Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 18:08 - Новини - 31 май 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
0



 НОВИНИТЕ - 31 май 2010
понеделник

 

 

 

 

Откриха снаряд в изкопа на булевард „България”! Подробностите – след малко!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 31 май

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

 

„Не ме интересува кой доктор краде или колко пари взима, искам да получавам здравните услуги, за които си плащам осигуровките”! Така пациентката Мария Павлова обясни подписката, която тя започна срещу Националната здравноосигурителна каса. Подписката ще бъде приложена към колективната жалба от асоциация  „Активни потребители” до Европейския съюз. Могат да се присъединят всички, които са получили лошо здравно обслужване.

 

 

В/Р

 

Тема: подават колективна жалба срещу здравеопазването

 

 

Според „Активни потбелители” за последните 2 години НЗОК отчита излишък , а принуждава прациентите да си плащат изследвания и прегледи и по-лошо не се разпределят правилно бюджетните средства

 

Синхрон-Конст.Стефанов-адвокат на асоцияция „Активни потребители”

Ще се сезират европейските органи ,за да може да се реши не един конкретен случай, а да се помогне на всеки. И защото проверките ще се правят от европейски специалисти, а не от здравната каса и така няма да има намеса на интереси.

Синхрон-Милена Кадиева-адвокат от „Джендър изследвания”-Пловдив

Недоволните пациенти  вече не са анонимни. ОТ ДКЦ-5 карат Мария Павлова да чака до края на годината за гинеколог заради изчерпване на лимита за прегледи

Синхрон-Мария Павлова-пациент+Цветелина Петкова-пациент

Хората искат отпадане на лимита за прегледи наложен от касата. А следващата седмица в здравните заведения ще бъдат разпространени формулязи за присъединяване в колективната жалба и може да се включи всеки.

 

 

 БЛАНК

 

 

 

 

И докато пациентите се жалваха от медицинските работници, 300 сестри и санитари от най-голямата болница в Южна България – Университетската „Свети Георги” в Пловдив излязоха на протест. Те пък се жалваха от бавенето на заплатите им и от лошите условия, в които работят.

 

 

 

 

В/Р

 

 

Тема: Сестри и санитари плачат за заплати

 

 

Основната заплата на медицинските сестри е 312 лева. В петък ръководството на болницата е научило за готвените протести и е превело по сметките на медицинските лица по 30% от априлските заплати… или с други думи малко над 100 лева.

Синхрон – Димитър Божов – санитар

В гръдно-коремната хирургия лежат по 100 пациенти непрекъснато. Условията на операционната са ужасяващи.

Синхрон – Валентина Далчева – старша сестра на операционната в Хирургията

Синхрон – Дора Видева – сестра в операционната

Тук се перат дори компресите на оперираните пациенти.

Синхрон 2 - Далчева

От ръководството на болницата обвиняват Здравната каса за забавените пари. Според тях в момента не може да се говори за подобряване на материалната база.

Синхрон – Минко Минков – заместник-директор на УМБАЛ „Свети Георги”

Служителите на болницата имат само една надежда.

Синхрон – Далчева – Б.Б.

И докато чакат Бойко Борисов да оправи проблемите им, голяма част от медицинските сестри и санитари напускат болницата и заминават да работят в чужбина, където заплатите са по-високи, а условията на труд нямат нищо общо с тези в България.

 

 

КАШ

 

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

 

Снаряд можеше да срине жилищен блок на булевард България. Добре, че боеприпасът беше корозирал и че полицаите взеха светкавични мерки. Как бомбата се озова посред бял ден на възловия булевард ще видим в следващия репортаж.

 

 

В/Р

 

Тема: Копаеш булевард- намираш бомба

 

 

Часът е малко преди 12 на обяд, когато камион разтоварва поредния курс с пясък,необходим за ремонта на булевард България. Тогава в една от купчините, работниците открили снаряда. Взривното устртойство е с диаметър 80 милимиетра и е дълго 40 сантиметра. Веднага на място са били извикани полицаи от близкото 3-то районно управление. Те светкавично ограждат мястото пред номер 120 на основния булевард. Хората от блока, който е само на няколко метра от бомбата, уплашени са напуснали домовете си. Строителите, които извършват ремонтните дейности по трасето обясниха, че пясъкът се добива от коритото на река Марица и навярно там е бил заровен снарядът. Интересно е как при самото товарене не е бил забелязан. Въпреки полицейското присъствие и жълтите ленти имаше и такива хора,които не знаеха, че районът е опасен.

Синхрон-

От областната дирекция на МВР поясниха, че районът ще остане отцепен и охраняван до тогава, докато снарядът не бъде напълно обезвреден. Униформените обещаха това да стане възможно най-бързо, за да може хората да се приберат спокойни в домовете си.

 

 

КАШ

 

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

40-годишен мъж загина на място при пътен инцидент между Йоаким Груево и Перущица. На прав участък „Фолксваген Голф” навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в мантинелата. Тя се врязала в предното стъкло на „Голф”-а и излязла през задната дясна врата, в следствие на което водачът е починал.   

 

 

КАШ

 

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

 

Лидерът на пловдивските социалисти доцент Илия Баташки определи вътрешния министър Цветан Цветанов като голям шегаджия. Повод за това стана призива на силовия вицепремиер към президента Георги Първанов да отиде в Пловдив и да чуе как хората говорят за града като за „Герговград”.

 

 

В/Р

 

 

Тема: Баташки: Цветанов се шегува за Гергов

 

 

 

 

Пред БНР Цветан Цветанов обвини Първанов , че защитава определени икономически кръгове, които е успявал за толерира заради семейните си контакти. Цветанов каза за Пловдив : „Там се говори за Герговград”.

 

Синхрон: Илия Баташки- лидер на БСП в Пловдив

Според Баташки БСП не толерира политически своите богати партийни членове.

 

БЛАНК

 

 

 

Депутатът от БСП Захари Георгиев пък определи политиката на правителството като модел за налагане на еднолично управление. Повод за това беше и решението на финансовия министър Симеон Дянков да наложи вето пред европейската банка за 30 – милионния кредит, който Община Пловдив иска да изтегли за ремонт на малките улици.

 

 

В/Р

 

 

Тема:БСП: Вървим към тоталитарно управление

 

 

 

 

България е на крачка от еднолично управление. Това е становището на пловдивският депутат от БСП Захари Георгиев.

Синхрон: Захари Георгиев- депутат от БСП

Той беше един от малцината пловдивски депутати посетили в края на миналата седмица с пловдивския кмет Славчо Атанасов финансовия министър Симеон Дянков. Поводът беше наложеният от Дянков мораториум върху тегленето на кредит за ремонт на малките улици.

Синхрон: Захари Георгиев- депутат от БСП

От БСП настоявяли по време на срещата Дянков да прати ново писмо до европейската банка, с което да свали мораториума върху отпускането на кредита.

 

 

КАШ

 

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Фитнесплощадка за деца с физически увреждания ще бъде изградена в Цар Симеоновата градина. Това станя ясно по време на концерт, посветен на хората с редки заболявания, който се проведе на централния площад.

 

В/Р

 

Тема: Редки болести

 

 

Атмосфера – испански танц

 

Атмосфера – деца пеят

Турският консул Джунейт Явузджан и дамската благотворителна организация Сороптимист интернешънъл организираха базар и томбола, средствата от които бяха връчени на деца от Алианса за хора с редки заболявания.

Синхрон – Ася Антонова – водещ

Идеята на проведените инициативи е да се изрази съпричастност към хората с редки болести, които срещат много трудности в ежедневието си и при контактите си с администрацията, свързани с набавянето на лекарства и така нужното им бързо и адекватно лечение.

Синхрон – Ася Антонова – водещ

Атмосфера - последната

 

 

БЛАНК

 

 

 

Два дни ще продължи първият общоградски фестивал „Аплодисменти" по случай празника на детето. Организаторите са приготвили купища награди. В понеделник и вторник от 10 до 19 часа на откритата сцена на площад „Централен" ще се изявят стотици малчугани, а за всички останали има много изненади.

 

В/Р

 

Тема: Започна общоградският празник за Деня на детето

 

 

Атмосфера: изпълнение

 

За първи път над Пловдив ще се изсипе вълшебен „Дъжд от щастие" от огромен въздушен балон, висок 25 метра. Толкова е висока например сградата на бившия Партиен дом. Издигането на балона над площад "Централен" ще започне утре в 17 часа и ще бъдат разпръснати детски рисунки - послание от малките жители на Пловдив,че това е град на щастливите деца.
СИНХРОН 1: ДЦГ „Арлекино

Освен изявите на сцената, ще има безплатни творчески работилници, където децата могат да придобият редица умения и да открият скрити дарби. Родителите пък ще могат да направят избор за подходящи извънкласни занимания на децата си като тестват интереса им и условията на представените школи. Под шатрите децата ще могат да направят първи стъпки в обучението по английски език, рисуване, балет, актьорско майсторство и фотография. Много полезни ще бъдат и работилниците по бойни изкуства и лична самоотбрана, както и за безопасно пътуване в автомобил. В специално инсталирана лека кола децата ще могат да се учат сами как да слагат предпазни колани и какви са правилата на пътя.

СИНХРОН 2: Майка

На 1 юни за всички деца ще бъде подготвена най-дългата 18-метрова торта, ще има и пица с диаметър над 2 метра. За децата има осигурени много лакомства, сокове, захарни петлета, балони, играчки, дрехи и сувенири. На сцената на ще се разиграват множество игри с награди за публиката. Организирана е и томбола за всички деца за чудесни електронни автомобили и хеликоптери.

Атмосфера: изпълнение

 

 



Тагове:   новини,   май,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568129
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

БЛАНК

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930