Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 11:15 - Новини - 20 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 20 април 2010 вторник    
   
  Предизборното отстрелване започна – Славчо Атанасов вече е на мушката.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Пловдивската окръжна прокуратура образува преписка след публикация в интернет-сайт със заглавие: „Славчо Атанасов продал общински терен на баща си”. Прокуратурата е възложила на полицията проверка за установяване наличието на достатъчно данни за извършено престъпление по служба и сключена неизгодна сделка.          
В/Р  
Тема: Кметът доволен от прокурорската проверка
  Кметът Славчо Атанасов остана доволен от прокурорската проверка по случая. Синхрон 1: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът припомни, че процедурата по сделката стартира още през първия мандат на предшественика му Иван Чомаков. Синхрон: 2 плюс 4 Според Славчо Атанасов проверката ще излезе с ясно становище и то ще е следното: Синхрон: 3 Кметът очаква още утре поредния компромат срещу него. Синхрон: 4 Славчо Атанасов вижда в тази акция начало на предизборната кампания за кмет на Пловдив. За това той предупреди опонентите си. Синхрон: 5 Още днес обаче бяха разпространени твърдения за завидното имотно състояние на бащата на Славчо Атанасов. Богат човек е, какво да направя, че живеем в един град, коментира градоначалникът.  
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Доктор Никола Ананощев остава директор на Онкодиспансера. Кметът Славчо Атанасов е доволен от работата му.  
В/Р  
Тема: Ананощев остава
  Нито Антонина Славова от БСП , нито кметската бълдъза Вася Дангова Ще стават директори на Онкодиспансера. Техните имена се появиха веднага след като стана ясно , че настоящия шеф доктор Никола Ананощев е превел авансово 300 000 лева на фирма и за това може да бъде сменен. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът похвали досегашната дейност на доктор Ананощев като шеф на онкото Синхрон : 2 Утре общинска комисия оглавявана от заместник- кмета Александър Константинов ще решава какво наказание да се наложи на шефа на онкодиспансера.  
БЛАНК  
  Станалата почти скандална стратегия за синята зона на Пловдив вероятно ще бъде гледана на сесия на общинския съвет следващия месец. Това обаче не пречи на пловдивчани да дават собственото си мнение за хаоса с паркирането и как проблемът може да бъде решен.       
В/Р  
Тема: Как да се реши проблемът с паркирането
  АНКЕТА – ГОТОВА  
БЛАНК  
  Още за паркирането и паркингите – от заместник-кмета Руси Панчев по-късно в програмата.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди на ПРОБАЦИЯ ЗА СРОК ОТ СЕДЕМ МЕСЕЦА и 1900 лева глоба Видол Койнов за източване на пари по еврофондове.                 Мъжът е заявил, че обработва 23 хектара земя, които всъщност се оказали пустеещи земи. По този начин се опитал източи европари по Схема за единно плащане на площ.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Зрители ни сигнализираха, че на последна спирка на градския транспорт до комбинат Марица няма тоалетна. Принудени от физиологичните си нужди, шофьори и кондуктори използват тоалетната на близкото кафене срещу 10 стотинки. За някои обаче това е скъпо.  
В/Р  
Тема: Без обществена тоалетна до комбинат „Марица”
  С наближаването на последната спирка служителите на градския транспорт разполагат с ограничено време, преди да потеглят за поредния курс. Тогава шофьори и кондуктoри могат да хапнат и да отидат до тоалетна. Наоколо обаче липсва обществена тоалетна. СИНХРОН: АНКЕТА Картинката е доста смущаваща и комична за 21 век. Уви, реалността е такава. Трябва ли хората да ходят и да „маркират” територия по храсти и дървета като животните? Или е по-разумно да се намери някакъв компромисен вариант, с поставянето на химически тоалетни. Това решение зависи от самите превозвачи. От Чистота са наели този вид тоалетни за своите служители, като за обслужването им се харчат по 130лв на месец.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Мобилен екип на Паспортната служба в Пловдив започна да обикаля по домовете, за да снема биометрични данни за издаване на нови лични документи. Целта е не да бъдат намалени опашките пред пунктовете, а да бъдат улеснени трудноподвижните хора. Какво е необходимо, за да ви посети във вкъщи подвижен екип на Паспортно разказва СЛЕДВАЩИЯТ РЕПОРТАЖ.    
В/Р  
Тема: Мобилни екипи снемат биометрични данни по домовете
  От услугата могат да се възползват хора в инвалидни колички, лежащоболни или такива, на които им предстои операция в чужбина. За целта се подава молба за издаване на лична карта и е необходимо да има на лице решение от ТЕЛК, което удостоверява заболяването. Синхрон – АНТОАНЕТА ДИМИТРОВА – служител в „Български документи за самоличност” Мобилният екип е оборудван с необходимата апаратура за снемане на биометрични данни. Синхрон - Антоанета Димитрова Мобилният екип приема заявки за обикновени, бързи и експресни поръчки само за лични карти и международни паспорти. Синхрон 3 – РАДКА РУСЕНОВА - служител в „Български документи за самоличност” Мобилният екип на паспортната служба в Пловдив ще обикаля и малките населени места, в които също има голям брой трудноподвижни хора.  
БЛАНК  
  1 575 посадени храста са причината Милчо Михалев да спечели наградата “Зелен дом” в район “Тракия”. Пространството пред блок 144 е на път да стане зелен английски двор. А наградата веднага ще влезе в употреба - електрически храсторез и тример.       
В/Р  
Тема:Награда ”Зелен дом” в Тракия за месец март  
  Наградата “Зелена зона” се връчва в сезона, когато е най-подходящо за засаждане. Районът е залесен с 22 150 храста. Част от тях са взети от Лаута, защото паркът е вид естествен разсадник. Но при подбора на видовете е взела участие специална комисия Синхрон-Гиньо Матев-кмет на район “Тракия” 3-то място и градинския маркуч останаха за Борислав Иванов от 73 блок. 2-ри е Благой Томов, който поддържа междублоковото пространство на 150 блок. Победителят е засял близо 1 500 храста. Започнал е предварително с обработката-сортирал е стръковете по височина и годност за ползване Синхрон 2 –Милчо Михалев-носител на “Зелен дом” за март Задължително за посадената, а и вече съществуваща растителност е водата. От блока могат да се похвалят с независим водоизточник, но им е необходима помпа Синхрон 3-пак той Повечето засадени сега дръвчетата са липи, които Милчо Михалев е взел от Лаута и старата база на Балкантурист.         
БЛАНК  
  След 20 години шестване по световните сцени, немските метъл-симфоници от Хагард трябваше да стигнат до Пловдив, за да изпълнят мечтата на живота си – да свирят на една сцена с филхармоничен оркестър с истински диригент.  
В/Р  
Тема: Хагард в Пловдив
  Скандал предшестваше лайв-а на Хагард в Пловдив. От Мюзикаутор обвиниха фирмата-организатор, че концертът ще е незаконен, защото не са платени данъци и авторски права. Управителят Даниел Стефанов отхвърли обвиненията. Синхрон 6 – Даниел Стефанов – управител на фирмата-организатор Летният театър се пръскаше по шевовете, 4 автобуса бяха само софийските фенове. В публиката имаше дори депутати, полицейски шеф и цял областен управител. Синхрон 3 – Иван Тотев – областен управител Синхрон 1 – Живко Иванов Синхрон 2 – Иван Тотев – областен управител Първото гостуване на Хагард у нас беше именно в столицата, от групата обаче заявиха, че шоуто в Пловдив е по-велико. Синхрон 4 – Азис Несири – фронтмен Превод: „ За първи път ще свирим с оркестър на сцената. Досега само репетирахме. Беше страхотно, те са невероятни музиканти. Благодарни сме за възможността да свирим заедно!” От групата бяха впечатлени и от избора на сцена. Летният театър с амфитеатрално разположените си седалки им се стори доста монументален за рок-концерт, но се надяваха феновете да не се заседяват много-много. Синхрон 5 – Азис Несири – фронтмен Превод: „Публиката винаги полудява!” Оказа се прав. Атмосфера – Музика Атмосфера - пляскане  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с “Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е кметът на район “Западен” Здравко Димитров От 19,15 в “Референдум” ще ви питаме “Кой продаде Панаира?” От 20,50 е “Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела От 21,30 ще ви представим новата ни рубрика “Тодор Христев за Пловдив”, първа тема на която е паркирането. Веднага след това  ще продължим с темата за приватизацията на Панаира. Ще ви припомним мненията на двама гости на Георги Коритаров: бившия министър Николай Василев и бившия кмет Иван Чомаков – интервютата са от есента, но точно в този момент е добре да ги чуем отново. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568224
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930