Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2010 17:52 - НОВИНИТЕ – 17 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 17 април 2010 Събота  
   
  Двама се карат, третият..губи  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 17 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  Два хипермаркета се карат, но страдат стотици...малки търговци. Войната на цените от последната седмица се отрази добре на купувачите и зле на хората, които си вадят хляба от малката сергия на пазара в Тракия. 400 лева струва издръжката й за месец, а оборотът през последните дни няма и 30 лева жалват се засегнатите.    
В/Р  
Тема: Войната на големите взима „главите” на малките
  Върнатите през седмицата комунистически цени затварят поне 3 сергии на пазара в Тракия. Хората, особено пенсионерите предпочитат да се разкарват, да висят на километрични опашки , но да купуват плодове и зеленчуци за жълти стотинки-казват търговците Синхрон 1-Анна Видолова Столици пък станаха вече тарикатите, които отиват купуват от хипермаркетите на едни цени, а продават на много по-високи- твърдят вече голяма част от пловдивчани, сблъскали се с етикети произведено специално за... Синхрон 2- Търговците обаче имат лека надежда. Казват, че при отриването на голям магазин в Тракия първият месец е било същото. След това цените малко са се уравновесили. И хора за килограм домати и краставици пак си идват на пазара. Надяват се и сега да е така, но ще оцелеят само най-гъвкавите Синхрон 3- Имало все още по-заможни, които търсели свежите и качествени плодове и зеленчуци и пазарува от сергиите. Така хората обясняват защо още не са спасили. На въпроса как ще се спасят, отговарят-като затворим...   
БЛАНК  
  Сергиите затварят, стадион Ботев отваря – вече като общински. Съоръжението от днес вече официално е собственост на община Пловдив. За да обере овациите, от София дойде лично премиерът Бойко Борисов и кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: БОРИСОВ: „Лечков е уникален…”
  Под тепетата Бойко Борисов официално прехвърли собствеността на стадион „Христо Ботев” от държавата на пловдивската община. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон – Бойко Атмосфера  
БЛАНК  
  Очакваме следващия път Бойко Борисов да уважи Локото – за да не сърди никой. В същото време кметът на Пловдив Славчо Атанасов съобщи за Пловдивската телевизия, че не е успял да разговаря с премиера по темата с парите за столичния боклук, които държавата дължи на Пловдив. Атанасов търси в момента среща с финансовия министър, за да уреди този въпрос.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Две тийнейджърки бяха ограбени в парк Лаута в Пловдив. 14-годишните момичета били пресрещнати от двама непознати мъже. Апашите заплашили девойките с нож и взели мобилните им телефони и джобните им пари.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Проблемът с паркирането на улица Иван Вазов може да се улесни, ако Община Пловдив поиска. С тези думи ни се обади пловдивчанин, който всеки ден минава по станалата вече търговска улица. Винаги има спрени автомобили, а от няколко месеца вече дебнат и паяци, споделя зрителят на ПОТВ.  
В/Р  
Тема: Да се скъсят тротоарите и да се изградят джобове –предлага наш зрител
  Според зрител на Пловдивската телевизия улица „Иван Вазов” си е строена навремето направо като за манифестации. Или явно някои по-напредничав чиновник е предвидил, че автомобилите ще се множат. Факт обаче е, че пътното платно е голямо, но пак понякога има проблем с паркирането. Особено когато заради ремонт на Христо Ботев автобусите се движеха по Вазов и оттогава дебнат и паяци Синхрон-Делчо Динев Предложението за облекчаване на паркирането е много дългите тротоари в местата, където са засети дървета и почти не се използват , да бъдат преобразувани в джобове. Така и пешеходците ще минават, и колите ще спират Синхрон-Делчо Динев+Христо Георгиев Пловдивчани се разделиха в мненията си, но като цяло може да се помисли върху предложението. Синхрон-Петя Йорданова В Тетевен-вярно град много по-малък от Пловдив проблемът с паркирането на главната улица е решен по същия начин. По-малки тротоари, но пък има джобове, без да се заплащат. И няма паяци, защото няма нужда.   
БЛАНК  
  За разкопан тротоар на улица Цанко Дюстабанов 7 и 9 ни сигнализираха зрители днес. Цитираме писмото: ”Целият град е пропищял от тях. Имат съставени няколко предупредителни протокола от Второ Районно управление на МВР. От фирма ОБЕЛОС има много оплаквания, че същият интернет-доставчик на много места сериозно е увредил стълбовете за улично осветление, по които е опасал и кабелите си. Нямат нито проект, нито разрешение за прокопаване на тротоара от район Централен. В зрителското писмо се съобщава, че в момента има прокурорска проверка срещу същия интернет-доставчик точно за тези безобразия. Според нашата зрителка става дума за доставчика Кулбокс.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Майки протестираха в девет български града срещу политиката на правителството в  сферата на социалното подпомагане. В Пловидв на протест излязоха само 3 майки, като най-вероятно повечето се бяха изплашили от дъжда. Те настояват да отпадне подходният  критерий при получаване на детските добавки, сумите да се изплащат от 1-во до 15-то число на месеца, а размерът на добавката да скочи от 35 на 50 лева. В същото време премиерът Бойко Борисов каза, че не подкрепя протестите на майките.  
В/Р  
Тема: майки на Протест
  Готов  
БЛАНК  
  Една трета от военнослужещите в Българската армия ще бъдат уволнени до лятото. Това съобщи в Пловдив министърът на обраната Аню Ангелов. Целта е армията да започне да работи, а не да се състои от хора, които пият кафета, смята военният министър.  
В/Р  
Тема: СЪКРАЩЕНИЯ ОЧАКВАТ АРМИЯТА
     
БЛАНК  
  Европейската комисия продължава да мисли за правата на малцинствата.Главна дирекция Правосъдие, свобода и сигурност обяви покана за проекти за безвъзмездна финансова помощ по програма Основни права и гражданство. Сред приоритети са: борбата с расизма, ксенофобията и антисемитизма – за повече разбиране и толерантност. Дали тази програма ще подобри положението на малцинствата в България и специално в Пловдив?  
В/Р  
Тема: Европа мисли за унижените и оскърбените
  По новата европейска програма ще бъдат отделени почти 20 милиона евро. Отделните проекти трябва да бъдат на стойност не по-малка от 100 000 евро. За какво ще бъдат изхарчени тези пари, събрани от европейските данъкоплатци?  В документите ясно са посочени така наречените ДОПУСТИМИ ДЕЙНОСТИ, а именно,цитираме: научни изследвания, обмен на добри практики, обучения, обмен на персонал, семинари, срещи, конференции или комбинация от тези дейности.
Според запознати с материята, за ПРАВАТА НА ЧОВЕКА в България за 20 години са похарчени над 1 милиард лева. Какъв е ефектът –може да се спори.
Важното е, че Европа и така наречените български бенефициенти мислят непрестанно за унижените и оскърбените. Така че – юруш на семинарите!  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщените. С цел улесняване на гражданите в сградата на НАП на ул. Скопие 106 от понеделник  до края на кампанията всеки работен ден от 8 часа има отворени дежурни гишета. Този график на работа ще продължи до 30 април.  От НАП напомнят, че тогава е крайният срок, в който самоосигуряващите се лица подават годишни данъчни декларации.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.   
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа, приятна вечер.    


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552632
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031