Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 11:53 - Новините - 21 май 2010, ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 21 май 2010  Петък  
   
  Прокурори проверяват заместник-кмета по общинска собственост.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 21 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдивската прокуратура се е самосезирала и започва проверка за установяване на данни за търговия с влияние от страна на заместник- кмета Петко Атанасов. Наскоро той беше обвинен от Асен Игнатов, че е искал 3 хиляди лева рушвет, за да не го гони от общинско жилище.
В/Р  
Тема: Петко Атанасов доволен от проверката
Днес Петко Атанасов изрази задоволство от действията на прокуратурата. Той е убеден в своята невинност. След като приклучи проверката Петко Атанасов ще заведе дело за клевета срещу Асен Игнатов. Синхрон: Петко Атанасов- заместник- кмет на Пловдив
БЛАНК  
Тази сутрин Университетската болница в Пловдив получи 80% от приходите си по клинични пътеки за месец март. Сумата бе преведена от Районната  здравно-осигурителна каса, съобщиха лечебното заведение. Изплатени са и заплатите на персонала, както и част от просрочените задължения към доставчици.
В/Р  
Тема: Университетска болница е в добро финансово състояние
  Наредих спешно да се изплатят останалата част от мартенските заплатите и осигуровките на персонала, както и една част от просрочените задължения към основни доставчици на лекарства и консумативи, обясни изпълнителният директор доцент д-р Божидар Хаджиев. Според него, ако се възстановят ритмичните плащания по клиничните пътеки от Здравната каса, болницата няма да има проблеми с обслужването на договорите си за доставка на лекарства и консумативи.  
доц. Хаджиев съобщава още, че лечебното заведение има достатъчно марли, бинтове, спринцовки, стендове и катетри, като запасите ще стигнат за няколко седмици.
От ръководството на болницата разсеяха слуховете, че имат блокирани банкови сметки от доставчици на лекарства и консумативи. Лечебното заведение има в наличност и достатъчно животоспасяващи медикаменти, за спешни случаи и неотложни състояния.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
БЛАНК    
  Пловдив захранва пазарджиклии с евтини цигари. Това стана ясно в сутрешната ни Обществена приемна. След поскъпването на цигарите, търговията с тютюневи изделия се превърна в добър и доходоносен бизнес. Заклетите пушачи с огромно удоволствие си купуват цигари без бандерол,които са с 1-2 лева по-насметка от новите регламентирани цени.Вижте.  
В/Р  
Тема: Пловдив захранва пазарджиклии с евтини цигари
     

Оказва се , че пазарът на контрабандните  цигари се разраства  и започва да превзема и селищата около Пловдив.
СИНХРОН 1 : Обществена приемна – зрител за цигарите Както е казал народа: хем вълкът сит – хем агнето цяло. Интересно е как правителството ще реагира на тази практика?След като Бойко Борисов спомена ,че пред всеки павилион ще се поставя полицай, който ще контролира продажбите на цигари и алкохол. Както е тръгнало, може би пред всеки блок също ще е необходимо да се поставя служител на МВР. До тогава нелегалната търговия на цигари ще продължава да разцъфцява,а хората заблудени от ниските цени ще продължават да пълнат нечии гуши.
БЛАНК  
  Една крачка деляха над 18 тона месо и месни продукти с изтекъл срок на годност да влязат в тенджерите на пловдивчани. Такова е количеството развалено месо, засечено при проверка на Държавния ветеринарно-санитарен контрол. Количествата свинско, говеждо месо и шунка са съхранявани в хладилна складова база в града. Там са намерени и 58 килограма развален сладолед. Притежателите на негодната стока са глобени, а продуктите иззети.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Спечелихме една битка, но войната между Българската академия на научките и правителството ще продължи. Това заяви директорът на централната лаборатория по приложна физика към БАН в Пловдив Румен Каканаков. Въпреки орязания бюджет структурата на БАН в града под тепетата няма да спре да функционира, тъй като през тази година очаква близо половин милион лева собствени приходи.  
В/Р  
Тема:  БАН- Пловдив се издържа с лични средства
  В Пловдив българската академия на научките има 6 сгради. В една от тях се помещава централната лаборатория по приложна физика. В нея работят 36 души, като за 30 от тях академията осигурява фонд работна заплата. Останалите научни работници се издържат от европейски проекти и платени поръчки. Средната работна заплата е около 600 лева. В другите 5 сгради има само по един служител, който прибира наемите от отдадените под наем помещения. Синхрон- доктор Румен Каканаков- директор на ЦЛ по ПФ-говори за приходите си… Предвидените съкращения няма да засегнат пловдивската структура на академията. Реформата ще бъде само в наименованието на централната лаборатория. За това Румен Каканаков е спокоен за бъдещето на научното звено. Синхрон-доктор Румен Каканаков-директор на ЦЛ по ПФ-говори за Бойко и срещата в софия и за Дянков, че не е много лош. Дали сключеният мир между правителството и така наречените синодални старци ще продължи дълго предстои да разберем. 
БЛАНК  
  8 автобуса ще бъдат с делнични разписания през целия ден в събота. Причината е – Черешова задушница.
В/Р  
Тема: 8 автобуса с делнично разписане на Задушница

За да се осигури нормално транспортно обслужване на пловдивчани по време на църковния празник Задушница, в събота автобусите по линии с номера: 11, 21, 25 и 36 на "Градски транспорт Пловдив" и автобуси с номера 7, 27 и 37, обслужвани от „Хеброс Бус", както и автобусна линия 116, обслужвана от „Меритранс", ще работят с делнично разписание. Те ще се движат по обичайния си маршрут, утвърдената от Общинска транспортна схема.
От Община Пловдив съобщават, че пробегът на рейсовете ще бъде включен в плана на фирмите превозвачи за месец май тази година.
 
БЛАНК  
  О соле мио, изпълнена в дует от оперния певец Калуди Калудов и поп-любимката Мария Илиева, ще сложи началото Мрждународния музикален фестивал „Античен театър Пловдив” 2010. В продължение на 45 дни градът ни ще си върне поувяхналата слава на културна столица на България.  
В/Р  
Тема: Започва музикалният фестивал на Античния
  Фестивалът ще бъде открит навръх 24-ти май, от 20,30 вечерта с концерта „Калуди Калудов и приятели”. Първата част е поверена на Митко Щерев и най-хубавите му филмови мелодии. После Калудов ще пее в дует с Васил Петров, Руслан Мъйнов, Дани Милев и Мария Илиева. Синхрон 1 – Калуди Калудов – оперен певец До 8 юли на античната сцена ще се поставят оперите „Кармен”, „Аида”, „Верди”, „Трубадур”, „Селска чест”, „Палячи”, „Русалка”. Предвидени са по няколко дати. Ще има и балет и концерти. Кризата ражда интересни решения – ще разменим декори и костюми с Варненската опера за по две постановки. А иначе фестивалът се провежда за 24-ти път. Синхрон - Калуди Калудов – оперен певец Синхрон – Христина Ангелакова – оперна певица Синхрон - Калуди Калудов – оперен певец И в Концертна зала ще има концерти. Татяна Лолова ще участва в спектакъла „Твоя вярна Клара”, посветен на 200 години от рождението на Роберт Шуман. Билети за всички прояви на фестивала на касата на ОФД, на Туристическия център и оналйн.  
БЛАНК  
  Следва поглед към съботната ни програма. От 10,15 в 1001 съвета с Роси Русева гостува американският бизнесмен Марк Антоний. От 13,00 часа в Ася в страната на талантите ще отпразнуваме заедно с рок-групата Айвъри Туайлайт тепния пети рожден ден.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия петък. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 е Една пловдивска седмица. Ще видите един разговор с кмета на Пловдив Славчо Атанасов и неговия заместник – Петко Атанасов.   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566902
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930