Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 18:13 - НОВИНИТЕ – 22 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 22 март 2010 понеделник  
   
  Дупкин ден пропадна! Подробностите веднага  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 22 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  На насрочения за днес протест пред общината срещу дупките по пловдивските улици не се яви нито един протестиращ. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: Дупкин ден пропадна
  За днешния ден беше предвиден национален протест срещу дупките по улиците. Пловдивчани също се заканиха да излязат на протест пред сградата на община Пловдив. Кметът беше готов да се срещне с тях, но никой не дойде да протестира. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Както каза кметът , явно хората предпочитат да псуват зад воланите си, но не са готови да излязат и отстояват правата си.  
БЛАНК  
  Ако областният управител вкара в съда точката от бюджета за тегленето на 30-милионен заем за ремонт на вътрешнокварталните улици, решението почти сигурно ще е в полза на Общината. Това обяви днес Главният юрист Савина Петкова.  
В/Р  
Тема: Кметът: „Пловдив се нуждае от заема за улиците!”
  Славчо Атанасов за пореден път защити нуждата от тегленето на кредита. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът отхвърли обвиненията на областния управител, че лихвите ще са колкото заема и Пловдив ще трябва да връща 60 милиона лева. Според Атанасов лихвите ще са не повече от 12 милиона лева за 14 години. С парите ще се ремонтират основно 105 километра улици, които се очаква да не се пипат поне 20 години. Сега за пълнене на дупки отиват по около 4 милиона лева на година, така за същия период Общината ще плати 14 милиона повече и улиците ни ще са кръпка до кръпка. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Какво ще се случи, ако областният управител прати в съда 30-милионния заем, разясни Главният юрист на Общината Савина Петкова, осланяйки се на други подобни случаи: Синхрон 3 – Савина Петков – Главен юрист Славчо Атанасов категорично отхвърли обвиненията, че с тегленето на 30-милионния заем иска да си гарантира втори кметски мандат. Подобно мислене той определи като престъпно спрямо Пловдив. Синхрон 4 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ако заемът не бъде изтеглен, Общината е задължена да заплати разходите на Европейската банка – около 100 хиляди лева.  
БЛАНК  
  Цялото становище на кмета Славчо Атанасов относно критиките по 30- милионния заем гледайте веднага след края на информационната ни емисия!  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Над 3000 рокери от цяла Южна България се събраха в Пловдив. От улица "Данаил Николаев" те тръгнаха за традиционния си събор в началото на пролетта, който се провежда на Бачково. Някои от тях обаче преди да „яхнат” моторите, се почерпиха със солидно количество бира.  
В/Р  
Тема: Шествие на 3000 рокери към Бачково
  Атмосфера Хилядите фенове на високата скорост се събраха в центъра на Пловдив, преди да тръгнат за Бачково. Те признават, че не биха заменили мотора с друго превозно средство. Анкета Не липсваха и почерпени рокери, които не се престрашиха да подкарат моторите си след употреба на алкохол. Синхрон – Димитър – рокер Димитър – Зеления кара от 10 години мотор. С него той прави невероятни изпълнения. Споделя, че заради консумация на алкохол, на пътя са загинали много негови приятели. По тази причина никога не пие преди шофиране. Синхрон – Димитър – Зеления – рокер След кратките демонстрации на уменията си, всички над 3000 рокери потеглиха към Бачково, за да запалят свещ за здраве. Атмосфера – шествие  
БЛАНК  
  По-късно през деня стана ясно, че един от рокерите е катастрофирал в района на Бачково при разминаване с лек автомобил. Той е настанен в асеновградската болница с натъртвания, но животът му е вън от опасност.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Днес Славчо Атанасов… сдаде властта. Кметският стол обаче не остана дълго празен – в него веднага седна 17-годишния ученик от Търговската гимназия Ангел Валенцов.  
В/Р  
Тема: Ученик седна в стола на Славчо Атанасов
  Ученик седна в стола на кмета Славчо Атанасов. Лично градоначалникът предаде караула в кметския кабинет. Синхрон : 1 Лек работен ден беше приготвил кмета за своя приемник. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Новият кмет беше готов веднага да се заеме с решаването на проблеми. Синхрон: Ангел Валенцов- ученик от Търговската гимназия. Ученикът беше част от проект "мениджър за един ден" на неправителствена организация. Макар и кмет за един ден Валенцов препоръча на Славчо Атанасов да изгради повече площадки за игра на децата.  
БЛАНК  
  Лазаровден тази година ще бъде съботник за общинската администрация. На този ден вместо да вият върбови венци, общинските служители ще чистят града.  Предвидени са и много награди за най-активните граждани, които ще се включат в съботника.  
В/Р  
Тема: Голямото пролетно чистене на Пловдив
  За пети път Общината организира съботник за почистването на града. Той ще бъде на 27-ми март с начало 10 часа. Ще се включат общински служителите, районните кметства, пловдивските училища, поканени са и гражданите. Синхрон 6 – Христо Минков – Главен еколог Всеки, който желае да се включи, може да получи торби и ръкавици от най-близкото кметство или училище. Предвижда се камиони на „Чистота” да събират едрогабаритни боклуци, оставени край кофите за смет. За най-активните граждани са предвидени много награди, които са закупени, благодарение на фирмите-спонсори на голямото пролетно почистване на Пловдив. На всеки район се полагат и по две пейки за най-добре почистените квартални градинки и предблокови пространства. По традиция общинската администрация ще чисти на най-проблемните места – парк Лаута и Гребната база.  
БЛАНК  
  Нова общинска наредба вкара в шок районните кметове. Според нея се орязват парите от наемите на гаражи, които пък са основният източник на доходи за текущи нужди. Днес Славчо Атанасов ги успокои и призна, че е допусната грешка.  
В/Р  
Тема: Общината няма да пипа парите от гаражи
  ГОТОВ - Синхрон  – Славчо Атанасов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Днес е световният ден на водата. Празникът беше отбелязан по специален начин в район Южен.  
В/Р  
Тема: Световния ден на водата отбелязаха в "Южен"
  По повод празника на водата, в район "Южен" беше организиран конкурс за най-добро есе, което трябваше да описва необходимостта на водата за хората. В творческото състезание се включиха над 170 ученици от всички училища на територията на района, а най-добрите есета бяха наградени днес от кмета на "Южен" Александър Колев. Синхрон – Александър Колев – кмет на "Южен" Победителите в конкурса получиха специални медали и грамоти, а накрая на награждаването си направиха обща снимка с районния кмет на "Южен". Атмосфера – снимка  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от първия ден на новата седмица. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Тази вечер са Вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1 х 2. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   март,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565327
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930