят е причинен от късо съединение в ел. инсталацията на една от колите. Пожарът е тръгнал от таблото на лек автомобил  Ланча Тема, докато 49-годишният й собственик ремонтирал дръжките на вратите. Мъжът се опитал да изгаси огъня, но не успял. Още два автомобила – Рено Канго  и  Опел Кадет, частично са пострадали при пожара.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Предлаганата от EVN такса мощност от 1 лев и 80 лв. с ДДС на абонатен номер всъщност е досега плащаната от клиентите цена за достъп на домакинствата до мрежата, но разделена –на цена за  мощност  и цена на консумирана от всеки абонат електроенергия. Новата такса мощност е различна в зависимост от ползваните киловати месечно. Клиентите с до 300 кВтч потребление ще плащат 18 лева повече годишно.  При хората с над 600 киловат часа ще плащат 24 лева по-малко.    
В/Р  
Тема: Новата такса мощност ще засегне неактивните потребители на ток
  Предлаганата такса мощност , която EVN ще внесе до края на месеца за одобрение от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще засегне предимно малките потребителите електроенергия. Новата такса ще окаже влияние на сметките на собствениците на вили, необитаеми жилища  и хотели Синхрон-Гочо Чемширов- директорът  Регулационния мениджмънт - EVN Ако един потребител е плащал близо 200 лева досега с новата такса мощност сметката ще стане 202 лева. Синхрон-Гочо Чемширов- директорът  Регулационния мениджмънт - EVN Такса мощност вероятно ще се въведе и заради близо 20 процента от потребителите с  нулево потребление . Те ще си поемат разходите за кабели и амортизация, плащани досега от другите абонати. Синхрон-Гочо Чемширов- директорът  Регулационния мениджмънт - EVN Предложението е било отхвърлено минала година, от EVN признаха, че сега се надяват да бъде вече прието от държавната комисия за енергийно и водно регулиране.  
БЛАНК  
  Пловдивските войводи от ВМРО-БНД вкупом отиват в новата партия  Вяра Морал Родолюбие Отговорност- Национален идеал за единство, чиито председател е заместник- кмета Петко Атанасов. Анонс за това действие даде днес Бойко Ватев.  
В/Р  
Тема: ВМРО –БНД се влива във ВМРО-НИЕ
Решението да се отцепят от Красимир Каракачанов и преминат във ВМРО-НИЕ тукашните войводи ще вземат следващата седмица. Днес Бойко Ватев приветства създаването на новата партия. Синхрон: Бойко Ватев- ВМРО-Пловдив За кусурите на Каракачанов говори и доктор Лилия Учкунова. Синхрон: доктор Лилия Учкунова- ВМРО-Пловдив Тя отрече Каракачанов да я е канил за служебен лидер на ВМРО-БНД в Пловдив, но от друга страна Бойко Ватев призна, че би се радвал ако Учкунова му е шеф Синхрон: 3  
БЛАНК  
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ омбудсман. От 19,15 е спортното предаване 1Х2. Гост в студиото на живо ще бъде спортист номер 1 на България за 2010 боксьорът Детелин Далаклиев. С него ще бъде и шефът на боксовата федерация Марин Димитров. От 20,50 Дух и тяло с Вили. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер!  


Тагове:   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566902
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930