Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 11:03 - Новини - 19 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 19 април 2010 Понеделник  
   
  Държавата си иска Панаира. Подробностите – веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Съдебно дело в Пловдивския окръжен съд за връщане на мажоритарния дял от Международния панаир е завел министърът на икономиката Трайчо Трайков. Това съобщи самият той на брифинг пред журналисти днес. Направеният от министерството анализ сочи, че има множество съмнения за нарушения на търговското и приватизационно законодателство. Припомняме, че напук на решенията на Министерския съвет държавата загуби мажоритарния си дял – съответното и всяка възможност за намеса в управлението. Ако панаирът отново мине под държавен контрол, това би означавало и невъзможност той да има собствени медии, тъй като в закона за защита на конкуренцията има текст, визиращ в подобни случаи “недопустима държавна намеса”. Министър Трайков напомни, че панаирът все още не е платил дължимия дивидент към държавата. Общината също има да получава дивиденти, но нямаме информация да е заведено дело по този казус. Министър Трайков съобщи още, че държавата е подала иск срещу фирмата с общинско участие “Пълдинтур инвест” за изплащане на дивидент в размер на 1 милион и 400 хиляди лева. Като цяло загубата на държавата от приватизацията на Панаира се изчислява на “десетки милиони левове”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив са блокирани на британското летище „Хийтроу” и не могат да се приберат в България. Причината е в исландския вулкан, който бълва пепел вече няколко дни и заради който на територията на цяла Европа настъпи транспортен хаос.   
В/Р  
Тема: 12 ученици блокирани на летище „Хийтроу”
  Групата пловдивски ученици е била 3 седмици на производствен стаж в Англия. В събота следобед е трябвало да лети за България, но заради вулкана в Исландия, летище „Хийтроу” е отменило всички полети. Синхрон – Георги Дубровин – родител на ученик от групата Мария Видева е ученичка в 11-ти клас в гимназията по електротехника в Пловдив. В критичната вечер тя е разговаряла по телефона със своите съученици, от които е разбрала, че българското посолство в Лондон е отказало помощ на групата. Синхрон – Мария Видева – ученичка в ПГЕЕ Свързахме се по телефона с Мими Михайлова, която е ръководител на групата ученици. Тя обясни, че след като са пренощували в събота срещу неделя на летището, децата са били настанени в хотел и в момента са добре. Синхрон – на телефона: Мими Михайлова – ръководител на групата Директорът на училището Венелин Паунов съобщи, че е осигурил автобус, който ще прибере учениците до два дни в Пловдив. Цената на курса от 3200 евро ще поеме учебното заведение. Синхрон – Венелин Паунов – директор на ПГ по електротехника и електроника Очаква се групата с пловдивските ученици да тръгне от Лондон късно тази нощ.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  “Вода газим, жадни ходим!”. Така с едно изречение днес кметът Славчо Атанасов защити концепцията за изграждането на Синя зона и нови паркинги в Пловдив. Ако това се случи, годишните приходи в общинската хазна от дейността по паркирането и репатрирането на неправилно паркирани автомобили ще са около 8 милиона лева.  
В/Р  
Тема: Една крачка до синята зона
  От тази есен Пловдив трябва да реши 10- годишен проблем с изграждането на Синя зона в центъра на града. Параметрите й определи един от авторите на концепцията – заместник- кмета Руси Панчев Синхрон: Руси Панчев- заместник- кмет на Пловдив Концепцията предвижда както и изграждането на нови паркинги, така и регулиране процеса на репатриране на автомобили. Паркирането в синята зона ще е левче за час. Ще се въведе и СМС заплащане. За целта се предвижда реорганизация на фирма Общинска охрана в общинско предприятие. Единият от вариантите в концепцията предвижда синята зона да е готова и стартира от 1 юли. Едно от условията това да се случи е областният управител да не стопира решението на местния парламент. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Преди това обаче концепцията трябва да се гласува месец май в общинския съвет.   За реализацията й общината трябва да има 475 000 лева. Тук кметът Славчо Атанасов очаква да бъдат и критиките на противниците Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Ако концепцията за синя зона бъде одобрена от местния парламент, Руси Панчев остава заместник- кмет , беше категоричен Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  Днес общинската администрация разпрати предупредителни писма да всички кабелни и интернет оператори да приведат под земята въздушните си кабели.  
В/Р  
Тема: 3 месеца срок за въздушните кабели
  От община Пловдив обясниха, че според изискванията на закона , оператори, които имат въздушни кабели са задължени да ги положат под земята. Десетки са фирмите в Пловдив, на които днес общината прати писма за това. Синхрон: Тошо Пашов- шеф на капитално строителство Според Тошо Пашов Пловдив е опасан със стотици километри въздушни кабели  
БЛАНК  
  В интернет-сайт се появи информация, че Славчо Атанасов е продал на баща си общински терен. Днес кметът опроверга информацията, като заяви, че баща му е съсобственик с още 7 души, че частта му от имота е нищожна и е придобита по инвалидно право.      
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Концертът на Haggard тази вечер в Пловдив е с неуредени авторски права според българското сдружение за колективно управление на авторски права Музикаутор. От там заявиха, че ще съдят организатора на концерта “АРТ БГ” ООД.  
В/Р  
Тема: Концертът на Haggard – незаконен?
    21 са концертите организриани от Арт БГ, за които не са платени авторските права според Мюзикаутор. Сред тях са изявите на Boney M., Ricchi e Poveri, Lordi, Весна Змиянац, Неда Украден и Найджъл Кенеди. По данни на МУЗИКАУТОР „Арт БГ” са ощетили авторите с над 30 хиляди лева. Така е ощетена и държавата, тъй като отчисленията се облагат с данъци. Според сдружението “АРТ БГ” ООД продължава да организира публични изяви, които са с неуредени авторски права. Сред тях е и тазвечершният концерт на Хагард и Пловдивската филхармония, който е втори за групата в България. Първият е проведен през 2008 г. в София и също е с неуредени авторски права според Мюзикаутор. Областният управител Иван Тотев, който застана зад идеята за концерт на Haggard в Пловдив заяви, че Областната управа няма никакви търговски отношения с фирмата-организатор. От фирмата-организатор са го потърсили за подкрепа и Областта е съдействала само за медийната разгласа на концерта. Според Тотев концертът на немските метъл-симфоници е явление за града ни, което трябва да се състои, но подчерта, че няма никакво отношение към организацията му. От "Арт Бг" заявиха, че информацията, изнесена от Музикаутор не е вярна и че нямат никакви проблеми с авторските права на Haggard. От компанията обявиха, че утре ще излязат с официално становище по въпроса, тъй като в момента са изключително заети с организацията на концерта.  
БЛАНК  
  Кметът на Западен Здравко Димитров закри днес 10-тия международен пленер “Традиция, екология, творчество”, организиран от СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”. От името на района Димитров награди Мартина Аврамова, която го впечатли с нетрадиционна картина на Стария град.     
В/Р  
Тема: Здравко Димитров награди млади творци
  Тридневният пленер "Традиция, екология, творчество" с участието на творци от България, Турция, Гърция и дори Швеция се проведе под патронажа на кмета на района Здравко Димитров. Творбите са експонирани в галерията на дружеството на пловдивските художници на ул Градстон. Синхрон-Здравко Димитров-кмет на район “Западен” С концерт , включващ изпълнението на таланти от училище Св.Св. Кирил и Методии и награждаване на най-добрите творби форумът завърши днес. Средствата са изцяло осигурени от спонсори като администрацията е спестила от 5-те хиляди лева отпуснати в началото на годината на районите кметове за културни прояви Синхрон-пак той В рамките на проявата се проведе благотворителен концерт за децата от онкохематологичното отделение на УМБАЛ "Свети Георги". Графа и колеги събраха 2 500 хиляди лева Синхрон-пак той Преглед на ученическото любителско творчество и художествената самодейност започва в сряда първо от Западен , а после и в другите райони. Мотото е "Аз пея, аз танцувам, ние творим" , а началото е от 14 часа пред в храма "Свети Климент Охридски".  
БЛАНК  
  Завършваме с две важни съобщения. Утре, вторник, от 9:00 ч. ще бъде затворено за движение южното платно на булевард „България” между улица „Васил Левски” и Колелото на Панаира. Причината – В и К ремонт. Поради авария на магистрален водопровод по бул. “Южен” пък, отново утре без вода от 8.00 до 18.00 часа ще останат живущите на номера от 36 до 116 и блокове от 1110 до 1115, както и улица “Асен Христофоров”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути”.   От 19,15 еспортното предаване „1Х2” Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565119
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930