Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 11:43 - Новините - 20 май 2010, ЧЕТВЪРТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2010 12:00


НОВИНИТЕ – 20 май 2010 Четвъртък  
   
  ЧЕТВЪРТЪК ПАЗАРА НА НОВО МЯСТО ОТ ДНЕС!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 20 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
    Четвъртък пазара отново заработи  от днес. С 18 лева по-ниска е таксата за маса на новото тържище, което е разположено на временна площадка до Гребната база. Търговците на всички 220 сергии са подписали анекси към договорите за налог от 40 лева за периода, през който ще бъдат до паркинга за репатрирани автомобили.  
В/Р  
Тема: Четвъртък пазара заработи на ново място
  Четвъртък пазара вече работи на новото си място с клиенти, макар и не на 100%, тъй като има търговци, които все още подреждат масите си. Най-подредени се оказаха сергиите за цветя. Довършителни работи текат на зеленчуците. Синхрон – Кристина Йончева – директор на „Общински пазари” Новият пазар има ново осветление и нови маси. Тържището ще остане до Гребната база поне една година, докато трае пълната реконстуркция на стария пазар до бул. "6-ти септемви". Синхрон 2 След 24 май ще бъде организирано и официално откриване на разположения временно до Гребната база Четвъртък пазар.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  За първи път от Освобождението насам в Пловдив ще бъде закрито Основно училище. Решението за това се очаква да бъде взето следващата седмица от Пловдивския общински съвет.Така от 1 септември всички 71 ученици от основно училище „Христо Смирненски” в Пловдив, ще бъдат разпръснати в другите учебни заведения. Учителите от своя страна готвят жалби до американския посланик и до Европейския парламент във връзка с намеренията на общината.  
В/Р  
Тема: Закриват ОУ „Христо Смирненски”
  Като мотив за закриването от Община Пловдив изтъкват, че училището не може да събере достатъчно ученици, за да сформира паралелка от първи клас. В същото време учителите от „Христо Смирненски” обвиняват общинарите в бездействие. Синхрон – Дима Витанова – учител по физическо В училище „Христо Смирненски” учат 35 деца от домовете за сираци в Пловдив. Синхрон – Лиляна Шуманска – учител по математика /всички родители си дръпнаха децата….заради сираците/ Синхрон – пак Дима Витанова – /обществото….те са деца на България/ Тези деца учат заедно 6 години. От есента техният клас ще бъде разпръснат. Анкета – 1+2 – деца Учителите твърдят, че в другите учебни заведения в първи клас учат по 30 деца. Те недоумяват защо се допуска препълване на паралелки в едни училища и с лека ръка се закриват учебни заведения като „Христо Смирненски”. Синхрон – Лиляна… От Общината твърдят, че в сградата на общинското училище „Христо Смирненски” ще влезе държавната Художествена гимназия. Стендъп /в тази класана стая…опасяват се, че…ще се издигне хотел/ Окончателното решение за закриване на Основно училище „Христо Смирненски” ще вземе Пловдивският общински съвет следващата седмица.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди на четири години затвор 25-годишна джебчийка. Младата жена бе призната за виновна, че на 6 септември миналата година в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнела 37 лева, калъф за документи, карта на инвалид за Градски транспорт и купон за храна от 78-годишен мъж. Жената първо предложила на пенсионера сексуалните си услуги, за които поискала 10 лева. Пострадалият й отказал. Тогава подсъдимата поискала цигари. След като той не й дал, тя го блъснала на земята и го обрала. Цялата стойност на задигнатите вещи е 50 лева. Джебчийката, която ще лежи 4 години в затвора, вече е осъждана за кражба и грабеж.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  Вкусни български сърми, ориенталски ястия и италиански торти ще готвят в новия ресторант, учениците от професионланата гимназия по туризъм Асен Златаров. На пук на кризата там днес бе открит нов учебен център, с модерно оборудване и перфертни условия за работа. Първи около отрупаните маси, с подбрани мезета и тестени сладкиши се наредиха учителите. Те дадоха високи оценки на храната, която бе приготвена пт техните възпитаници.
В/Р  
Тема: Изпит в ресторант
  Новият ресторант няма да носи нито гръмко име, нито пък пред него ще спират скъпи и лъскави автомобили. За сметка на това в него учениците ще готвят от вкусни по-вкусни ястия. Кухнята няма да бъде само българска. В учебното помещение ще се приготвят както ориенталски храни, така и френски и италиански торти. Синхрон-Мариана Маджирова- директор на училището Церемонията по откриването на учебния ресторант събра много бивши и настоящи ученици. На тържеството присъстваха и представители от регионалния инспекторат по образование, както и двама членове на Съвета по туризъм- Любозар Фратев и Радослав Бозуков. Пред тях дванайсетокласникът Александър Кълчищаров показа какво е научил да готви. Той спокойно може да кандидатства за книгата на рекордите на Гинес, тъй като умее да готви повече от 300 ястия. Само за половин час младият готвач приготви пилешко с кайсии, както и десерт от круши. Синхрон-Александър Кълчищаров-готвач Без да се срамува от журналистите, с голяма точност и прецизност Ирина Александрова от 11 клас показа как се декартира вино. Синхрон- Ирина Александрова Следващият път, когато учениците ще готвят в новия ресторант, ще бъде през месец юни. Тогава 176 абитуриенти ще се явят на държавен изпит. Дано оценките им да са толкова високи, колкото са вкусни и първите им ястия.  
БЛАНК  
  Библиотека, в която книгите се ядат. Как ви се струва? Ако чуете разказа на четвъртокласничката Станислава Каменова, ще пожелаете да сте там.  
В/Р  
Тема: Наградиха есета на ученици от „Централен”
  От кметството на район „Централен” наградиха днес победителите от литературния конкурс за ученици, организиран по случай 24 май. Синхрон 1 – Даниела Димитрова – район „Централен” Журито с председател кметът на район „Централен” Райна Петрова бе силно в впечатлено от есето на победителя в групата на най-малките Станислава Каменова, озаглавено „Идеалната училищна библиотека”. Как си я представя четвъртокласничката: Синхрон 5 – Станислава Каменова – 4 клас, „Алеко Константинов” Кой спечели в останалите категории: Синхрон 2 – Даниела Димитрова – район „Централен” Имаше специални грамоти за особено оригинални и талантливи есета. Едно от тях първоначално е било домашна работа. Синхрон 3 – Борис Андреев – 5 клас, „Виктория и Крикор Тютюнджиян” Второкласничката Румяна Цветанова пък е направила много смешна интерпретация на приказката „Котаракът в чизми”. Синхрон 4 – Румяна Цветанова – 2 клас, „Петър Берон” Грамоти и благодарнисти от името на район „Централен” по случай празника получиха и всички директори на училища и детски градини на територията на района.  
БЛАНК  
  И накрая едно важно съобщение. Поради авария на ул. Гладстон в пресечката с ул. Захари Стоянов, ВиК съобщава, че утре, 21-ви май без вода от 9 до 20 часа ще бъдат живущите на булевард Васил Априлов /в участъка от бул. Шести септември до ул. Любен Каравелов/. И ул. Гладстон /в участъка от бул. Васил Априлов до бул. Руски/.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гостува директорът на регионалната ветеринаро-медицинска служба д-р Светозар Василев. От 19,15 е предаването Магазин за имоти, пари и идеи. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551859
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031