Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 18:13 - НОВИНИТЕ – 23 март 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 23 март 2010  Вторник  
   
  Шуми Марица – А край нея – същинска Цалапица  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 23 мартВ началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Бреговете на Марица вече приличат на сметището в Цалапица. Изсипаха под прозорците ни на Крайречна два камиона с животински кокалиq съобщи снощи наш зрител. И днес тръгнахме по следите на кокалите. Какво видяхме – вижте сами.  
В/Р  
Тема: Марица - втората Цалапица ?
  Ако в древността костите на животни са се използвали за направата на оръдия на труда, днес ситуацията е различна. Останките от животни са се превърнали в част от пейзажа по бреговете на Марица. СИНХРОН 1: Стендъп 1 Животинските кости може и да са най-фрапиращата гледка тук, но пейзажа изобилства и с още чудеса – всякакви строителни материали и домакински посуди. Тухли, одеала, стъкла са само малка част от нещата, с които един находчив столипиновец може да се обзаведе. СИНХРОН 2 : Стендъп 2 Картината, която е недопустима дори и за сметището в Цалапица, е типична за бреговете на Марица. Свикнали сме да я величаем като най-важния градообразуващ фактор за Пловдив. Жалката истина обаче е, че сме я превърнали в бунище…  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Три пловдивски училища, детска градина и болница ще бъдат санирани с пари от фонда за енергийна ефективност. Обектите са част от програмата на общината касаеща алтернативното отопление.  
В/Р  
Тема: Санират общински обекти
  Фондът за енергийна ефективност отпуска 900 000 лева на болница "Свети Мина". От направените икономии кредита ще се връща през следващите пет години. Синхрон:  Надежда Крумова- управител на МБАЛ "Св.Мина" Изцяло ще бъде сменена дограмата на болницата, покривът и стените ще бъдат топлоизолирани, ще се монтират и слънчеви колектори. Същото ще се направи в детска градина "Каменица" и училищата "Паисий Хилендарски" , "Черноризец Храбър" и "Васил Петлешков". Това ще доведе до големи икономии. Синхрон:  Георги Божев- директор дирекция в община Пловдив Общо 100 са общинските сгради в Пловдив, които имат нужда да кандидатстват по програмата за енергийна ефективност.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Побеснял шофьор счупи бариерата на паркинга за репатрирани от "паяк" автомобили в Пловдив. Инцидентът се случи пред погледите на десетки хора. Мъжът обаче не си е направил сметката, че го записват охранителни камери. Сега полицията го издирва.  
В/Р  
Тема: Шофьор счупи бариерата на "Общинска охрана"
  Човекът от село Първенец паркирал автомобила си неправилно в центъра на Пловдив. Минути по-късно минал "паяк" и отнесъл лъскавото возило. Шофьорът разгневен отишъл до паркинга за репатрирани автомобили до Гребната база в Пловдив и вдигнал голям скандал, но не подозирал, че го снимат охранителни камери. Синхрон – Тодор Торлаков – директор на "Общинска охрана" В момента побеснелия шофьор се издирва от полицията, а след като бъде заловен, ще се наложи да плати нанесените от него щети. Стендъп – бариерата… Атанасов Атанасов работи от дълги години като служител в "Общинска охрана" и признава, че редовно шофьори на вдигнати принудително автомобили редовно се карат с него. Синхрон – Атанас Атанасов – служител в "Общинска охрана" Според настоящия ценоразпис, ако шофьорът се окаже на място в момента на вдигане на колата, заплаща такса от 15 лева, за да бъде освободен автомобилът му от паяка. Ако обаче колата бъде отведена на паркинга на Гребната база, цената за „освобождаването” й е 30 лева, а престоят за един час струва 1,20 лева.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Като че ли един по един измамниците започнаха да влизат в затвора. Поредният случай на наглост беше разкрит в Пловдив.В Икономическа полиция за последния един месец са постъпили десетки сигнали за измама. Мошенгиите се вършели от 49-годишна жена, която подлъгвала наивни млади хора без работа и им обещавала, че ще ги уреди да бачкат в Англия срещу много добра заплата. Всеки кандидат-гурбетчия обаче трябвало да плати между 500 и 600 лева на въпросната дама. След като минало известно време и обещанията не са станали факт, един по един ужилените подали жалби в полицията. В резултат на извършените проверки, в офиса на въпросната фирма били намерени камара документи, които уличавали пловдивчанката в престъпната й дейност. Следобед Районният съд в Пловдив наложи на жената постоянна мярка задържане под стража. Заподозряната в измама я грози затвор от 6 години.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  От години пловдивчани се разминават с мечтата си за многофункционална зала, в която да се провеждат концерти, театрални постановки, спортни срещи и там да можем да посрещаме световните звезди, без да се червим, когато ни гостуват. Така, както е в НДК в София и Двореца на спорта във Варна. Засега обаче Пловдив ще се уреди поне със спортен център.  
В/Р  
Тема: Първа копка на спортен център в Тракия
  Първа копка на нов спортен център беше направена днес в Тракия. Комплексът ще се строи зад блок 96, срещу училище Димитър Матевски. Атмосфера 1 – попа ръси Заместник-кметът Георги Титюков сложи началото с думите: „Няма да влизам в полемика колко МОЛ-а са нужни на Пловдив, но спортните зали със сигурност на достигат!” Синхрон 2 – Георги Титюков – зам.-кмет по спорта Концесията е спечелена от частен инвеститор, който ще вложи най-малко милион и двеста хиляди лева и после 25 години ще внася по 50 минимални работни заплати на година в Общинския бюджет. Синхрон 1 – Гиньо Матев – кмет на Тракия До две години спортният комплекс трябва да е готов. Атмосфера – шампанско + багер  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такивя бяха новините от изминалия вторник. а завърши информационната ни емисия, остава да видим След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ ОМБМУДСМАН, гост на ЛЮБОМИЛ Лазаров ще бъде кметът на район Южен Александър Колев. От 19,15 в РЕФЕРЕНДУМ ще ви попитаме как да преборим кризата. От 20,50 е Мъдрост и тайноство с Маг МАРИЕЛА, А СЛЕД ТОВА ОТ ЗАМЕСТНИК КМЕТА АЛЕКСАНДЪР КОНСТАНТИНОВ ще научим за новата общинска програма за ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   март,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565461
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930