Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2010 15:53 - Новини - 10 април
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 10 април 2010 събота    
   
  Дупките по пътищата не успяха да изкарат пловдивчани на протест. Кучето Мима с четирите отрязани крака обаче успя. Подробностите – веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 10 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Плакат с пълните със сълзи очи на едно обезобразено от човешката жестокост невинно същество поведе днес шествие против насилието по Главната улица на Пловдив. Приятелите на кучето Мима, на което неизвестен садист отряза и четирите крака, се организираха във Фейсбук и поискаха от държавата да инкриминира жестокостта срещу животните.   
В/Р  
Тема: Кучето Мима изведе пловдивчани на протестно шествие
  Въпреки, че шествието не беше кой знае колко разгласено, 60 души дойдоха тази сутрин на уреченото място пред аптека „Марица”. Повечето от тях водеха и домашните си любимци. Млади и стари бяха дълбоко потресени от жестоката съдба на Мима. Синхрони 1 - Хората поискаха инкриминиране на особената жестокост към животните, промени в Наказателния кодекс и затвор а подобни деяния. Синхрони 2 – Красимир Калчев беше извел на разходка двегодишната си дъщеричка Ани. Минавайки покрай сборния пункт, малката започна да се радва на кучетата. Синхрон – Красимир Калчев Когато плакатът с трите фази от трагедията на кучето Мима – наречени от организаторите садизъм, сълзи и надежда, тръгна по Главната, минувачите се спираха потресени. Поне повечето. Малко хора имаше в съботната сутрин по Главната и въпреки това шествието успя да се увеличи по пътя си. Синхрон – Иван Мутовски - организатор През целия април в големите градове на страната ще има подписка за промени в Наказателния кодекс. В Пловдив масите са пред Пощата, пред Общината и пред халите. Според световната статистика 90 процента от серийните убийци са започнали с насилие над животни.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Здраво сечене, кастрене и косене на пловдивските тепета разпореди кметът на район „Централен” Райна Петрова. И този път няма мърдане...  
В/Р  
Тема: Райна Петрова кастри тепетата
  Райна Петрова се закани, че ще приведе в добър вид растителността по пловдивските тепета. Независимо на колко врати ще трябва да почука за разрешителни, тъй като хълмовете са или защитени територии, или археологически резервати. Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” До сега именно проблемът с разрешителните е пречел на кастренето и косенето. Петрова обаче е амбицирана да се справи. Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Два месеца е срокът за това. В „Централен” отрано се заемат и с междублоковите пространства в района, за да не се стига до положението от миналата година. Синхрон 3 - Райна Петрова – кмет на район „Централен” Райна Петрова се разпореди да бъдат окастрени и всички клони, които закриват пътни знаци, улични лампи и светофарни уредби. От „Градини и паркове” са обещали съдействие за плановете й.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Труп в напреднал стадий на разложение бе открит в канал край село Цалапица. За зловещата находка е сигнализирал служител на “Напоителни системи”. При първоначалния оглед е установено, че трупът е на 74-годишен мъж от пазарджишкото село Пищигово, който е бил обявен за общодържавно издирване. По трупа не са установени данни за насилие.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Зрители ни сигнализираха, че шахта без капак застрашава пешеходците по булевард „Дунав”. Опасната дупка е зейнала преди две седмици.    
В/Р  
Тема: Шахта - капан в „Северен”
  Опасната шахта се намира на бул „Дунав”. Жителите от квартала доста често минават покрай въпросната шахта, но от скоро тя им е направила впечатление, че и няма капака. Хората се страхуват да минават покрай зейналия капан. СИНХРОН 1 : АНКЕТА Хората с подръчни материали са успели да закрият шахтата СИНХРОН 2 Стендъп Реакцията на районното кметство беше светкавична,макар и донякъде импровизирана. СИНХРОН 3 : Ангел Ангелов – зам.кмет „Северен” Сега остава да видим кога от Топлофикация ще вземат нужните мерки и ще затворят шахтата.До тогава внимавайте,къде стъпвате ,когато изхвърляте боклука си. Атмосфера: как поправят шахтата.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  400-килограмова моруна, огромни сомове и забравени древни такъми за риболов на гигантски риби, които отново влизат в употреба! Заслужава си да се види, макар и на снимка. Един месец изложбата „Гигантски риби по река Дунав” ще гостува в Етнографския музей. Тя е на музея в Тутракан.  
В/Р  
Тема: „Гигантски риби по река Дунав”
  Изложбата представя 20 архивни фотографии на гигантски моруни и сомове, уловени в българската част на река Дунав. Голяма част от снимките са дарение от частни лица. Най-старата е от 1942 година и е на 393-килограмова моруна. Синхрон 2 - Величко Атанасов – уредник Така рибата се вади вече мъртва, жестоко е, но жива е един около 200-килограмов звяр. Синхрон 3 - Величко Атанасов – уредник Невероятно вкусна е, а хайверът й струва 3000 лева килограмът. В гигантските екземпляри има по 30-40 килограма. Моруната обаче е изчезващ вид и вече е забранен за улов. Сомът обаче не е. Майсторлъкът там е да успееш да го вдигнеш към повърхността, защото е типична дънна риба. Синхрон 1 – Величко Атанасов – уредник В Дунав сомът достига до 300 килограма. Изключително мощен е и тегли по-силно от моторна лодка. Наричат го господаря на Дунав. От него се прави най-вкусната рибена чорба. Несравним като вкус е и дунавският див шаран. Местните не признават друг шаран и затова уловът никога не достига до вътрешността на страната, за което ние пък можем само да съжаляваме.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
             
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565351
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930