Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 17:21 - новините 12 април понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2010 17:09


  НОВИНИТЕ – 12 април 2010 Понеделник  
   
  Едни пловдивчани стягат яхти, други –търсят евтини цигари в Столипиново  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  5 са яхтите, декларирани в пловдивското данъчно. Те обаче не били от най-скъпите, така че даже и да се въведе данък ЛУКС, кярът за общинската хазна няма и да се усети. Това съобщи днес шефът на Местни данъци и такси Николай Ненков. В момента данъкът за всяка една от петте яхти е между 200 и 800 лева. Големите яхти обаче се намират в чужди пристанища и пловдивските данъчни и не подозират за тях.  
В/Р  
Тема: 5 яхти има в Пловдив
  Собствениците на петте пловдивските яхти чинно си плащат дължимия данък всяка година. Синхрон 4 – Николай Ненков – шеф на „Местни данъци и такси” Добра събираемост на данъци отчитат от Общината за първото тримесечие на годината. Според събраните такси съдят и за известно раздвижване на пазара на недвижими имоти. Съвместната работа с КАТ също дава плодове. До пловдивчани са изпратени над 6000 уведомителни писма.  Синхрон 3 – Николай Ненков – шеф на „Местни данъци и такси” Резултатът от това – повече от 57 000 лева в общинската хазна. Още 34 000 лева пък са дошли от неверни имотни декларации. Основният данъчен грях на пловдивчани е, че декларират повече от едно жилище като основно, за което се полага облекчение. До края на седмицата всеки трябва да получи в пощенската си кутия съобщението за дължими данък сгради и такса смет.  
БЛАНК  
  Бизнесът с цигари без бандерол в пловдивския ромски квартал Столипиново процъфтява, установи проверка на ПОТВ. Докато цената на родните цигари се покачва, масово българите купуват кутии от 2 лева. Интересен е фактът, че според баркодовете цигарите са с произход от Турция и Германия. На турските кутии обаче има щампа, че са произведени в Европейския съюз, което прави Турция 28-мата страна членка на Европа… може би…  
В/Р  
Тема: Цигари без бандерол в Столипиново
  През последните месеци в най-голямата ромска махала в България бяха направени няколко полицейски акции срещу търговците на нелегални цигари… Въпреки това обаче продажбата им в квартала не е спряла. Стендъп – Традиционно ромите се оплакват, че нямат работа и по този начин оправдават незаконната дейност. Атмосфера Всъщност истината за търсенето и продаването на нелегалните цигари е съвсем друга. Синхрон – момче Според баркодовете на цигарите, кутии са опаковани в Турция. Синхрон 2 – произход Продажбата на цигари без бандерол ощетява държавата със стотици хиляди левове на всеки ден.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  Три милиона лева артисаха от 50-милионния заем, който предишната власт изтегли за ремонт на пловдивските улици. От Общината ще излязат с предложение до Общинския съвет къде да бъдат похарчени и последните останали пари. Готов е и отчетът за целия заем.  
В/Р  
Тема: Още ремонти
  Общинският съвет ще трябва да гласува предложението на специалната Комисия към Общината. Приоритетни за трите милиона лева са довършването на „Елин Пелин”, „Коматевско шосе” и „Руски”. По „Руски” предстои да се изгради трета лента от „Данаил Николаев” до „Шести септември”. В момента се отчуждават и имотите по западното платно преди моста на Герджика, където ще има разширение. Синхрон 1 – Тошо Пашов – шеф на „Капитално строителство” Тогава ще се довършат и подходите за качване и слизане от моста откъм булевард „Марица – Юг”, който пък ще се затвори ВИХВП. Всичко ще се работи и издаде едновременно. Синхрон 2 – Тошо Пашов – шеф на „Капитално строителство” На 19-ти април пък ще бъдат затворени улица „Гладстон” около Иконома и Дървото и част от кръстовището на Чифте баня. Там ще се подменя водопровод.  
БЛАНК  
    Кметът Славчо Атанасов постави ултиматум на заместника си Руси Панчев до петък да бъде готов с предложението за организация на паркирането в града. Градоначалникът бе категоричен, че предложението за решаване на един от наболелите проблеми на Пловдив се е забавило достатъчно дълго и по тази причина настоя за спешното му разглеждане. Славчо Атанасов задължи зам.-кмета по сигурността да внесе доклада си в Постоянните комисии за работа към Общинския съвет най-късно до началото на следващата седмица. Кметът припомни, че точно по тази причина е разрешил едноседмичен отпуск, считано от днес, на Руси Панчев.    
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди на 5 години  затвор  при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. Стоил Георгиев. Той беше признат за виновен, че  е засял и отглеждал 37 растения канабис.  
В/Р  
Тема 5 години затвор за оранжерия с канабис
  Припомняме, че през септември миналата година  в с. Куртово Конаре полицията намери близо 12 килограма като пазарната `и стойност е около 72 хиляди лева. . Растенията са били засект от братята Илиян и Стоил Йорданови, които заедно с родителите си се местят от Пловдив в село Куртово Конаре, тъй като и двамата  употребявал марихуана. Стоил отглеждал растенията и за разпространение- поливал ги, берял от тях и ги сушал. Набраната марихуана държал в избата, гаража и стопанските постройки в двора. На 17.09.2009 г. в РПУ на МВР гр. Стамболийски бил получен сигнал, че в дома на Георгиев се отглежда и съхранява марихуана. Полицейските служители констатирали, че зад къщата, където живеел Георгиев се намира оранжерия, в която се отглежда марихуана. Извършено било претърсване на къщата и прилежащите в нея постройки и били открити наркотичните вещества.  Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  34 годишен мъж бе намерен мъртъв вчера в лек автомобил Мазда. Колата е била в гаражна клетка на бул. Княгиня Мария Луиза. Установено е, че починалия е пловдивчанин. Няма данни за насилие. Работата по случая продължава.
БЛАНК  
  Пиян пловдивчанин буйства в двора на Шесто РУ. Около 15 часа той бил доведен в районното управление след сигнал за пиянски тормоз над близките му, но след като бил предупреден с протокол е пуснат. Излизайки в двора на управлението счупил осветително тяло. При опита да бъде отново задържан мъжът оказал съпротива, започнал да обижда и псува полицейските служители. Задържан е в ареста за 24 часа.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Опашките за нови лични документи на пункта на улица Волга на пръв поглед намаляват, но реално се увеличават. Противоречието е заради факта, че има списъци и хората не чакат денонощно. Но и постоянно идват нови желаещи за смяна на старите си лични карти и международни паспорти.   
В/Р  
Тема: Новите документи за самоличност-сага без край
  Опашката за международни паспорти за бързи и експресни поръчки видимо е намаляла от петък. Вероятно заради отчаянието, че по-зле със системата няма накъде хората вече рядко се възмущават и чинно си чакат реда Синхрон-Мирослав Учиков-Мария Учикова –Николай Балджиев Не така е положението на опашката във Второ районно за документи , но обикновена поръчка. Въпреки, че се съставя списък ден за ден се пускат хора от минали дни Синхрон-жени Вероятно всеки вече се е замислил как може да се реши проблема. Един от вариантите-от министерството обявяват, че документи се сменят само в месеца и годината , когато ти изтичат и опашки няма Синхрон-жена И е крайно време да спре да се вдига рамене, че Сименс са виновни, а да се започне отнякъде. Първо от човека одобрил системата и второ от онзи, които не е предвидил проба поне 1 месец.  
 БЛАНК  
  Нова изложба бе открита в най-новата пловдивска галерия РЕЗОНАНС  
В/Р  
Тема: Нова изложба в "Резонанс"
  Готов репортаж  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Кметът на Пловдив Славчо Атанасов даде днес старт на деветия поред традиционен футболен  турнир на ВМРО-НИЕ. В препълнената зала на комплекс Ескалибур беше изтеглен жребия за предстоящите мачове на футболните аматьорски отбори от шестте района на Пловдив.  
В/Р  
Тема: 203 отбора в надпревара за гергьовско агне
  203 отбора ще участват в деветия поред футболен турнир, организиран от ВМРО – НИЕ. Тимовете с най-атрактивни имена, които ще играят един срещу друг са отборите на "Шкембе чорба", "ДРОБ сърма", "Шменти капели", Свещеното буренце", "Тюфлеците" и "Магическите крачолчета". Синхрон – Георги Василев Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон – Слави Георгиев – главен организатор Първите мачове са на 17-ти април, а големият финал е на първи май. Наградата за победителите е купа и гергьовско агне.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Поради планов ремонт на водопровод утре  от 8.00 до 17.00 часа  без вода ще останат живущите в периметъра, ограничен между булевардите Васил Априлов - Победа – Дунав - Васил Левски  и България.В този участък попадат улиците: Иван Рилски, Панагюрище, Бързия, Арабаконак, Амбарица, Иван Екзарх, Иван Арабаджията, Бистрица, Сидер Войвода, Средец, Анри Барбюс, Харитон Куев и Братя Търневи.  
   
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да сменяте канала. Продължаваме с Телевизионен омбудсман и рубриката Вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1Х2. От 20.50 продължаваме да ви представяме песните от конкурса за химн на Пловдив. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, отмен Васил Трайков – приятна вечер!


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551857
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031