Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 11:17 - Новините - 21 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 21 април 2010  Сряда  
   
  Войната на бананите завърши. Кой капитулира – последна сводка на живо след секунди  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 21 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
  БЛАНК  
  Войната на бананите завърши. Кой капитулира - с последни новини от полесражението включваме Евгений Тодоров. Здравей, Евгений, къде те намирам? ЕВГ: Снова между основните сили в ценовата война между хипермаркетите – знаете че Кауфланд и Карфур свалиха цените на доста плодове и зеленчуци и най-вече на бананите на цена няколко пъти по-ниска от пазарната. Стратезите на тази война вече изглеждат изтощени. И вчера, и днес в Кафуланд не намерих евтини банани. В Карфур на полесражението имаше няколко кашона стока, но с качество, което никой уважаващ себе си магазин не би поднесъл. И никой нормален клиент не би купил. Изглежда от магазина обаче се надяват, че има толкова изпаднали българи, че заради цената ще купят и бракувана стока. Водещ: А войната на краставиците как върви? Снощи в Кауфланд все още имаше от евтините краставици, но преди малко и те бяха свършили. На въпроса кога ще има пак евтина стока, един от служителите утговори учтиво: Когато, тогавата! В Карфур краставици все още има, но теглилките таз не са на самообслужване и трябва човек да се блъска, за да си примери стоката. Водещ: Оправиха ли реда в Карфур? Не, при паркингите почти липсва обозначение и някакви субекти се мъчат с ръкомахания да въведат ред, няма елементарни обозначения и на паркинга, и на асансьорите, хората се лутат, но явно на никой не му пука. Аз специално сега се насочвам към кварталното пазарче. Там поне е мирно и спокойно.  
БЛАНК  
  Благодаря ти, Евгений. Ние продължаваме с другите новини от деня.
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Председателят на местния парламент Илко Илиев сезира днес прокуратурата срещу пловдивския електронен сайт Пловдив – онлайн. Той настоява магистратите да разследват публикувана информация, в която Илиев е обвинен в две престъпления.  
В/Р  
Тема: Илко Илиев сезира прокуратурата срещу сайт
  Сайтът пише в понеделник, че Илко Илиев в качеството си на председател на общинския съвет е притискал управителя на Онкодиспансера доктор Никола Ананощев да подаде оставка. Срещата между тях била миналия петък. Днес първо информацията отрече шефът на онкодиспансера. Синхрон: доктор Никола Ананощев- управител на Онкодиспансера                 Илко Илиев – председател на ОбС-Пловдив Освен това Илко Илиев ще заведе и съдебно дела срещу сайта. Стойността на иска ще е 1 500 лева.  
БЛАНК  
  Зад атаките срещу пловдивския кмет Славчо Атанасов и себе си, Илко Илиев съзря политическа намеса. Той обвини ГЕРБ, че са започнали предизборната кампания за кмет на града, година и половина преди изборите.  
В/Р  
Тема: Илко Илиев: ГЕРБ, спрете!
  В компроматните атаки срещу управлението стои ГЕРБ, смята Илко Илиев. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Според Илко Илиев се преследват три цели. Синхрон: Илко 2 От ВМРО щели да отвърнат на атаките срещу управлението с много работа за града и пловдивчани.  
БЛАНК  
  Сега поглед към други проверка, този път на здравна тема. Куп нарушения е установила проверка на Районната здравна каса в няколко лечебни заведения в Пловдив. Това съобщи директорът й д-р Борис Джурджев. Сред нарушенията са дублиране на прегледи, извършване на непълен обем дейности по клинични пътеки, както и изписване на болни по-рано от регламентирания срок.  
В/Р  
Тема: Лекари мамили здравната каса
  Д-р Джурджев каза още, че проверките все още текат. При всяко съмнение за умишлена измама от страна на болница или лекар ще бъде сезирана прокуратурата. От касата заявиха, че вече подготвят сигнали. Д-р Борис Джурджев каза още, че за да се установят злоупотребите е необходимо и съдействието на пациентите, но те все по-рядко оказват помощ. Имало случаи, в които касата плащала за едно и също нещо по два пъти. Според директора на РЗОК, измамите от болниците се правят умишлено, а източването на пари е станало практика почти във всяко лечебно заведение.
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
БЛАНК    
  Двама мъже на 27 и 28-годишна възраст, заподозрени в извършването на множество въоръжени грабежи в Пловдив, бяха заловени от полицията. Те са задържани за 24 часа и са известни на полицията. Установено е, че между 10 и 16 април в парк Лаута те са нападнали и заплашили с нож 7 момчета и 4 момичета на възраст от 11 до 13 години , на които откраднали мобилните телефони. В един от случаите те заплашили с нож 13-годишно момче, за да го оберат. Със случая се занимава и Окръжна прокуратура.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  Център, който да консултира и помага на младежи беше открит днес в Пловдив. Той ще се помещава в офиса на фондацията “Голям брат, голяма сестра” и за него ще се грижат доброволци. Какво е да си доброволец – разказва следващият репортаж.
В/Р  
Тема: Доброволци с нов център
Стилияна е ученичка в Руската гимназия. Вече 4 години тя е доброволец във фондацията 4Голям брат, голяма сестра”. Синхрон – Стилияна – доброволец Сега Стилияна помага на деца с увреден слух в училище “Стоян Белинов”, за да се интегрират в обществото. Синхрон 2 Днес беше открит младежки информационно-консултативен център, чиято цел е да консултира и помага на младежи на възраст от 18 до 34 години. Той е финансиран с пари от националния център за европейски младежки програми и инициативи. Синхрон – Ренета Венева – фондация “Голям брат, голяма сестра” От Община Пловидв също оказват съдействие на фондацията, защото смятат, че те са се доказали във времето. Синхрон – Таня Теохарова – директор “Младежки дейности” В четвъртък от 16 часа в Цер-Симеоновата градина от фондация “Голям брат, голяма сестра” и Националния алианс за работа с доброволци организират игри на открито, като целта е участниците да си припомнят как се играят игрите от тяхното детство.
БЛАНК  
Първият преглед на млади творци в Пловдив стартира в район Западен. Той премина под мотото Аз, пея, аз танцувам, ние творим. Прегледът е част от инициативата на Община Пловдив за ден на ученическото любителско творчеството и художествената самодейност и ще се проведе във всичките 6 пловдивски района.
 В/Р  
Тема: Прегледът на художествената самодейност започна от район “Западен”
  На различност и талант залагат децата от район “Западен”. Точно те са и автори на мотото на ученическият фест. За тях пък беше издигната специална сцена по храма “Св.Климент Охридски”. От район “Западен” предварително са изработили украса, флагчета, фланелки Синхрон 1-Здравко Димитров-кмет на район “Западен” Не случайно според Здравко Димитров прегледът започва именно от Западен.Районът разполага с твърде много таланти, които ще атакуват челните места, тъй като прегледът има конкурсен характер Синхрон 2-пак той Всички училищни и читалищни формации и школи за самодейност в района взеха участие в прегледа. Целта на проявата, инициирана от Община Пловдив е и непрофесионалистите да бъдат забелязани и оценени Синхрон 3-пак той На най-атрактивните участници Димитров връчи подаръци и награди, а авторитетно жури изпрати най-добрите на градския преглед, който ще се състои следващия месец 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата сряда. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гостува Пламен Начев – човекът, който отговаря на горещия телефон на кмета. От 19,15 е “Густо, майна, Филибето”. От 20,50 е предаването “Големият съвет” с гост председателят на местния парламент Илко Илиев. Утре от 9 часа на живо ще излъчим заседанието на Пловдивския общински съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565358
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930