Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 17:52 - Новините - 6 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 6 април 2010 вторник    
   
  Български чиновници са взимали хонорари на час по-големи от тарифите на елитните американски адвокати. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 6 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  От филмите знаем, че на добрите американски адвокати се плащат суми, които ни изглеждат космически – по 500 долара на час. Днес обаче стана ясно, че българските чиновници ги бият по заплати. Експерти от правителството на Сергей Станишев са получавали заплати от по 12 бона на месец и хонорари от по 700 лева на час.  И още факти от дейността на миналото правителство:  
В/Р  
Тема: Български чиновници взимат повече от американските адвокати
  За последните две години от мандата си правителството на Сергей Станишев е направило над 300 замени на гори, а общата площ на земите е над 33 хиляди декара. От тези действия на стария кабинет държавата е ощетена с няколко милиарда лева, заяви в Пловдив земеделският министър Мирослав Найденов. Синхрон – Мирослав Найденов – министър на земеделието Според него първите обвинения ще бъдат повдигнати срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившият шеф на изпълнителната агенция по горите Стефан Юруков.  Синхрон 2 – пак той /Станишев също има вина…/ Според Мирослав Найденов бившето министерство е имало неоправдани харчове. Синхрон 3 /разходи за…/ Земеделският министър смята, че трябва да има прецедент в съдебната система, с който да се търси и колективната отговорност на кабинета „Станишев”. Синхрон 4 /може да очаквате нови арести/ Министър Найденов разкри, че бившите членове на фонд „Земеделие” и фонд „Тютюн” са получавали по 700 лева на час хонорари, а експерти от министерството са взимали по 12 хиляди лева заплата на месец. Синхрон –  
БЛАНК  
  А сега - как работи днешната администрация? Тя работи на топло, разбира се, но клиентите й са под дъжда.  
В/Р  
Тема: Отново опашки
  Стотици пловдивчани прекараха днешния ден под дъжда – пред поделенията на МВР с надеждата, че ще могат да получат нови документи. Десетки ни се обадиха по телефона, за да на разкажат за липсата на организация и за униженията, които търпят. Имаме сигнали, че някои чакат от тъмно, но когато се доберат да гишетата, се оказва, че там вече се обслужват приятели и роднини на чиновниците. Никой не знае дали обявеното стартиране на бързите и експресни поръчки въобще ще се случи. Има съмнения, че днес системата пак е аварирала, но чакащите под дъжда се държат в пълно информационно затъмнение. Очевидно една държава, която третира гражданите си като животни, не заслужава да бъде уважавана. От което следват всичките ни проблеми.  
   
  Още по темата за опашките, паспортите и държавата – по-късно в предаването РЕФЕРЕНДУМ.  
КАШ КАТАСТРОФА
 
БЛАНК  
  Двама мъже загинаха, а майка и син получиха изгаряния при тежка катастрофа, станала тази сутрин на автомагистрала “Тракия” край Пловдив. По първоначални данни около 7 часа на 111-и километър лек автомобил “Мицубиши” навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се блъснал в лек автомобил “Тойота”.  
В/Р  
Тема: Мъж загина, а семейство пострада при челен удар
  Мицубишото , шофирано от загиналият мъж пътувало в посока София. Две от версиите на полицията за инцидента са или лоши метеорологични условия или заспиване на водача на волана. На отсечката, предназначена за резервно летище мицубишито се блъска в Тойота Корола. В автомобила със старозагорска регистрация пътува тричленно семейство. След челния сблъсък 2-та предни еърбека се отварят и намалят удара. Тримата пострадали са транспортирани веднага в хирургиите на "Пещерско шосе". Бащата е опериран, а майката след скенер е оставена за лечение. 18-годишният им син е приет в първа хирургия   След удара мицубишито се е запалило. Шофьорът е починал на място. Наложи се намесата на пожарен екип, а за да се извади трупа автомобилът беше рязан. Трупът беше откаран в съдебна медицина към 11 часа. Движението на автомагистралата беше ограничено. След като остатъците от колите бяха изтеглени движението беше възстановено.  Припомняме, че близо до мястото на сегашния инцидент преди близо година загинаха 4-ма души между които служител на отрезвителя, съпругата и бебето му докато бяха спрели в аварийната лента.  
БЛАНК  
  По-късно бащата на пострадалото семейство почина в болницата. Стана ясно още, че автомобилът, причинил тежката катастрофа е "Дайхацу" с пернишка регистрация. Загиналият в него все още е с неустановена самоличност.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Славчо Атанасов спи спокойно, не се страхува , че ще бъде арестуван показно като ексминистъра Николай Цонев. Това призна самият пловдивски кмет днес, няколко часа след като снощи в Пловдив премиерът Бойко Борисов обяви, че предстоят арести и в местната управа.  
В/Р  
Тема: Славчо: "Спя спокойно, далаверите са в големите продажби"
  Кметът Славчо Атанасов е спокоен за своите действия и не се страхува от арести в общината, за които намекна премиера. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Припомням, че Пловдив се раздели с най- апетитните си имоти по времето на Иван Чомаков. Тогава града загуби 140 декара в парк "Отдих и култура", раздели се с къщи и имоти за милиони евро, които предостави в Пълдин тур инвест, раздели се и с десетки декари терени в район "Тракия. Славчо Атанасов обаче е категоричен, че арести като този на бившия военен министър са показни миреприятия. Синхрон: 2 Славчо Атанасов окачестви действията на правителството в стил Вишински Синхрон: 3  
БЛАНК  
  Тази сутрин от Общината обявиха обществения дебат за 30-милионния заем за ремонт на вътрешнокварталните улици. Това стана два часа преди началото му. Обещанията са, че 105 километра пловдивски улици ще станат неузнаваеми.  
В/Р  
Тема: Обществено обсъждане на 30-милионния заем
   „Дупките в Пловдив се превръщат в бездънна яма за общинския бюджет” каза директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов. Търговете по новия заем търговете ще стават по правилата на евопейската банка, а не по Закона за обществените поръчки.Така няма да бъде откраднат нито 1 лев от заема, каза още Пашов. Кметът Славчо Атанасов пък каза, че най-важното изискване на европейската банка е, че веднъж асфалтирана, улицата да не може да се разкопава в продължение на 5 години. При възникване на авария, фирмата която извършва ремонтните работи е длъжна да асфалтира цялата улица, а не както е било досега - само участък от нея. В местния парламент днес дойдоха  цели 2-ма граждани. От администрацията имат обяснение за: Синхрон 1: Борислав Инчев – секретар на Община Пловдив Вече има и предложения от граждани. СИНХРОН 2: Борислав Инчев – секретар на Община Пловдив Според главния финансист Наталия Делчева разчетите - дори при най-песимистични варианти, показват, че заемът е по силите на общината.  
БЛАНК  
  Подробности по темата очаквайте от кмета Славчо Атанасов по-късно в програмата ни в рубриката "Акценти".  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд глоби с 1 000 лева подсъдимия Атанас Начев за източване на европейски земеделски субсидии. Начев е обявил пред редица инстанции, че повече от 14 хектара от заявените за подпомагане площи в землището на гр. Съединение са „зърнено – житни култури”. Установено е обаче, че земята е била пустееща. Източването на средства е европейската Схема за единно плащане на площ. Подсъдимият е признал вината си и затова му е определено наказание под предвидения минимален размер.                
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Баща и син бяха заловени, след като набиха и ограбиха таксиметров шофьор в село Маноле. В центъра на селото "Фолксваген Голф” препречил пътя на такси, в което пътувал и клиент. От “Голф”-а слезли двама мъже, с ножове и пръти и нападнали шофьора. Започнали да го бият с коловете и го намушкали с нож в крака. Мъжът обаче успял да се отскубне и да уведоми полицията. Междувременно двамата избягали. Таксиджията е откаран в болница със счупен пръст на едната ръка, прободна рана в лявото бедро, порезна и охлузни рани по гърба и липсващи 1000 лева. Полицаите са заловили бащата и син-биячи, те са от село Маноле. Задържани са в ареста за 24 часа.    
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  За пореден път зрители ни се оплакаха, че пред автогара „Юг” дебнат таксита-фантоми. Тарикатите мамят главно хора от провинцията, като най - безцеремонно им натрапват услугите си.  
В/Р  
Тема: Таксита фантоми дебнат на автогара "Юг"!
  Всеки един от нас е ползвал услугите на таксиметровите фирми, не са и малко случаите в които мнозина са ужилени от измислени таксиметрови дружества. Именно за такситата менте става дума в днешния репортаж. Избрали стратегически места, те дебнат в очакване на поредния заблуден клиент, който ще им напълни гушата. Клиентите често пъти не се заглеждат в цените, залепени на стъклото на колата. Това важи най-много за хората от провинцията, които се втурват към първото такси. Шофьорите поставят фалшиви телефони, имитиращи тези на известни фирми. СИНХРОН: СТЕНДЪП – телефон Докато не се научим да се вглеждаме в тарифите, сами ще сме си виновни за поредната несправедливост спрямо тънкия ни джоб.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителния бал снощи в Новотел Пловдив под егидата на областния управител инж. Иван Тотев, организиран с подкрепата на ПП ГЕРБ и със съдействието на Младежки инициативен комитет. Средствата ще отидат за лечението на 21-годишната студентка Цветелина Костадинова и 19-годишният Александър Димитров.  
В/Р  
Тема: 20 000 лева събрани на благотворителен бал
    Общата сума обаче ще стане ясна след около седмица, тъй като много от присъстващите са заявили желание да дарят средства. СИНХРОН ТОТЕВ – изписва се ИВАН ТОТЕВ областен управител СИНХРОН БОЙКО – изписва се ББ –министър председател Премиерът дари 1000 лева лични средства и откупи две картини – пейзаж и графика, за 400 лв. Картина купи и министърът на отбраната Аню Ангелов, който също подкрепи каузата. Всичките 16 платна, предоставени за благотворителната от възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” и Професионалната гимназия по сценични кадри, бяха разпродадени. Атмосфера - торта  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с "Телевизионен омбудсман". Гостът ни тази вечер е кметът на район "Южен" Александър Колев. От 19,15 е предаването "Референдум". Ще ви попитаме "КЪДЕ ОБСЛУЖВАТ НАЙ-ДОБРЕ И КЪДЕ -ПОВЕЧЕ ОТ ЗЛЕ"? От 20,50 е "Мъдрост и тайнство" с Маг Мариела. От 21,30 в рубриката "Акценти" очаквайте интервю с кмета Славчо Атанасов по всички въпроси и обвинения, свързани с тегленето


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565634
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930