Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 11:31 - Новините - 17 май 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2010 11:46


НОВИНИТЕ – 17 май 2010  Понеделник  
   
  Две сирачета направиха опит да се самоубият  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 17 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
      Две деца от дом “Мария Луиза” в Пловдив направиха опит да се самоубият с хапчета за епилепсия. Децата са приети в интензивното отделение на детската клиника на Университетска болница „Свети Георги”. В дома всеки се крие и не иска да говори за инцидента. В същото време лекарите се борят за живота на децата. Подробностите – в репортажа на кореспондентите ни в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Натровени деца, дом за сираци
14-годишната Фанка и 16-годишният Костадин откраднали една опаковка „Трилептал” от бабата на момчето. Екипът ни научи, че Фанка е изпила 3 таблетки от лекарството за епилепсия с половин бутилка бира, а Костадин погълнал 10 хапчета. В дома за сираци никой не искаше да говори за инцидента, директорката се скри, а охраната беше доста агресивна. Синхрон – охранител – скандал Инцидентът е станал в събота вечерта. От Община Пловдив твърдят, че възпитателите в дома са разбрали за натравянето с лекарства в неделя на обед и че са реагирали адекватно. Синхрон – Красимир Ангелов – зам.-кмет на Пловдив Дежурният лекар в Детската клиника обясни, че ако децата са били погълнали малко по-голямо количество от лекарствата, е можело да се случи най-лошото. Фанка и Костадин не давали ясна причина за постъпката си, но и не съжалявали за направеното. Синхрон д-р Иван Стоев – лекар в Детска клиника към Университетска болница Припомняме, че преди една година в същия дом за сираци 5 деца бяха приети по спешност в болница, след като бяха яли отрова за мишки.  
БЛАНК  
  Всички пациенти на ДКЦ-5 вече ще си плащат кеш, независимо дали са осигурени или не. Причината за това е, че лимитите за второто тримесечие на 2010 година са изчерпани. С такива съобщения са облепени стените на бившата поликлиника в район "Тракия". За безпрецедентния случай ще ви разкажем в новините от 18,55  
В/Р  
Тема: ДКЦ5 – за 19 часа
За 19 часа!!!!!!
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Вече и зъболекари ще могат да участват в конкурса за шефове на диагностично-консултативните центрове 1 и 2. Това става възможно след като Административният съд постанови, че в конкурсите могат да участват и стоматолози. Първоначално областният управител Иван Тотев оспори решението на общинския съвет. Конкурсът ще бъде на Първи юни.  
В/Р  
Тема: Все пак ще има конкурси за шефове на ДКЦ-тата
  От Зъболекарския съюз изпратиха протестно писмо, в което се жалваха от дискриминацията. След бърза процедура в съда казусът бе решен. От общината вече задвижиха процедурата. В постоянните комисии на Общинския съвет пък ще се внесат документите за препитване за управители на още 5 здравни заведения, чиито договори изтичат пред август. Синхрон-Александър Константинов-заместник-кмет на община Пловдив Областният управител Иван Тотев съобщи, че няма да обжалва решението на Административния съд пред ВАС и няма да спира провеждането на конкурсите. Според Тотев сега  общината е единствената институция, която ще носи отговорността за ДКЦ-тата  
БЛАНК  
  Южното платно на булевард България, в участъка от улица Победа до колелото на панаира, ще бъде готово до 7 юни. Това обеща ресорният заместник-кмет на Пловдив Руси Панчев. Той допълни, че кръстовището на възловия булевард с улица Васил Левски ще бъде пуснато за движение още в края на тази седмица.  
В/Р  
Тема:  45 сантиметра чакъл и 28 асфалт по булевард България
  Към днешна дата подземната инфраструктура по южната част на булевард България е завършена. Предстои да се направи водозахранването на блоковете, които са в близост до трасето. Иначе сега машините заравняват 45 –сантиметровата чакълена настилка. Върху нея ще бъде поставен асфалт, с дебелина 28 сантиметра. Синхрон-Руси Панчев-заместник-кмет на Пловдив След като южното платно официално бъде открито от Славчо Атанасов, тогава ще започне да се работи и по северното. То трябва да бъде готово до средата на месец юли. Руси Панчев успокои всички шофьори, че ремонтът няма да създаде толкова големи затруднения, тъй като кръстовищата ще бъдат отворени.на днешната инспекция на ремонтните дейности бе и директорът на капиталото строителство в общината Тошо Пашов. Той увери, че в началото на следващия месец ще обяви конкурса за изпълнител на последния етап от реконструкцията на "България”, който ще обхване участъка от колелото на панаира до северниявход на международното изложение.    
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Избягал от затвора мъж, извършил няколко кражби, бе заловен в Пловдив от служителите на полицията. До момента е установено, че в периода от бягството му от затвора от 20-ти април до 12-ти май той е извършил 5 дребни кражби.      
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Започна сезонът на педагогически награди. Днес бяха отличени изявени преподаватели. Почетни знаци пък получиха две учебни заведения.  
В/Р  
Тема: Отличават изявени учители в „Източен”
  С почетен знак на Община Пловдив бяха отличени днес Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров” и Целодневна детска градина „Арлекино”. Гимназията чества своя 60-годишен юбилей, а „Арлекино” – 20-годишен юбилей. По случай 24 май – ден на просветата, се събраха развълнувани учители и техни приятели, за да бъдат отличени най-изявените сред тях. Отличени бяха учители по не чак толкова лесни предмети като икономика, но и преподаватели по любимите на всички музика и физкултура. Почетните грамоти бяха връчени от заместник кмета на район Източен Златин Велев. Синхрон 1 – Веселина Балджиева – директор на ЦДГ „Арлекино” Подбора на отличилите се учители е по много високи критерии, обясни Стефка Симеонова – главен експерт образование в район Източен. Но най-важното според нея за неуморно трудещите се учители е да запазят любовта на учениците и доверието на родителите.  
БЛАНК  
  Уникалната колекция с 3200 атласи, карти, гравюри и книги представя в Историческия музей в Пловдив д-р Симеон Симов. Изложбата се окрива в 18 часа. Репортаж от нея ще видите в централните ни новините.  
В/Р  
Тема: ЗА 19 ЧАСА – КОЛЕКЦИЯ АТЛАСИ
  Видео: Колекцията включва материали, които се отнасят за времето от началото на 4-ти до първите десетилетия на 20 век. Материалите в колекцията са неоспоримо доказателство за присъствието на българските земи и българите в общата европейска история, география и култура, за тяхното място и значение в европейската цивилизация. Колекционерът признава, че е събирал всичко това с много труд и много средства. Снихрон 1 д-р Симеон Симов - колекционер
Най-старата книга в колекцията е Слова на Йоан Златоуст от 1525 г
одина. В Историческия музей може да се види и атлас, на който е изобразена картата на Европа от преди 1000 години.
  Синхрон 2 /младите, историята, професорите/ Колекционерът се гневи от днешните български историци.   Синхрон 3
Уникалната колекция от атласи и книги може да бъде видяна в Историческия музей на Пловдив до 20 юни.

 
БЛАНК  
  И една тъжна вест. След кратко боледуване почина Хаджи Славчо Кисьов.  
В/Р  
Тема: некролог
  Славчо Кисьов бе авторитетен историк и богослов и преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Целият му живот бе свързан с Бачковския манастир, на който той бе секретар. Опелото ще се извърши на 18 май, вторник, от 11 часа в църквата "Свети Атанас" в Бачково.Поклон пред паметта му!  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Две площадки за плажен волейбол дяха открити днес в парк „Отдих и култура”. Финансирането им стана по националния проект „Избери да спортуваш”, спечелен от община Пловдив.  
В/Р  
Тема: Пуснаха две площадки за плажен волейбол
  Атмосфера от водосвета с попа На откриването на игрищата за плажен волейбол бяха дошли всички пловдивски волейболни отбори, представители на общинската администрация и общински съветници от различни политически групи, обединени от идеята на спорта.Лентата на новата придобивка прерязаха заместник- кметът Георги Титюков и Добромир Трифонов, председател на комисията по младежта и спорта в местния парламент.Веднага след това местните управници спретнаха волейболен отбор, който се изправи срещу професионални волейболисти. Първа точка забиха общинарите чрез заместник- кмета Ганчо Колаксъзов. После обаче волейболистите разхвърляха на пясъка управниците. Синхрон 1 : Георги Титюков- заместник- кмет на Пловдив Предстои обаче още работае по обекта. Преследват се и по сериозни цели. Синхрон 2- същото име Атмосфера от волейболен мач  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ омбудсман. Понеделник е денят на вашите 60 минути От 19,15 е спортното предаване 1 х 2. Припомняме, че от 22.50 тази вечер може да гледате първа серия на любимия на по-старото поколение полски сериен филм ЗАЛОГ ПО-ГОЛЯМ ОТ ЖИВОТА. В ролята на КАПИТАН КЛОС Станислав Микулски Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565744
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930