Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 11:19 - Новините - 22 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 22април 2010 четвъртък    
   
  Битката за Пловдив набира скорост. Днес в местния парламент се сблъскаха лявото и дясното! Подробностите – веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Шефът на местния парламент Илко Илиев от ВМРО-НИЕ призова прокуратурата да разследва областния управител от ГЕРБ Иван Тотев за дейността му като  кмет на район “Източен”.  
В/Р  
Тема: Илко: Тотев кажи защо ремонтираш по-скъпо
  Шефът на местния парламент Илко Илиев аплодира действията на прокуратурата, която се самосезира относно продажбата на 6 квадрата от страна на кмета към баща му, но призова магистратите да проверят и дейността на бившия кмет на район “Източен” Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Илко Илиев призова областният упхрлавител Иван тотев да даде отговор пред пловдивската общественост. Синхрон: Илко 2 Общинската комисия , която разследва защо ремонтите в Източен са два пъти по-скъпи от ремонтите в останалите райони на града, продължава своята работа.  
БЛАНК  
  В същото време бившият кмет на града и настоящ лидер на Демократи за силна България Спас Гърневски посочи, че продажбата на 6 квадратни метра общинска собственост не е проблем на управлението. Той обаче остро критикува модела на управление.  
В/Р  
Тема: ДСБ: Ляв модел управлява Пловдив
  Синхрон 1 : Спас Гърневски- лидер на ДСБ-Пловдив Няколко са проблемите в града, според Гърневски. Единият е че три години няма управленска програма. Вторият- подмяната на вота. Синхрон 2- Спас В преврата според Гърневски са участвали ВМРО и АТАКА . За това… Синхрон 3 :Спас Според тъмносините в Пловдив се подготвя нов ляв проект с участието и на президента Първанов. Ако не е така, Гърневски призова местната власт да се разграничи като се присъедини към действията на държавата спрямо панаира Синхрон: 4 Спас  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Общинската администрация започна днес анкета сред пловдивчани, за да разбере мнението на хората за състоянието на масовия градски транспорт в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Анкетират пловдивчани за транспорта
  Общината призова шестте районни администрации и транспортните фирми в града да съдействат за по-бързото разпространение на анкетните карти. До допитването сред хората се стигна след като пловдивската телевизия още преди месец предложи пряката демокрация в управлението на заместник – кмета Александър Константинов. Днес идеята ни видя реализация. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Сред въпросите до пловдивчани личат баналните като доволни ли са от графика на рейсовете, преминава се през сериозен проблем като състоянието на спирките и се свърши с екзотични въпроси като например има ли нужда от маршрутки в града. Мнението на анкетираните ще се използва в общинската концепция за развитието на транспорта в града.  
БЛАНК  
  Засега фонтанът на Арнолдо Дзоки в Цар Симеоновата градина, изобразяващ статуя на богинята Деметра, няма да се реставрира. Съветниците отложиха за някоя следваща сесия решението за възстановяването му. Припомняме ви, че той е построен за първото пловдивско изложение в далечната 1892-ра година и в момента се разпада.  
 В/Р  
Тема: Отложиха ремонта на фонтана на Деметра
  Макар представители на различните политически сили в местния парламент да се обединиха в мнението, че точката от дневния ред е безспорна и ще бъде приета, това не се случи. Предложението предизвика дълги дебати и в крайна сметка беше отложено за доработка. Причината - да се прецизира точно каква сума ще е необходима за реконструкцията му и да се посочи откъде точно ще бъдат осигурени средствата за това. Главният финансист на Общината Наталия Делчева предложи да бъдат отпуснати 40 000 лева за проектирането му за сметка на културния афиш, за който сега има 970 хиляди лева. Съветниците обаче решиха, че предложението не е достатъчно, при положение, че ще се разработват три проекта. Имаше и протести срещу орязването на парите за култура. Дебат предизвика дори и предложението за кога да се отложи точката - за следваща или за следващата сесия. Всички бяха съгласни, че трябва да се бърза, но не и да се пришпорват специалистите, които ще правят огледа.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Срещу спирката на автобусите в Тракия до един от ресторантите в квартала има липа, която пречи на пешеходците. С тези думи ни се обади възмутен пловдивчанин. Екипът ни обаче се възмути повече, когато отиде на място.   
В/Р  
Тема: Стига вече “дребни” оплаквания!
  Пловдивчани често не на са на едно мнение. Ако на някои му пречи едно, на друг му се харесва. Така е и с Тракия, но едно е факт-това е най-зеленият пловдивски квартал  Синхрон-Светла Панайотова Започнахме издирването на пречещото дърво. Отне ни много време. Първо проверихме спирката в посока вътре в квартала. Там имаше няколко млади екземпляра. За които , ако някои каже, че пречат грях му на душата. Стигнахме и до другата спирка в посока центъра. След дълго ослушване и оглеждане открихме вероятния липов проблем Синхрон-пак жена Ако наистина това е въпросния дразнител на нашия зрител твърдението му е нелепо. Вярно дървото има и няколко ниски клона, но кому пречат толкова много те. Сигурно само на онези, които не виждат гредата в собствените си очи, а търсят сламката с чуждите Синхрон-пак тя Вместо хората да се занимават с глупости добре е първо да помислят. Ако го правят по-често всички вероятно пловдивчани няма да сме толкова  често злобни, алчни, завистливи и мрънкащи. ще се сетим, че блага. И ще се замислим за поговорката, че проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  По инициатива на Съвета по туризъм в Пловдив бе учреден Тракийски туристически район. Той обхваща няколко области в Южна България – Пловдивска, Пазарджишка, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска.  
В/Р  
Тема: Основаха Тракийски туристически район
  В сдружението обединяват сили общини, културни институции, неправителствени организации и представители на бизнеса. 31-те учредители, сред които и община Пловдив, представена от зам.кмета Петя Гогова, приеха устав и избраха ръководните органи. За председателна УС на туристически район Тракия в състав от 12 души бе избран Любозар Фратев. СИНХРОН 1 : Любозар Фратев – председател на Съвета о туризъм- Пловдив. За председател на контролния съвет беше избран кмета на община Чирпан – Васил Донев. СИНХРОН 2 : Мария Иванова изп.директор „дирекция туристическа политика” Надеждата с основаването на Тракийсия туеистически район е да се привлекат инвеститори и все повече туристи, като по този начин туризмът в района да се развива по европейски модел .    
БЛАНК  
  Ако попитате най-малките пловдивчани кое е първото нещо, което трябва да направим, за да съхраним планетата, те ще ви отговорят – да не я цапаме с боклуци.  
В/Р  
Тема: Деца рисуват Деня на Земята
  Днес в Световният ден на Земята. В район „Южен” за втора поредна година го отбелязват с конкурс за детска рисунка на тема: „Земята – наш общ дом!” Синхрон 1 – Михаил Казанджиев – зам.-кмет на район „Южен” Интересът към конкурса нараства – над 200 са рисунките тази година. Участваха деца от 6 училища в района, разделени в няколко възрастови групи.  57 са наградените, 27 от тях – с медали. Заместник-кметът Михаил Казанджиев им обясни, че ако не пазим Земята, тя ни го връща, но ако съдим по рисунките им, децата май вече сами бяха стигнали до този извод. Те имаха и решение за това, как да опазим планетата. Анкета – дечица Конкурсът за рисунка в район „Южен” се провежда съвместно с РИОКОЗ – Пловдив.  
БЛАНК  
  Каква ли е силата на една обща творба? На една обща картина, сътворена от отпечатъците на пловдивчани…  
В/Р  
Тема: Картина, рисувана с пръсти
  Текстът е на Ася Антонова Именно това обедини всички гости в Балабановата къща снощи. Картината беше започната от декана на Факултета по изящни изкуства Тракийския университет в Турция професор доктор Бинямин Йозтекин. Синхрон – проф. д-р Бинямин Йозтекин С обединяващата сила на изкуството започна срещата и с участието на много хора, желаещи да оставят своя отпечатък. Инициативата беше организирана от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. От И Ви Ен Топлофикация съобщиха, че от утре започват поетапно изключване на парното. Според тях вече е налице изискването за трайно задържане на температурата на въздуха над 12 градуса. Такава е и дългосрочна прогноза за времето.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с “Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер ще бъде Павлинка Кацарова – началник на Инспектората по образование От 19,15 е предаването “Магазин за имоти, пари и идеи” От 20,50 ще излъчим репортажен запис от днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566941
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930