Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 17:23 - новините 14 април сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 14 април 2010 Сряда  
   
  Война между хипермаркети. Цените се срутват още в полунощ.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 14 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Започва война на цените в пловдивските хипермаркети. Ден преди откриването на КАРФУР досегашните властелини на пазара пускат продукти на дъмпингови цени.  
В/Р  
Тема: ХАЙДЕ НА ПАЗАР
  В отговор на навлизането на втората в света верига един хипермаркет ще работи тази нощ до 3 часа и ще предлага сериозни намаления. Само тази нощ, можете да си закупите 3кг лютеница за няма и 3лв.  Вентилатор,който преди месеци е струвал 18лв, сега ще ви излезне почти наполовина. С откриването на КАРФУР се слага началото на работата на МОЛА зад Метро. Неговото цялостно завършване очевидно върви със закъснение – вероятно заради кризата. Впрочем веригата КАРФУР отчита за миналата година 70% спад на нетната печалба. Заради кризата са напревени икономии от 590 милиона евро. Вероятно това е причината за сравнително ниските заплати, които са коментирани в интернет форумите. Редом с добрите отзиви за работата на служителите на КАРФУР в другите градове, могат да се открият сериозни критики за технологията на набиране на персонал, за безхаберието на някои кадри, за не винаги добрата аранжировка на стоките. Дали и в Пловдив ще бъде така – ще се уверим скоро.  
КАШ община
 
БЛАНК  
  Кметът на Пловдив Славчо Атанасов заплаши, че ще спре приемането на 100 хиляди бали софийски боклук към сметището в Цалапица. Причината е, че до момента държавата не е превела парите за обезщетение, заради които Пловдив приема столичната смет.  
В/Р  
Тема: Славчо спира балите?
  Договорката между Пловдив и Министерски съвет е градът да получи 26 милиона и половина лева. 4 милиона от сумата са за спешно почистване на коритото на река Марица, което в момента е обрасло с трева. В края на миналата година правителството е превело само 800 хиляди лева за тази цел. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив /очакват се наводнения/ Вчера кметът е изпратил писмо до финансовия министър Симеон Дянков, в което пита къде са 15-те милиона лева, които трябваше до сега да бъдат преведени заради приемането на 100 хиляди тона столична смет. В отговор на писмото премиерът Борисов заяви, че не се страхува от ултиматума на кмета. Днес Славчо Атанасов му отговори. Синхрон 2 Славчо Атанасов съобщи, че до 7-8 дни ще изпрати второ писмо на Дянков и ако не получи отговор, ще спре приемането на софийска смет. Синхрон 3 До момента на сметището в Цалапица са преработени 68 хиляди тона балирани столични отпадъци.
 БЛАНК  
  Рокаджии прие днес кметът Славчо Атанасов с цел да популяризира майският голям рок фест в Пловдив. Звезди от Ахат, Ани Лозанова и Айвъри Туайлайт дойдоха да покажат, че българският рок е жив. И да поканят пловдивчани на 28 и 29 май на стадион Пловдив   
В/Р  
Тема: за рок феновете- фест в Пловдив през май
  Областният управител Иван Тотев облече фланелка на Харагд и гордо каза, че е съдействал за концерта на немските симфоник метъли в Пловдив. Славчо Атанасов показа, че с Тотев имат идентично мислене- само за музика. Синхрон-Славчо Атасанасов-кмет на Пловдив Атанасов каза, че не иска да се сравнява с Каварна. И допълни, че над 20 ще бъдат българските групи. Атмосферата ще е като български удсток-на стадиона , със шарти, бира , скара и огромна сцена Синхрон-Звезди от "Ахат". Първите билети вече са продадени –цената засега им 10 лева за първия ден и 15 за двата. А организаторите са убедени, че интерес ще има, защото рокът е жив и все повече млади хвърлят оковите на чалгата. Синхрон –Звезди от Ахат Вероятно ще се съберат любители на рока от цялата страна. А ние се надяваме поне една от бандите за попита ис дис сити от лов, Пловдив…по подобие на Уайт Снейк в Лондон.   
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският районен съд днес не даде ход на делото срещу пловдивчанин, подвел 54 българи от 25 града. Мъжът е подвел хората с обещание за работа и добра заплата.  
В/Р  
Тема: Измамник пред съда, Емил Бунев, първо дело
  През 2009 година Емил Бунев учредява клуб на потребителя и в интернет публикува оферта, чрез която набира рекламни координатори. Всеки кандидат обаче е трябвало да внесе определена сума пари, за да започне работа. Общо 54-те души, които са подали жалба в съда днес бяха в съдебна зала и за първи път се срещнаха с човека, който ги е подвел. В залата той запази мълчание. Синхрон – Силвия Цанкова – прокурор Емил Бунев е осъждан един път за документна измама. За така повдигнатите обвинения, законът предвижда наказание от 1 до 10 години затвор.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Служители от Второ РУ заловиха мъжа, увредил с кирка лек автомобил. Както съобщихме преди няколко дни, около 15.30 часа в събота инструментът е бил забит в предния капак на лек автомобил “Субару Легаси”, паркиран на ул. “Никола Алваджиев”. Заподозреният в деянието е бил задържан в ареста за 24 часа. По първоначални данни причината за случилото се е неуредени финансови отношения на извършителя с 29-годишния собственик на колата.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Ядосан шофьор наби пловдивчанин, предизвикал леко пътно произшествие на ул. “Авксентий Велешки” . Лек автомобил “Рено”, управляван от 24-годишен младеж, блъснал колата на 38 годишен водач. По-възрастният мъж се ядосал, набил другия водач и счупил стъклата на “Рено”-то. След получения за случилото се сигнал полицаите от Второ РУ заловили бияча, който е в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Отворена шахта на един от тротоарите по булевард Дунав ви показахме миналата седмица. Причината е, че хората от район „Северен” се страхуват да преминават по опасния участък. Проверихме,дали шахтата е затворена вече. Вижте.  
В/Р  
Тема: ПОТВ разреши казусът със зейналата шахта в „Северен”
  Когато сме на тротоара често пъти си мислим, че сме в безопасност.Но в този случай,той въобще не прилича на безопасно място. Покрай тази шахта всекидневно минават майки с деца, възрастни и ученици. Миг невнимание, ще им коства няколко месеца в гипс. Атмосфера: зейналата шахта Зейнала сякаш чудовище с огромна паст-образно така изглеждаше преди няколко дни шахтата. Сега вече работата е друга, направо нова. Атмосфера: поправената СТЕНДЪП След намесата ни хората от топлофикация са взели необходимите мерки и шахтата е затворена. Сега вече жителите на квартала ще бъдат по-спокойни. Най-малкото , защото няма да рискуват здравето си минавайки по тротоара.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение.   НАП Пловдив предлага за продажба чрез търг с тайно наддаване червено ферари и черен ягуар. Луксозната италианска спортна кола, която има колекционерска стойност е произведена през 1983 г., а началната й цена е 28 000 лв. Ягуарът е черен, на дванайсет години и началната му тръжна цена е 14 000 лв. Собственикът на двете возила се е разделил с тях заради неплатен данък върху доходите в размер на 160 000 лв. Кандидат-купувачите могат да огледат колите от 27 април до 3 май на адрес: ул. „Пещерско шосе” 21. Това е третият търг за продажба на ферарито и ягуара, като на първите два не са се явили кандидат-купувачи на колите.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман. Гост е д-р Ина Филипова-кмет на район Северен. От 19,15 еГолемият съвет – с кмета Славчо АТАНАСОВ и председателят на общинския съвет Илко ИЛИЕВ. От 20.50 продължаваме обсъждането на предложенията за химн на Пловдив.


Тагове:   април,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564832
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930