Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2010 17:09 - новините -16 април петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 16 април 2010 Петък  
   
  Педофили дебнат седмокласнички в Нета.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 14 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Съмнителени типове се представят за телевизионни звезди и подмамват непълнолетни момичета. Това се случва в интернет, алармираха от сдружение за безопасен интернет „В мрежата”, които са направили социологическо проучване сред 300 момчета и момичета под 18 години.  
В/Р  
Тема: Педофили дебнат седмокласнички в нета
  Педофилите вече нямат спирка. Опасни типове създават фалшиви профили в сайтове за запознанства и социални мрежи и дори се представят за популярни личности с идеята да достигнат по-лесно до потенциални жертви. Един от най-страскащите случаи касае седмокласничка от Пловдив. Съмнителен тип, който се представил за ТВ звезда, поканил 14-годишното момиче на среща. То се отзовало на поканата, защото й било любопитно да види „звездата” от близо. Без да иска обаче девойката объркала часа на уговорката и закъсняла с час. Така срещата не се състояла. В анонимната анкета седмокласничката признала, че после е получила куп заплахи от интернет маниака, който признал, че искал да прави секс с нея, защото била много красива. Този и куп подобни случаи са описали анонимно 300 деца от гимназии и основни училища. Стендъп От сдружение за безопасен интернет „В мрежата” отчитат, че нито едно дете не знае към кога трябва де се обърне, ако стане жертва на кибер престъпление.    
КАШ община
 
БЛАНК  
  „Не съм постовял директен ултиматум на Бойко Борисов, а писмото до министър Дянков е учтиво и аргументирано.”-каза днес кметът . Той не скри, че утре при посещението на премиера също ще постави въпроса за парите за софийския боклук. „В средата на април сме, а не се сме получили нито лев, за какво са ми през декември”-допълни кметът.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов ще говори с Б.Борисов за парите от боклука
  Атанасов обяви, че няма никакви проблеми с премиера Борисов въпреки размяната на остри реплики през седмицата. Кметът обаче призна, че от 100-те хиляди тона столичен боклук в сметището в Цалапица вече са приети 68 хиляди тона. „Пари няма, а разходи има”-каза Атанасов Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив „Не съм наивник на средна възраст и ми е ясно, че държавата няма пари-затова и не искам всичките 15 милиона лева, а поне част от тях”-беше категоричен Атанасов и допълни,че ще брани Пловдив както Борисов е защитавал интереса на София като кмет Синхрон 2-пак той Кметът е готов да се срещне с финансовият министър Симеон Дянков веднага щом се върне от чужбина, но е решен твърдо да вземе пари от министерството.   
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атасов заедно със спортният си заместник Георги Титюков инспектираха стадион Ботев ден преди премиерът официално да връчи ключовете за съоръжението на феновете. 8 годишната сага приключи обави доволно Атанасов, които не крие, че е 4-то поколение привърженик на жълто-черния клуб  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов чака ключовете на стадион Ботев
  Досега стадионът беше ничии. От една страна съоръжението беше уж собственост на общината, а от дружа на държавата в лицето на военното министерство. И тъй като пари често нямаше отникъде теренът оцеля благодарение на хора, които работят за идеята като Стойчо Димитров. Стадионът ще бъде на феновете и на клубните легенди, докато няма футболен клуб Ботев-съобщи Атанасов Синхрон1-Славчо Атанасов –кмет на Пловдив 130 хиляди лева от бюджета са отделени за ремонта на залата за художествена гимнастика, 240 хиляди за ремонта на басейна. Въпреки че няма пари специално за стадиона ние ще го поддържаме за новия Ботев-обеща Атанасов   Синхрон 2-пак той След като има нов отбор Ботев, защото се водят преговори с бизнесмени и отборът се закрепи стадионът ще бъде пуснат на концесия Синхрон 3-пак той Утре от 12 часа Бойко Борисов и военият минисътър символично ще предадат ключовете на феновете пред погледа на клубните легенди.      
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Мъртво пиян мъж от Пловдив направи неуспешен опит да „почерпи” полицаи. От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че снощи около 22 часа в Пето районно управление бил получен сигнал за възникнал междусъседски скандал в ЖК “Тракия”. На място веднага пристигнал патрул на полицията. Проверката на униформените е установила, че скандалджията е 35-годишен пловдивчанин, който лъхал на алколох още от входната врата. Пияницата започнал да псува и обижда полицаите, след което хвърлил срещу тях 55 лева, като им казал да се разкарат. Полицаите не понесли обидата и откарали в ареста скандалджията.    
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
   
БЛАНК  
  Нашият зрител и пловдивски летописец Мимо Райчев ни е изпратил снимки от Бунарджика. Бунарджика сега. За всеки случай ни е изпратил и снимки от преди 70 -80 години. За да сравняваме и да си правим изводите  
В/Р  
Тема: Бунарджика-преди и сега
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Проблем с липсата на гипсови бинтове не е имало в Клиниката по ортопедия и травматология в Университетска болница „Свети Георги”, нито пациентите са били принуждавани да пренощуват в отделенията, за да ги обслужат. Това съобщи началникът на Клиниката проф. д-р Павел Ставрев . Единствено вчера имаше временно затруднение за 1 час с превързочния материал, но го разрешихме за отрицателно време, подчертаха и от административния отдел на болницата. Според тях официалният доставчик на здравното заведение изпратил писмо, че не може да предостави бинтовете, защото в момента бил спрян техния внос. От болницата обаче се свързали с друга фирма и необходимите количества са налице.  
БЛАНК  
  Реставрацията на няколко археологически обекта в Пловдив ще стартира почти едновременно. По този начин се очаква за няколко години градът под тепетата да се превърне в атракция за туристите със своето наследство от римско време.  
В/Р  
Тема: Мащабна реставрация на археологически обекти в Пловдив
Археологическият комплекс „Източна порта на Филипопол" е открит в края на 70-те години на 20 век. Това е най-внушителната и монументално оформена улица от римски град. От тук се е влизало в Пловдив и по специален мост се е излизало на път, който води до Истанбул. Съществуват научни доказателства, че на това място през втори век е имало триумфална арка, която е посрещала римски императори, които са посещавали града. 30 години след откриването на портата кметът на район „Централен” в Пловдив Райна Петрова решава да разчисти терена. Синхрон – Райна – Петрова – кмет на район „Централен” Славка Иванова си спомня бригадата от преди една година, която е трябвало да изнесе тоновете отпадъци, с които са били покрити археологическите останки. Синхрон Славка Иванова - служител на „Чистота” Сега администрацията на „Централен” търси 50 хиляди лева за изготвянето на идеен проект за реставрация на „Източната порта”. После заедно с колегите си от италианската столица Рим, Райна Петрова ще кандидатства по европейска програма, за отпускане на средства за реставрация. Синхрон 4 – какво включва реставрацията Друг интересен археологически обект в Пловдив е Античният форум на Филипопол до Централна поща, който стана най-коментирания старинен обект през последните години, заради далавера на место ниво. Стендъп – съдебни казуси След 7-годишната съдебна сага, сега се отваря пътя към реставрация на форума, която се очаква да започне съвсем скоро. Римският стадион на Пловдив също ще бъде реставриран и отворен за посетители още следващото лято. Идеята е след реставрацията на обектите от римско време, Пловдив да се превърне в атракция за туристите със своето безценно археологическо наследство.  
БЛАНК  
  В южното подножие на Стария град, до Тунела също се провеждат уникални археологически разкопки - вече четири години ежедневно къртици - специалисти и работници, откриват находки от тракийско време. По закон тези проучвания трябва да се финансират от държавата, защото са национална ценност. Но българската държава няма пари за по-мащабни разкопки. По този повод те се финансират основно от бизнесмена и собственик на козметичната компания „Роза Импекс” Димитър Георгиев.  
БЛАНК  
  От утре в продължение на 3 дни ще се проведе международен пленер ,,Традиция, екология, творчество” с  организатор на който е СОУ ,,Свети Свети Кирил и Методий” . Проявата ще се проведе под патронажа на кмета на район ,,Западен” – господин Здравко Димитров.В рамките на проявата утре от 18.30 часа във втора палата на панаира   ще се проведе лаготворителен концерт за децата от онкохематологичното отделение на УМБАЛ ,,Свети Георги” с участието на  Графа, Драгомир Драганов и струнен квартет ,, ИНТРО  
БЛАНК  
    Един поглед и към утрешната ни програма От 10 часа темата на предаването „1001 съвета с Роси Русева” е стресът е най-големият ни враг, а гост е д-р Стефан Попов –невропсихиатър в УМБАЛ Св.Георги В 13 часа ще бъдат Съмър Рейн –групата, която ще представи своето предложение за химн на Пловдив. Рок групата Айвъри Туайлайт ще разкаже за рок феста, които ще се състои в Пловдив през месец май.Гостуват още абсолвенти от АМТИ.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 еЕдна Пловдивска седмица ще разговаряме с Радослав Бозуков от съвета за туризъм и с кмета на район Централен Райна Петрова за това как Пловдив да стане популярна туристическа дестинация Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер.


Тагове:   април,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567123
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930