Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 11:00 - Новините - 14 май 2010, ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 14 май 2010,
Петък
 
   
  100 ПЛОВДИВЧАНИ ВДИГНАХА БУНТ. Не ги пускат до дома им. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  14 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
      Цял жилищен квартал се вдигна на бунт срещу монтирането на незаконна бариера, която ограничава достъпа на хората до жилищата им. Протестът беше в район “Южен” на булевард “Александър Стамболийски”.  
В/Р  
Тема: Протест срещу бариера
  ГОТОВ  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Повече 840 страници от документи ще трябва да разгледат и прочетат съдиите от административния съд, за да решат казуса за определяна на такса смет и депониране на отпадъци край село Цалапица. Сегашната цена от 21 лева и 30 стотинки за тон се обжалва от съседните на Пловдив общини Кричим, Съединение, Брезово, Калояново, Раковски и Стамболийски. Кметовете им настояват съдът да върне решението и общинският съвет Пловдив да вземе друго, в което да бъде записана по-ниска цена.  
В/Р  
Тема: Купчина документи по казуса с такса смет
  Представените документи представляват решенията, с които е била определена цената за такса смет, както и копие от комплексното разрешително за стопанисване на депото. Жалбоподателите обаче не бяха доволни  настояха местният парламент да представи още документи. Синхрон- Дарина Тодорова-юрисконсул  Дарина Тодорова, която представлява община Кричим, смята, че адвокатите на общински съвет Пловдив нарочно бавят процеса и не представят всичко необходимо Според нея това щяло да попречи и за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза. Такава беше назначена още в първото заседание. Ответната страна се защити, че поисканите днес допълнителни документи не са относими към казуса. Юристите на общината отрекоха да бавят процеса.   Синхрон-Соня ташева-юрист на Общински свъвет-Пловдив Следващото заседание по делото е насрочено за 22 юни.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Две 15- годишни момичета от Асеновград са изнасилени от четирима мъже. Трима от тях са задържани, издирва се четвъртия извършител. Бащата на едно от децата подава сигнал в местната районно полицейско управление , че в полунощ на 7- ми май дъщеричката му е била изнасилена в село Леново. След проверката е установено, че и нейната приятелка също е изнасилена. Четиримата извършители са между 22 и 30 години. Те са криминално проявени и са вече осъждани.        
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  5 700 ученика от Пловдив и областта се явиха на днешната задължителна матура по български език и литература след 12- ти клас. От Регионалният инспекторат по образование съобщиха, че изпитът е минал безпроблемно във всички училища.  
В/Р  
Тема: Ученици писаха есе по Вазов
  Тестът съдържаше 40 тестови задачи. Последната беше писане на есе. В министерството на образованието изтеглиха одата “Левски” от “Епопея на забравените” на Иван Вазов. Ученици от пловдивската търговска гимназия бяха доволни от себе си, дори и не помислиха да преписват. Синхрон: деца Спокойствие демонстрираха и родители Синхрон: Майката Оценките от зрелостните изпита ще са ясни на 7 юни.  
БЛАНК  
  Училище “Душо Хаджидеков” ще се сдобие с физкултурен салон и 3-ти етаж. От ръководството на учебното заведение изразиха увереност, че проекта ще се реализира до 2012 година.  
В/Р  
Тема: Всички деца под един покрив
  Проект за цялостен ремонт “Надстройка 3-ти етаж, пристройка и физкултурен салон” е изготвен за 11-то Основно училище “Душо Хаджидеков”. Така учебното заведение ще може да събере всичките си 803 деца под един покрив. Третият етаж ще има 14 нови класни стаи и всички ученици ще могат да учат в една смяна, а не както е сега в две отделни смени. По този начин ще се разкрие възможността за извънкласни и извънучебни занятия. Синхрон 1 – Георги Стефанов – директор на ОУ “Душо Хаджидеков” Училището има 140 годишна история, но няма физкултурен салон. Така идеята за пристройков проект се ражда у Александър Радев – председател на училищното настоятелство, който преди 40 години е бил първолак в училището. Възложител на проекта е кмета на район “Централен” Райна Петрова. Синхрон 2 – Райна Петрова – кмет на район “Централен” Вече се търси финансиране по европейските проекти. При финансова готовност се започват ремонтните дейности, които ще бъдат на два етапа.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В края на панаирната седмица се опитваме да разберем дали кипи животът и търговията около сградата на изложението. Вижте от следващия репортаж!    
В/Р  
Тема: Кипи ли животът около панаира
  Повод за множество коментари тази седмица беше международното пролетно изложение на Пловдивския панаир. Екип на ПОТВ попита хората около панаира има ли много посетители тази година и как се отразява това на тяхната дейност: Синхрон 1 – анкетирани Но не всички бяха на мнение, че посещаемостта на панаира е ниска: Синхрон 2 – момичето с флаерите Любопитен слух пък сподели наш зрител – в панаирния подлез имало проститутки. Ние направихме проверка: Синхрон 3 – двамата дядовци Който все още не е посетил панаира, може да го направи до 16 май.  
БЛАНК  
  Програмата за утре В 1001 СЪВЕТ С РОСИ РУСЕВА ще гостува доцент доктор Янко Илиев – токсколог в УМБАЛ Свети Георги. Началото на предаването е в 10, 15 часа. В 13 часа започва предаването “Ася в страната на талантите”. Нейни гости ще бъдат: Георги Върбанов със своето предложение за Химн на Пловдив. Студенти от катедра по акордеони в АМТИ.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с тв- играта Голямата играчка. От 19,15 е предаването Една пловдивска седмица.  Темата е 30 – милионния заем за ремонт на вътрешнокварталните улици. По нея ще говорят Павлинка Кацарова от ГЕРБ и кмета на града Славчо Атанасов. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер!


Тагове:   май,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551890
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031