Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 16:42 - Новините 24 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 април 2010 събота    
   
  Смехът вталява! Подробностите – веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Ако се смеете от сърце по половин час на ден, ще се спасите от всички болежки. Ще нормализирате кръвното и ще понижите холестерола и захарта. Може дори и да отслабнете. Поне така твърди психологът от Армения Моника Балаян. Тя организира курсове по смехотерапия в библиотека Иван Вазов.  
В/Р  
Тема: Лечение със смехотерапия
  Смехотерапията започва да се развива през 70-те години на миналия век в Съединените Щати. Синхрон 1 – Моника Балаян - психолог Какво обаче представлява смехолечението? Синхрон 2 – Моника Балаян – психолог Моника твърди, че това никак не е трудно, защото у всеки човек е заложено да се смее искрено и дълбоко още от детството. Трябва само да му се помогне малко. За целта има специални упражненияза снемане на напрежението. Синхрон 3 – Моника Балаян – психолог Моника Балаян твърди, че до третия ден на осемдневния курс на терапията всички вече се смеят от сърце. Синхрон 4 – Моника Балаян – психолог В курса работят и по методиката на доктор Бейтс, която коригира късогледство и далекогледство с упражнения за отпускане на очите. Моника Балаян ще бъде в Пловдив до вторник, след време обаче ще дойде пак.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  От понеделник в продължение на една седмица ще се пръскат тревните площи, както и декоративната дървесна и храстова растителност в Пловдив, които са публична общинска собственост. Обработката на тревните площи ще се извършва, само ако са добре подготвени - с ниско окосена трева и освободени от растителните отпадъци, и ако има осигурен достъп до тях.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Двама младежи се блъснаха в електрически стълбове тази нощ. Първият стълб е бил нацелен към 2 часа на бул. ”Васил Априлов” от БМВ. Шофирал е 26-годишен мъж от Турция. Причините за катастрофата се изясняват. Час по-късно пък – в три през нощта – “Сааб” се блъснал в друг стълб – този път на бул. ”Христо Ботев”. Колата се завъртяла и изхвърчал на около 100 метра. Водачът – 23-годишен младеж от Пазарджик - е бил с 0.78 промила алкохол в кръвта.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Нашият зрител Кънчо Танев ни писа с молба да бъдат поставени повече пейки в градинката в Смирненски. Обърнахме се към кмета на района Здравко Димитров. Той обеща да го направи, обеща обаче и нещо повече.  
В/Р  
Тема: Пейки и фонтан в „Западен”
  Нашият зрител ни написа следното: „Вижте колко хора има, а няма място за сядане. Моля ви, съдействайте за поставянето на още 10 пейки по алеите. Знам, че е криза, но майките на тези прекрасни малки същества заслужават да има поне къде да седнат.” Синхрон 2 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Парите наистина са проблем, но за Здравко Димитров децата на квартала са приоритет, така че ще се намерят. Синхрон 3 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Истинска изненада е подготвил кмета на „Западен” за своите съкварталци. Синхрон 1 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” От години фонтанът е в плачевно състояние. Проблемът отново са парите. Сега обаче е прокаран ток до там, осигурена е и помпата. Предстои само да бъде направена изолация и през месец май фонтанът ще заработи. Синхрон 4 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Освен това в градинката пред новата църква ще бъдат посадени още цветя освен 250-те рози, засадени до момента.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  България започва да качва в интернет информацията за цялото си културно наследство. За целта Европейският съюз отпуска на страната ни 1 милион евро. В същото време библиотекарите от Народната библиотека „Иван Вазов” в Пловдив се притесняват , че това ще доведе до отлив на читатели от библиотеките.  
В/Р  
Тема: Библиотеките стават онлайн
  ГОТОВ Синхрон 1 – Синхрон – Иво Волман – зам.-директор на Генерална дирекция „Информация” в ЕС Синхрон 2– Емил Стоянов – евродепутат Синхрон 3– Димитър Дерелиев – зам.-министър на културата Синхрон 4– Мария Иванова – библиотекар  
БЛАНК  
  Българският пазар е залят с обувки от Китай. Евтини и до голяма степен некачествени, те бързо се късат. Тогава всеки се чуди дали да занесе обувките си за ремонт на обущар или да си купи нови. Как да разпознаем качествения материал и отразява ли се кризата на обущарите – разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: Некачествени обувки заливат пазара
  Александър Карагьозов е трето поколение обущар. Преди 20 години наследява занаята от баща си и дядо си. Всеки ден по 8 часа и половина той прекарва в малкото си ателие в центъра на Пловдив. Като във всички браншове, кризата се е отразила и на този, смята обущарят с прякор „Златната ръка”. Синхрон 1 – Александър Карагьозов – обущар /как се отразява кризата…китайската стока/ Сашо най-често подменя подметки и капачки на токчета, като подобен вид ремонти струват между 3 и 15 лева. За да не изхвърлят обувките си, повечето хора предпочитали да ги поправят. Синхрон – всеки търси евтин ремонт… Александър Карагьозов разказва, че за добрия ремонт са необходими качествени материали. В днешно време все по-трудно обущарите се снабдяват с такива, затова той работи с тези от времето на дядо му. Синхрон 3 – /как да разпознаем качествените обувки…/ В своята работилница, Сашо поправя обувки на машини от 19-ти век. Стендъп Само в Пловдив трудната професия практикуват близо 50 обущари.  
БЛАНК  
  Пети фестивал на белия щъркел се проведе в Белозем. Пловдивското село е обявено за ЕВРОПЕЙСКО СЕЛИЩЕ НА БЕЛИЯ ЩЪРКЕЛ през 2005 година от природозащитната организация НАТУРА 2000. Организатори са кметството в Белозем и "Зелени Балкани".  
В/Р  
Тема: ФЕСТИВАЛ НА БЕЛИЯ ЩЪРКЕЛ В БЕЛОЗЕМ
  ГОТОВ СНХ1: Иван Тачев - кмет на Белозем АНКЕТА – ДЕЦА СНХ3: Нели Арабаджиев - организатор от "Зелени Балкани"  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566356
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930