Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2010 17:52 - Новините - 9 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 9 април 2010 петък    
   
  Всички щастливи опашки си приличат, но всяка  нещастна опашка е нещастна по своему.   От цялата работа пък проплакаха фотостудията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие вече сте с добрите и лошите новини от днес – 9 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  На 4-тия ден, след като заработиха експресните поръчки за издаване на международни паспорти, хората поеха контрола в свои ръце. Дългите опашки пред пункта за издаване на лични документи на улица "Волга" днес ги нямаше. За сметка на това имаше списък, съставен от самите чакащи. Той се контролира денонощно.  
В/Р  
Тема: Хора от опашката за нови документи искат да съдят България
  Истерията около издаването на личните документи вече води по точки на картите за пътуване в градски транспорт. Защото сега не става дума да се плати лев за автобус, а да се загубят работни места в чужбина. Заради съмненията , че се влиза по втория начин пред ПОТВ директорката на сектор „Български документи за самоличност” Камелия Ковачева се ангажира с въвеждане на ред при чакането. Синхрон – Камелия Ковачева – началник сектор „Български документи за самоличност” Машината за номера поне засега няма да работи. "Чакащите съставят списък, вечер се заверява, дава се и копие на полицаите. Абсурд е да пуснем нови наши номера."-коментират служители. И разказват, че през час говорят със служители на "Сименс" като днес проблемът не е само сървърът за обработката на документите, но и този за приемането им. Синхрон –хора След заповедта на вътрешни министър служителите работят денонощно на 2 смени, но само обработват. Признават, че няма смисъл, защото през повечето време системата отказва. Синхрон-хора Въпреки, че чакащите са се превърнали в пъдари сами разбират, че списък е трудно да се спазва.  Синхрон-жена За едно са прави и на опашката и служителите-Сименс имат голяма вина, но и този български чиновник, който е одобрил проекта трябва да отговаря пред хората.    
БЛАНК  
  Служителите отрекоха съобщената вчера информация, че от днес спира изпълнението на експресни поръчки. Доколкото позволява системата обработваме всички подадени документи, независимо от цената – казаха те за Пловдивската телевизия.  
БЛАНК  
  По-късно през деня ни се обадиха наши зрители от опашката за обикновени поръчки. Те споделиха, че също са направили списък, който поискали да оставят при охраняващите полицаи, но се натъкнали единствено на грубото им отношение, а шефката им заявила пред изнервената опашка, че приемният й ден е вторник и тогава могат да се оплакват. Недоумяваме, защо на едната опашка може да има ред, а на другата – не. У зрителите ни остава съмнението, че това се прави нарочно, за да се вкарват вътре "свои" хора, които подават обикновени поръчки, които после се обработват в срока за бързи. Независимо дали това е вярно, или не, апелираме полицейските началници да вземат мерки, за да не възникват у пловдивчани съмнения за далавери заради поведението на техните служители.   
БЛАНК  
  И още по темата, но не съвсем. Новите документи за самоличност докараха до фалити фотостудиата в Пловдив. Едно по едно ателиетата под тепетата затварят врати заради ниски обороти. Причините – в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Масови фалити на фотостудиа
  Емил Кидиков от 35 години е професионален фотограф. Има собствено фотостудио, в което работи от както се помни. Той споделя, че от две седмици работата е паднала драстично. Основната причина се крие в това, че снимките за личните документи вече се правят в Паспортните служби, а не от фотоателиетата, както беше до сега. Синхрон 1 – Емил Кидиков – фотограф Ако спадът на поръчките продължи така, Емил ще бъде принуден да затвори фотостудиото си. Синхрон 2 – /На 59 години съм – не искат да ме вземат никъде на работа, не искат и да ме пенсионират../ Фотографът с дългогодишен стаж смята, че има два варианта за изход от създалата се ситуация. Първият е да фалира, а вторият да влезе в сивата икономика. Емил Кидиков обвинява държавата за проваления бизнес. Синхрон 3 – кратък /държавата взе баницата, за нас няма и трохи/ Според данните на гилдията на фотографите, половината от фотостудиата в Пловдив са затворили врати за последния един месец. Стендъп Финансовото положение на фотоателиетата допълнително се утежнява, защото масово хората качват снимките си на компютър, а не ги вадят на хартия. Синхрон 4 /навсякъде падна работата…правят снимки само за бабите/ За да работи една от машините за вадене на снимки, на ден са необходими около 200 лева. В противен случай препаратът изсъхва. За да приемат и малкото поръчки, които са останали в момента, на една машина се обработват заявките на 10 фотостудиа.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Славчо Атанасов поиска от Георги Първанов създаването на Министерство за задграничните българи. Днес президентът се срещна с ръководството на партия “Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност” (ВМРО-НИЕ). Председателят Петко Атанасов представи пред държавния глава новата политическа формация.  
В/Р  
Тема: ВМРО – НИЕ на среща с президента
  По време на днешната среща Петко Атанасов изтъкна пред президента Първанов очакването на ВМРО-НИЕ да бъде изразена консолидираната позиция на България по въпроса за уреждане на съществуващия спор между Гърция и Република Македония за наименованието на бившата югославска република, по начин, по който не се накърняват българските национални интереси. Георги Първанов заяви, че страната ни ще приветства постигането на решение в дългогодишния спор, но че това трябва да бъде реализирано така, че да не се създават възможности за отправянето на последващи претенции към българската държава от страна на Македония. По време на срещата Славчо Атанасов изрази позицията на ВМРО-НИЕ за създаването на Министерство за задграничните българи, което да обезпечи провеждането на една по-активна политика на българската държава към сънародниците ни в чужбина.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд отхвърли като неоснователна подадената молба от Пенсионно - осигурителна компания „Доверие" за откриване на производство по несъстоятелност срещу „Ален Мак" поради неплатежоспособност.  Решението подлежи на обжалване.    
БЛАНК  
  2 500 лева глоба ще трябва да плати Веселин Симеонов за това, че поръчал да залеят с киселина приятелката му, като преди това се инсценира грабеж. Това постанови днес Пловдивският районен съд.  
В/Р  
Тема: 2 500 лв глоба за поръчка на заливане с киселина
  Веселин Симеонов и Красимира Иванова били в интимни отношения, които периодично се влошавали. Жената настоявала връзката да приключи. Тогава Симеонов решил да наеме хора, които да инсценират грабеж. Срещнал се с Димитър Славчев и Петър Петров, които се занимавали със детективска дейност. Срещата се състояла в работното помещение на Симеонов - Клиентски Енерго Център на EVNв Пазарджик. Подсъдимият поискал от двамата да инсценират грабеж на Иванова. Посочил точно вещите, които следвало да й бъдат отнети – подаръци, които й е подарявал по време на връзката им. Настоял след това Красимира Иванова да бъде залята с киселина. За поисканата услуга превел 1 500лв. Детективите приели “поръчката” с единствената цел да сигнализират органите на МВР и Симеонов да не потърси услугите на други лица да извършат престъплението. След това полицията. Днес подсъдимият Веселин Симеонов беше освободенОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ като му беше наложено административно наказание ГЛОБА в размер на 2 500 лв.  
КАШ Зрители новинари
   
БЛАНК  
  Нашите зрители сигнализираха за поредната нередност в Пловдив. Отрязан пътен знак е превърнал алея, водеща към Бунарджика, в паркинг. Вижте:  
В/Р  
Тема: Отрязан знак превръща алея в паркинг
  Атмосфера: отрязаният знак Един отрязан знак, и десетки паркирани коли, това е резултата от поредната нередност в Пловдив. Знакът, забраняващ влизането, явно е пречил на някого, и затова е избрал най-бързото решение – отрязването му. Преди между ПГ Дървообработване и Икономическия техникум, имаше пътен знак, забраняващ влизането на МПС към парка. Знакът вече го няма и най-безотговорно колите са паркирани по тротоара. Мистерията около знака е пълна, но с просто око се вижда, че е бил отрязан без никакво притеснение. За операцията е нужно време, сигурно се е вдигнал и шум. СИНХРОН : АНКЕТА – граждани Апелираме съответните органи да поставят знака на мястото му и по този начин да се сложи край на импровизирания паркинг в района.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Бързокрака млада жена всеки ден извървява поне шест километра по улиците на Стария град, Капана и Главната. С чанта на гръб. Може би вече сте се досетили, че в следващия материал ще ви разкажем за пощальонката на Суперцентъра на Пловдив.  
В/Р  
Тема: Пощальонката на Главната улица
  От девет години Златка Калпушанова работи като пощальон. Започва съвсем случайно. Синхрон 2 – Златка Калпушанова – пощальон Районът й е хем хубав, хем труден, защото на пъпа на Пловдив има само къщи, и то не особено населени. За да си изпълни нормата, пада яко обикаляне. Но пък на Златка й харесва. Ходенето не я плаши. Много си харесва и шапката и винаги я носи. Синхрон 1 - Златка Калпушанова – пощальон Казва, че с всяка година кореспонденсията на пловдивчани се увеличава все повече. Синхрон 3 - Златка Калпушанова – пощальон Работата на пощальона е натоварена всеки ден, но по празниците чантата натежава най-много. Златка разнася пощата и събота. Девет години, по шест километра на ден – резултатът е 15 000 километра навъртени до момента и перфектна фигура. Май си струва, а?  
БЛАНК  
  Следва поглед към утрешната ни програма: В 10,15 часа е предаването "1001 съвета с Роси Русева". Гостува доцент Мария Малинова от УМБАЛ "Свети Георги". Темата е "Критичната критическа възраст". От 13,00 часа в "Ася в страната на талантите" ще ни гостуват студенти от Музикалната академия и група "Респект". В студиото ни те ще изпълнят своето предложение за химн на Пловдив. Към момента песента е сред най-харесваните от пловдивчани. Всеки, който желае да представи пред публика своето предложение за химн на Пловдив, може да се свърже с нас.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра "Голямата играчка" От 19,15 е обзорното предаване "Една Пловдивска Седмица". Отново за 30 – милионния заем за ремонт на малките улици ще говорим с главния секретар на Община Пловдив Борислав Инчев и Главният инженер на Общината Павлина Паунова. От кмета на район "Източен" Петър Петров пък ще разберем каква е инвестиционната програма на кметството през тази година. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566610
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930