Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 11:56 - Новините - 22 май 2010, СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2010 11:58


НОВИНИТЕ – 22 май 2010  събота  
   
  Скъпи череши купувахме на Черешова Задушница!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 22 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  На Черешова Задушница масово пловдивчани купуват малко количество череши. Това установи проверка на ПОТВ на един от пловдивските пазари тази сутрин. Основната причина се крие във високата цена на червения плод. Малко са търговците, които признават, че цената на черешите е спекулативна и че се дължи на днешния празник.  
В/Р  
Тема: Високи цени на черешите на Черешова Задушница
  В събота сутрин на Събота пазара в Пловдив кипи усилена търговия. Масите са отрупани с различни плодове и зеленчуци, но най-търсената стока днес бяха черешите. Килограм от тях се продаваше между 3 и 4 лева. Анкета – /колко си купихте – половин, 1 кг….цената е висока…да спазим традицията/ Този търговец вчера е продал само 60 килограма череши. Той споделя, че масово клиентите му купуват между половин и един килограм от червения плод. Синхрон – Тодор Чушев – продавач на череши Някои от търговците са на мнение, че цената на черешите е спекулативна и се дължи най-вече на празника. Синхрон – Ексендер Мехмедов – търговец на плодове На Събота пазара има и голям избор на ягоди. Тяхната цена на килограм е с около един лев по-ниска от тази на черешите. Синхрон – търговец /какво препоръчвате ягоди или череши….ябълки/ На Черешова Задушница традицията повелява в памет на мъртвите да се раздават първите череши за сезона.
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  1 милион 370 хиляди лева. На толкова се изчислява остатъкът от 50-милионния заем, теглен от предишното управление за осъществяване на големи инфрастуктурни обекти в Пловдив. Вече е ясно кои улици в града ще бъдат ремонтирани с остатъка от заема. 
В/Р  
Тема: Кои улици ще се ремонтират с остатъка от заема?
  Общинската комисия за контрол над 50-милионния заем вече е изготвила списък на улиците, по които ще се работи с остатъка от заема. Пътните участъци, които ще се ремонтират са - бул. "Руски", където ще се направят довършителните работи, улица "Елин Пелин" в квартал "Прослав", както и "Коматевско шосе". Припомняме, че миналата година за тези три улици парите стигнаха само за ремонт на половината трасета. От Общината казаха, че изготвят проект и за разширението на бул. "Васил Априлов".
Предстои списъкът да бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет. Прогнозите са, че ремонтните работи ще започнат през месец август и ще приключат до края на годината.
   
БЛАНК  
  Традиционният изпит по родолюбие, който полагат пловдивски първолаци всяка година пред кмета Славчо Атанасов, може да мине пределите на България. Патриотичното букварче, по което учат децата, отдавна вече е разпространено в Македония, Сърбия, Банатска област. Кметът обмисля вариант със своите колеги от ВМРО-НИЕ още догодина да изпитат по патриотизъм наши българчета там.  
В/Р  
Тема: Славчо за изпита по родолюбие
  СИНХРОН: СЛАВЧО АТАНАСОВ- КМЕТ НА ПЛОВДИВ
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
БЛАНК    
  Бързата намеса на лекари от университетска болница Свети Георги в Пловдив спасиха живота на 2-годишно дете. Малчуганът се е натровил с метадон.
В/Р  
Тема: Дете се натрови с метадон
  Малчуганът бил приет по спешност в детското отделение, след като е бил натровен с метадон, съобщиха от болницата. За щастие животът на детето е вън от опасност. Предполага се, че то се е добрало до медикаментите случайно, когато не е било под наблюдението на родителите си. Единият от двамата родители е прилагал метадонова програма за лечение от зависимост от наркотици. Със случая са се заели и социални работници. Ще се разследва дали станалото не е в следствие на родителска небрежност, съобщиха от полицията.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Младеж на 19 години беше прегазен от пиян шофьор в село Граф Игнатиево. Инцидентът е станал снощи около 22,30 часа. Тогава с бясна скорост Фолксваген Голф с 21-годишен водач от Катуница е блъснал движещия се насреща му по пътното платно младеж. Пострадалото момче е в болница. Оттам съобщиха, че то е със счупен череп и опасност за живота. Има и контузия на белия дроб. Полицаите са направили тест с дрегер на младия шофьор. Той е отчел близо промил алкохол в кръвта на водача. Разследването на кървавия инцидент продължава.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  На мястото на Основно училище Христо Смирненски в Пловдив няма да бъде строен хотел, а ще бъде настанено друго учебно заведение. Такава е реакцията на пловдивската община след излъчения в четвъртък репортаж по ПОТВ за намеренията на градската управа да закрие учебното заведение. И според управници и според учители школото ще бъде закрито заради това, че в него се обучават деца от домовете, затова и децата били намалели.  
В/Р  
Тема: Общината за закриването на ОУ „Христо Смирненски”
  От Общината са убедени, че училище „Христо Смирненски” трябва да бъде закрито и апелират да не се прави от това трагедия. Синхрон 1: Георги Янев - директор на дирекция „Образование” в Община Пловдив Училището е общинско и досега е финансирано от общинския бюджет. След като в него бъде настанена Художествената гимназия, за която отговаря културното министерство, държавата ще започне да дава на местната управа по 220 хиляди лева всяка година за издръжка на учебното заведение. От Общината отрекоха твърденията, че икономически интереси стоят зад закриването на школото и казват, че основният мотив за закриването е малкият брой от 71 ученици. Синхрон 2 Основният проблем за отлива на ученици от „Христо Смирненски” е, че в него се обучават деца от домовете за сираци. Синхрон – Дима Витанова – учител Синхрон – пак Янев Една нация се познава от отношението й към децата сираци и хората в неравностойно положение. Но факт е, че в навечерието на празника на славянската писменост и култура едно българско училище със 100-годишна история ще затвори врати завинаги.   
БЛАНК  
  Специална програма за празнуване на 24 май е изготвена от Общината. Всеки от гражданите може да се включи в честванията. Какви ще бъдат събитията на този ден - вижте.  
В/Р  
Тема: Къде ще празнуваме 24 май?
  От 9 часа започва Церемония по връчването на годишните награди на Община Пловдив в Актовата зала на Гимназия с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий"
От 10 часа ще пред сградата на училището ще бъде Тържественото откриване на празника.
Веднага след това под звуците на „Многая лета" ще се изнесат  знамената и иконата на училището, след което ще тръгне шествие по Главната улица.   От 10,30 ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Славянските първоучители на площад „11 май".
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552521
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031