Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 17:22 - новините-18 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 18март 2010 четвъртък  
   
  БСП се опитва да надцака Върховния административен съд. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 18 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Под натиск местният парламент на Пловдив тръгна срещу решение на Върховния административен съд. Законодатели се поддадоха на 36 студенти водени от двама заместник-ректори и на политическия популизъм на БСП, за да спаси от бутане 4 прогнили дървени бараки, разположени незаконно върху улица  Костаки Пеев  от Пловдивския университет  Паисий Хилендарски.  
В/Р  
Тема: ОбС- Пловдив под натиск суспендира решение на ВАС
  Припомням, че наскоро висшите магистрати разпоредиха улицата да бъде отворена за движение. Върху нея в момента са разположени четири бараки на университета. По време на дъжд таваните им текат. Кметицата на район Централен Райна Петрова издаде заповед да се изпълни решението на магистратите. На сесията днес около 30- тина студенти дойдоха да ги бранят. Синхрон: Стефан- втори курс актьорско майсторство В ПУ Съвсем професионално архитект Атанас Недевски обясни решението на висшите магистрати, като припомни, че ръководството на университета над 30 години не е направило нищо, за да узакони бараките. В крайна сметка обаче съветници от всички групи и кмета Славчо Атанасов отложиха временно проблема, като спрат бутането на бараките и тръгнат към промяна на статута. Според юристи обаче това решение е незаконно. Синхрон: Георги Колев- общински съветник                Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Вместо да гласуват решението, което отлага във времето проблема, от БСП и ГЕРБ почнаха да правят политика в залата на тема кой повече мислил за студентите. Синхрон: Запрян Кузлоджов- зам-ректор на ПУ               Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Какво предстои след решението на местния парламент? Синхрон: Георги Колев- общински съветник Припомням, че според общия устройствен план на Пловдив улица  Костаки Пеев  си е просто …. Улица!  
БЛАНК  
  Новият председател на Каракачановото ВМРО се казва Александър Колев! От няколко дни в общественото пространство в Пловдив се тиражира слухът, че след създаването на новото ВМРО-НИЕ, усилено се търси нов шеф на ВМРО-БНД. Днес лично новият шеф на ВМРО-БНД в Пловдив окончателно  потвърди:  Да, аз съм новият шеф на ВМРО-БНД в Пловдив! . Той ще съвместява едновременно тази длъжност и кмет на район  Южен . Междувременно приливът на членове от партията на Каракачанов продължава. След като вчера Хасково се присъединиха към новосформираната партия с председател зам.кмета на Пловдив Петко Атанасов днес същото направиха и от Харманли.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Опасенията на Община Пловдив, че унищожението на новите казани в район  Източен  ще започне веднага след поставянето им се оказаха реални. Един милион и осемстотин хиляди лева струват на Пловдив новите контейнери, затова е върховна наглост сами да ги унищожаваме, коментира управителят на фирма  Чистота  Радослав Кошински.  
В/Р  
Тема: В Столипиново унищожават казани на поразия
  До две седмици в Пловдив няма да има стари съдове за смет. Но ще има нови, които вече са съсипани. И една от причините е намарливостта на хората, които се отопляват на твърдо гориво.  Изсипват сгурта направо в кофите и те се палят. За минути се унищожава съд, който струва на общината 500 лева -гневи се Кошински.
Казанът се бракува след изгарянето на  гумените уплътнения и неръждаемото покритие. Кошински апелира съм жителите на район  Източен  останките от пепел да се изхвърлят до казана, защото и оттам те ще бъдат прибрани. Управителят на общинската фирма се опасява и от наближаващото голямо затопляне, което ще принуди пловдивчани масово да изхвърлят останките от кисело зеле, а консистенцията му също съсипва контейнерите. 
БЛАНК  
  350 лева получиха  Пепа и Нончо Ангелови, които от 14 години подържат зелената площ пред блока на бул.  Цариградско шосе  26 от общинската фирма  чистота. Инициативата  Зелен дом  не е спряла дори и през зимата, но с насъпването на пролетта става все по-трудно определянето на победителя.  
В/Р  
Тема: 350 лева и този месец за победителя в  Зелен дом
  В началото  Ангелови искали да засадят цялата градинка, която е близо половин декар само с борчета и кипариси. Младите дръвчета обаче на сутринта обикновено липсвали. Така след няколко пъти засаждане сега има три екзотични палмови дървета, една голяма кайсия, от която съседите си берат свободно, но понякога чупят клоните. Пепа и Нончо са отгледали сребърни кипариси, елха, дрян, липа и юка, известна още като столетник. Най-много се радваме, че децата играят в градинката и това е  мотива да продължаваме каза Пепа Ангелова.С  Парите от наградата на  Чистота  тя и съпругът `и  ще довършат живия плет и  ще купят нови семена за райграс . Градината получи и наградата  Зелен дом  на район  Източен .    
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд потвърди взетите по отношение на румънските граждани Мариус и Кристина мерки за неотклонение “ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА “.Срещу тях е повдигнато обвинение че  в Пловдив са продали на 3 лица фалшиви златни бижута. Съдът прецени, че е налице реалната опасност те да възпрепятстват правосъдието, ако спрямо тях бъде взета по – лека мярка за неотклонение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
Криминално проявен мъж бе заловен непосредствено след извършена от него кражба в Пловдив. Вчера преди обяд, след разбиване на входна врата от апартамент в ж.р. Тракия  са били откраднати лаптоп, зарядно и адаптер за него, както и кожена чанта с лични вещи. След получения в Пето РУ сигнал за случилото се, полицаите са установили и заловили заподозрения в кражбата. Той е задържан в ареста за 24 часа.

КАШ ОТ ЗЛАТНИЯ ФОНД НА ПОТВ
 
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия скоро навършва 12 години. В следващите дни ще ви припомним предавания и репортажи от нашия архив, които ни карат да размислим върху превратностите на времето. В началото на седмицата станахме свидетели на конфликта между Пловдив и съседните общини, които не искаха да приемат увеличената такса за депониране на битовите отпадъци на сметището в Цалапица. Открихме в архивите ни, че със същия проблем сме се занимавали точно преди 9 години.  
В/Р  
Тема:  Баталиите около сметището в Цалапица: епизод първи, Надпис горе: архив януари 2001 г.
 
БЛАНК  
  9 години по-късно – отново от Стамболийски протестират, отново кмет там е Иван Атанасов, само дето има малка разлика в цените – около 5-6 пъти. Повод за размисъл.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  За пореден път уличните котки в Пловдив станаха повод за конфликти. Това стана след като по време на днешната сесия на местния парламент Людмил Попов от граждански сдружение  ДОСТОЙНСТВО обвини общината и фондация  Четири лапи, която кастрира писаните в града, в нехуманно отношение.  
В/Р  
Тема: Продължава уловът на улични котки
  Обвинението към фондация  Четири лапи  е, че кастрирането на котките нарушава хормоналния им баланс. Така те губели имунитета си, разболявали се, намалявали концентрацията, ловкостта и силата им. Така те ставали лениви, дебели и нещастни. Според ветеринарите обвиненията са абсурдни и кастрацията е най-здравословният начин за третиране на бездомните животни. Синхрон 2 – д-р Веселин Бекирски – Зооветеринарен комплекс – Пловдив Синхрон 3 – д-р Марина Иванова – фондация  Четири лапи Това потвърди и швейцарката Катерина Беригер, в чиято родина понятието бездомни кучета и котки не съществува. Синхрон 5 - Катерина Беригер - фондация  Четири лапи  – Швейцария Синхрон 4 – д-р Марина Иванова – фондация  Четири лапи В края на месеца представителите на фондация  Четири лапи  си тръгват от Пловдив. Една от целите им тук е да обучат екипите на зооветеринарния комплекс как да обработват и котки, а не само кучета Синхрон 1 – д-р Веселин Бекирски - Зооветеринарен комплекс - Пловдив Днес в Зооветеринарния комплекс беше докарана поредната партида котки, заловени по пловдивските улици. След като бъдат кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и маркирани, те ще бъдат върнати по местата, откъдето са хванати.  
БЛАНК  
  Ако се стигне до антикризисната мярка, военните да заплащат здравните си осигуровки, ще търсим вариант Министерството на финансите да им върне парите обратно. Това каза в Пловдив министърът на отбраната Аню Ангелов. Това се случва след като военни в два поредни дни пушеха в центъра на Пловдив в знак на протест срещуидеята на правителството държавните служители да плащат здравните си осигуровки.  
В/Р  
Тема: : Военният министър успокои  изпушилите  военни
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман. От 19,15 е Магазин за имоти, пари и идеи От 20,50 е Най-интересното от днешната сесия на Общинския съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От НОВИНАРСКИЯ ЕКИП, ОТ МЕН Васил Трайков – приятна вечер.


Тагове:   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566771
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930