Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 16:34 - новините -19 март
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 19 март 2010 петък  
   
  65 години след края на войната жена пътува с карта на фронтовак. Обаче я хванаха. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 19 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  В масовия градски транспорт продължават да хващат   голям брой фалшиви карти за префенциално пътуване. Освен предприемчиви младежи, които намериха цаката и на документите за самоличност вече има и по-възрастни хора, които ползват ментета.   40-годишна пловдивчанка пътува в рейсовете на масовия градски транспорт с фалшива карта на фронтовак.  
В/Р  
Тема:За 20 дни хванаха 100 фалшиви карти в градския транспорт
  ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Община Перущица подписа, както бе договорено на срещата с кмета Славчо Атанасов в сряда, договор за депониране на битовите си отпадъци на сметището в Цалапица. Количеството, което от Перущица ще разтоварят на депото е 850 тона, срокът на договора е до края на 2010 година. Все още договор не е подписала единствено община Стамболийски, това ще стане след решение на местния общински съвет на извънредна сесия, увериха от администрацията на срещата в сряда.      
БЛАНК  
  270 броя нови контейнери тип  БОБЪР  постави от днес  Чистота  в района между булевардите  Руски,  Марица  и  Христо Ботев, съобщи управителят на комуналната фирма Радослав Кошински.  
В/Р  
Тема: Нови казани и за Центъра
  За три дни ще поставим всичките нови съдове, днес работим по бул.  Васил Априлов ,  Любен Каравелов  и  Христо Ботев  и малките улички между тях. След това ще заредим и микрорайона между  Васил Априлов  и  Руски , а в следващите дни между булевардите  Руски  и  Шести септември , допълни още Кошински. За пореден път отправям апел към пловдивчани да не изхвърлят сгурия в новите казани и да не ги палят. Нека изсипват сгурията до съдовете, служителите на  Чистота  ще я събират допълнително, за да не изгарят съдовете, каза още Радослав Кошински.           
БЛАНК  
  ОП  Градини и паркове  запълниха огромна дупка в паважа на улица  Отец Паисий  след сигнал на горещия телефон на кмета.  Предприятието не се занимава с поправки на улици, но този сигнал постъпи на горещия телефон на кмета и ние реагирахме веднага, защото дупката е много дълбока и опасна, обясни директорът на общинското предприятие д-р Иван Георгиев. Разполагаме с професионални павьори, които веднага могат да отстранят такъв проблем и ако има подобен сигнал, отново ще отстраним проблема, допълни още Георгиев.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, извършил въоръжен грабеж вчера в Пловдив. Около 17.30 часа във фризьорски салон на ул. Кирил и Методий  маскиран с дамски чорап мъж заплашил с пистолет 61-годишната собственичката на салона и 36-годишната й клиентка, след което отнел от жените два мобилни телефона, масивна златна гривна и 800 лева.  
БЛАНК  
  Млада жена пострада при пожар, който сама причинила. Огънят тръгнал  от незагасена цигара, изпусната от заспалата пострадала. Тя е настанена в болница с около 30 процента изгаряния в областта на главата. Има опасност за живота й. При пожара са изгорели мебели и са били опушени около 30 кв. метра стени.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Наш зрител ни сигнализира, че една интересна творба на покойния скулптор Димитър Павлов – Точката е скрита от погледите на пловдивчани. Когато се е оформял южният вход на тунела е било предвидено там да има каменен барелеф – фигура на богиня??? Скулпторът е вече бил възрастен, камъкът е бил твърд, но тогавашният кмет Димитър Мишев е помолил скулптора лично да завърши творбата – за да радва тя очите на пловдивчани. Скоро след като завършва фигурата той си отива.Какво е останало днес-вижте.  
В/Р  
Тема: Клони скриват каменна богиня от пловдивчани
  Днес произведението на Бай Митко е забравено от пловдивчани,а и как иначе след като е скрито под клоните и храстите. Забързани в нашето ежедневие рядко обръщваме внимание на заобикалящият ни свят. Но трябва да помним и уважаваме наследството си. Най-смущаващото е купчината изхвърлени найлонови торби, които са в близо до барелефа. Докато дърветата и храстите са природна даденост,то боклуците са наше дело. СИНХРОН 1 : Запознахме районния кмет Райна Петрова с проблема и тя обеща да проучи въпроса и да го отнесе до конкретната институция,а именно  Паркове и градини - Пловдив.  
БЛАНК  
  На ул. Метрополит Панарет  е обозначена с пътен знак пешеходна пътека, но такава в действителност няма. Много е трудно на хората от района да пресичат, а възрастните хора са принудени да чакат по 10 и повече минути докато пресичат улицата.  
В/Р  
Тема: Пресичането:Мисията невъзможна
  Пореден абсурд за пловдивчани. Така може да определим положението на улица  Метрополит Панарет . Защо-на единия тротоар е поставен знак за пешеходна пътека,а такава няма. На отсрещната страна- знакът липсва. Ежедневно пловдивчани са принудени да пресичат неправилно именно заради тази причина. Мисията става невъзможна , когато майки с колички решат да излезнат на разходка. Улицата е в район  Централен   и  има голям трафик от автомобили които във всеки един момент застрашават живота на гражданите. СИНХРОН 1 : От всичко казано до тук става ясно,че пресичането е цяло премеждие. Но никой не знае защо на единия тротоар липсва знакът сигнализиращ за пътеката… СИНХРОН 2 : Районният кмет Райна Петрова каза, че ще проучи и при първа възможност ще  предприеме мерки за разрешаването на този проблем.  
КАШ ОТ ЗЛАТНИЯ ФОНД НА ПОТВ
 
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия скоро навършва 12 години. В следващите дни ще ви припомним предавания и репортажи от нашия архив, които ни карат да размислим върху превратностите на времето. В началото на седмицата станахме свидетели на конфликта между Пловдив и съседните общини, които не искаха да приемат увеличената такса за депониране на битовите отпадъци на сметището в Цалапица. Открихме в архивите ни, че със същия проблем сме се занимавали точно преди 9 години.  
В/Р  
Тема:  Баталиите около сметището в Цалапица: епизод първи, Надпис горе: архив януари 2001 г.
 
БЛАНК  
  9 години по-късно – отново от Стамболийски протестират, отново кмет там е Иван Атанасов, само дето има малка разлика в цените – около 5-6 пъти. Повод за размисъл.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Призивите за свободно развъждане и отглеждане на домашни и безстопанствени котки, отправени по време на сесията на Общинския съвет, са в разрез с изискванията на българското законодателство, общинските наредби и добрите практики за грижа и хуманно отношение към животните, заяви в отговор на нападките, касаещи съвместната дейност на Община Пловдив и Фондация  Четири лапи, главният еколог на общината Христо Минков.  
В/Р  
Тема: Гравният еколог на Пловдив за уличните животни
  Главният еколог също се включи по темата кастриране на животните. Според него Община Пловдив работи съвместно с Фондация  Четири лапи  въз основа на сключен договор за партньорство по овладяване на популацията от безстопанствени животни.
В съвместната дейност на община Пловдив с фондация  Четири лапи  се обработват само безстопанствени животни, които по никакъв начин не са обозначени като домашни-каза Минков. След престой от 24 часа под наблюдение на специалистите, животните се връщат обратно по местата, от които са заловени, съгласно изискванията на гл. V от Закона за защита на животните, увери екологът. Тази дейност в Пловдив е под контрола на Регионалната ветеринарномедицинска служба, областната колегия на Български ветеринарен съюз и представители на местно сдружение за защита на животните. Нито една от тези институции не е констатирала нарушения или нередности.

БЛАНК  
  Eдин поглед към утрешната ни програма От 10.15 е Хиляда и един съвета с Роси Русева гостува доц.Дечев към клиника по урология в УМБАЛ "Св.Георги" От 13 часа в Ася в страната на талантите гостуват възпитаниците на пловдивското музикално училище.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 е Една пловдивска седмица. Гости са архитект Георги Селенски и кметът на район  Централен  Райна Петрова. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От НОВИНАРСКИЯ ЕКИП, ОТ МЕН Васил Трайков – приятна вечер.


Тагове:   март,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567263
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930