Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2010 16:57 - новини-17 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1230 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2010 16:13


 

НОВИНИТЕ – 17 март 2010 сряда  

   

  Сезонът на протестите започна. Има съмнения, че те са манипулирани от противници на правителството.  

   

  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  

В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК  

  Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" планира протест срещу идеята за намаляване на периода на отпуск за бременност, раждане и отглеждане на малко дете от 410 на 225 дни. А много майки от Пловдив се оплакаха, че парите и сега не стигат.  

В/Р  
Тема: Майки без пари

  Мария Вълкова е майка на малкия Мартин. Издържа го с 240 лева на месец. Понеже парите не й стигат, тя е теглила заем и редовно пазарува на
вересия.
Синхрон – Мария Вълкова – майка /имам заеми….взимам от магазина и аптеката стока, плащам когато имам пари/
Мария смята, че се посяга на парите за майчинство, защото майките са най-беззащитни.
Синхрон – Виктор Узунов е баща на 2-годишно дете. Споделя, че издръжката му на месец
струва между 300 и 400 лева и е възмутен от намеренията на правителството.
Синхрон 3 – Виктор Узунов – баща
Според Катерина Драгиева, която има двама внуци, нацията застарява, а в
същото време грижата на държавата за младите семейства е нулева.
Синхрон 4 – Катерина Драгиева
Антикризисните мерки на правителството се очаква да засегнат бюджета на
хиляди български домакинства.
 

Бланк  

  Такъв документ с антикризисми мерки, който да засяга майките няма. Това се твърди в съобщение от Пресцентъра на правителството, разпространено в късния следобед. Има подозрения, че умишлено се нагнетява социално напрежение, за де бъде дискредитиран кабинетът на Бойко Борисов.  

Бланк  

  Сега информация за още протести. Община Пловдив да се обяви за зона свободна от ГМО. Това поискаха в отворено писмо до кмета на града Славчо Атанасов протестиращите на площад стефан Стамболов. Въпреки днешните протести, голяма част от българите не ги интересува качеството, а цената на продуктите. Това мнение споделят собственици на хранителни магазини от Пловдив. Подробности с картина очаквайте в емисията от 20,30 часа.  

В/Р  
Тема: Пловдивчанинът не се интересува от ГМО?!

   Атмосфера Така започна днешният протест в Пловдив срещу генномодифицираните организми. Около 50 човека с плакати и викове възразиха срещу предвидените поправки в закона за ГМО. Анкета Протестиращите настояха Община Пловдив да се обяви за зона свободна от ГМО. Синхрон – Маргарита Костова организатор Хората протестират срещу генномодифицираните организми, но като влязат в магазина не гледат етикета, а цената на стоката. Такива са наблюденията на Светлозар Гечев, който е собственик на малък хранителен магазин в Пловдив. Синхрон – Светлозар Гечев- собственик на хранителен магазин В магазините за хранителни стоки вече се продават продукти, на които с голям червен етикет е обозначено, че не съдържат генномофицирани организми.  

КАШ ОБЩИНА  
БЛАНК  

  Кметът Славчо Атанасов обеща до края на годината булевард България да е изцяло ремонтиран до моста на Адата и да прилича на писта от Формула 1. Днес бе затворено за ремонт южното платно в отсечката от Васил Априлов до улица Победа. Така стартира вторият етап от реконструкцията на булеварда.  

В/Р  
Тема: Започна вторият етап от ремонта на бул.  България

  Последните автомобили успяха да се промъкнат през кръстовището на  България  и  Васил Априлов  в 10:40 сутринта. След това работници преградиха участъка, който ще се ремонтира, а полицаите започнаха да пренасочват движението. Славчо Атанасов също посети обекта Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив След 10-тина дни ще бъде затворена отсечката от  Победа  до  Васил Левски , а след още толкова – и до колелото на Панаира. След това реконструкцията ще върви по целия затворен участък. Когато бъде асфалтирано южното платно, отново в няколко етапа ще се затваря и северното. И в двата случая движението от затвореното платно ще се пренасочва по булевард  Дунав . Синхрон 4 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Третият етап от ремонта на  България  - от колелото на Панаира до моста на Адата - е предвиден за средата на лятото. Синхрон 5 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив При третия етап ще бъдат икономисани 800 хиляди лева от първоначалните разчети, тъй като се е оказало, че там пътят не е в чак толкова лошо състояние.  

БЛАНК  

  Сагата със сметището в Цалапица приключи. След като през последните два дни бариерата му беше ту спускана, ту вдигана пред сметовозите на Стамболийски, Кричим и Перущица, днес кметовете на засегнатите общини седнаха заедно на масата на преговорите и се разбраха.  

В/Р  
Тема: Сагата с Цалапица приключи

  Проблемът със сметището ескалира, след като Пловдивския общински съвет вдигна таксата за депониране на тон отпадъци за съседните общини от 14 лева на 18,46. Това обаче стана, след като малките селища вече бяха приели план-сметките си за чистота по старата цена и изпаднаха в юридическата невъзможност да подпишат договори по новата. Днес обаче четиримата кметове намериха решение на спорния казус. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив  Областният управител Иван Тотев обаче прати решението за по-високата цена за депониране на тон отпадъци в съда. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив  Според Славчо Атанасов каквото и да бъде решението на Административния съд, няма да възникнат нови проблеми между съседните общини за сметището в Цалапица.  

БЛАНК  

  Служители на Общинско Предприятие Градини и паркове започнаха днес почистване на фонтана на площад Стефан Стамболов от варовиковите отлагания. Тъй като пловдивската вода е много твърда, тя отлага по мраморните и гранитните плочи във фонтана големи количества варовик и се налага да го почистим механично, обясни директорът на Градини и паркове Иван Георгиев.  

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК  

  Да се промени подробния устройствен план в района на Пловдивския университет  Паисий Хилендарски, ще искат на утрешната сесия общинските съветници от БСП. Целта е улица Костаки Пеев, която преминава през двора на висшето училище да остане затворена, както е в момента.  

В/Р  
Тема: БСП оспорва решение на ВАС

  Припомням, че върховния административен съд се разпореди пловдивският университет да премахне бараките, които запушват улицата. За отварянето на пътя заповед издаде и кметицата на район  Централен  Райна Петрова. С процедурата за промяна на устройствения план от БСП искат запазване на сегашното статукво. Синхрон: Тодор Кръстев- общински съветник от БСП Пускането на процедура за промяна на устройствения план ще доведе до спиране на заповедта на Райна Петрова, твърдят от БСП.  

БЛАНК  

  Областният управител Иван Тотев пречи на развитието на Пловдив. Обвиненията към губернатора отправиха днес от БСП.  

В/Р    
  Тема: БСП: Тотев пречи на Пловдив

  Повод за обвиненията на социалистите към Иван Тотев стана решението на губернатора да спре годишната програма на Пловдивската общинска агенция за приватизация в частта й- раздържавяване на фирма  Бъдеще  и ДКЦ-тата в града. Зад този ход социалистите заподозряха политически амбиции на Тотев. Синхрон: Тодор Кръстев- общ. съветник от БСП Той е категоричен , че местният парламент ще препотвърди взетите вече решения.  

БЛАНК  

  Не правя политика с върнатите решения, коментира Иван Тотев. БСП иска през задния вход да приватизира пловдивските ДКЦ-та. Няма да допусна това, каза още областният управител. Той още веднъж се обяви за широко обществено обсъждане по казуса – раздържавяване на бившите поликлиники.  

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 БЛАНК    

  Перлите в короната на културния афиш на Пловдив са спектакълът  Лорд ъф дъ денс на Майкъл Флетли и откриването на Есенния салон на изкуствата. След като миналата година на 1 септември концерт изнесе легендарния Джон Лорд, тази година голямото име е Найджъл Кенеди. Английският цигулар, покорил света със своята цигулка ще радва пловдивчани.  

В/Р  
Тема: Найджъл Кенеди и Lord of the dance  в Пловдив

  Горещо  лято очаква пловдивчани. От Община Пловдив започват големите събития още в от края на този месец март. По повод Великден концент ще изнесе Володя Стоянов. По същото време по районите ще върви парад на непрофесионалните тънцови състави. Синхрон  За почитателите на по-твърдата музика е двудневния парк фест на стадион  Пловдив . На 28 и 29 май Милена, Ахат и други рок банди ще забиват яко с много бира. Синхрон-Йохан Девлетян-дирекция  Култура Събитията , които ще вероятно няма да могат да поберат желаещите са на античния театър-7 юни ненадминатото шоу на Майкъл Флетли с над 50 милиона зрители-Лорд оф дъ денс. И на 1 септември Найджъл Кенеди Синхрон Засиленият интерес към нощта на музеите и галериите кара община Пловдив да организира нощ на музиката през май. Бюджетът , с който разполага дирекция  Култура  за всички прояви е 1 милион лева.   

КАШ Спорт

 

БЛАНК  

  Стрелците на Тракия Пловдив отвяха конкуренцията на завършилото днес в града ни държавно първенство по пневматично оръжие. Общо 6 златни и 3 сребърни медала под погледа на председателят на българската федерация по стрелба Камен Шишманов спечелиха състезателите на пловдивския клуб.  

В/Р  
Тема: Стрелците на Тракия ПД без конкуренция на държавното първенство

  Триумфа на стрелците на Тракия Пловдив започна при момчетата с пушка. Пламен Итов е първи с 380 точки, а подгласник му е Иван Желязков. Отборно пловдивчани са далеч пред Светкавица Търговище и Ботев Враца. Синхрон В дисциплината пистолет доминацията на състезателите на Тракия е още по-голяма. Медалите бяха изпуснати само при момчета-и индивидуалния и отборния заминаха за Търговище. При момичетата Лидия Нанчева и Мария Гайдаджиева водиха до последно борба, но Нанчева надделя, а заедно с Димитрия Христова спечелиха отборната надпревара. Синхрон При жените с пушка най-точна е отново пловдивчанка Нели Танева. С нов национален рекорд 1129 точки Тракия е шампион в състав Танева, Ангела Недева и Ивана Господинова. Като отлична определиха състезателите и треньорите новата зала по стрелба в основно училище  Братя Миладинови  

 БЛАНК  

  Завършваме с ЕДНО съобщение. Основно училище Васил Левски съвместно с  Динко Дерменджиев-Чико организира на 20 и 21 март подбор момчета и момичета, родени през 2003 година, които желаят да тренират футбол. В двора на спортното училище ще бъде избрана футболна паралелка за първи клас за бъдещата учебна година.

БЛАНК  

  И накрая дена тъжна вест На 72 години днес почина легендарният футболист на Ботев Пловдив - Райко Стойнов. Той е част от големия тим, спечелил  Купата на Съветската армия през 1962-а година. В колекцията си Стойнов има сребърен и бронзов медал с  жълто-черните.  Поклонението ще бъде утре в 13:30 часа на Централни гробища.  

БЛАНК  

  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  

В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК  

  Такива бяха новините от изминалата сряда. След Прогнозата за времето продължаваме с Големият съвет. Участват Илко Илиев-председател на Общинският съвет и областният управител Иван Тотев. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   март,   сряда,   новини17,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568068
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930