Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 12:12 - Новините - 24 май 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 24 май 2010 Понеделник  
   
  За първи път В Пловдив се честват Кирил и Методии. За първи път в Плодив се провежда и Урока по Родолюбие.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 24 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  По инициатива на Найден Геров преди 159 години за първи път в Пловдив се чества празника на светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската писменост. За разлика от другите медии днес Пловдивската телевизия ще ви покаже само празничните новини. Как 24 май беше отбелязан в града и околността.  

БЛАНК  
  Денят на Славянските първоучители беше отбелязан пред сградата на Гимназия с хуманитарен профил Св. Св.Кирил и Методий. На празника се събраха ученици и преподаватели от всички пловдивски училища.  
В/Р  
Тема: Тържествено откриване на 24 май
  АТМОСФЕРА: знамена и икона на ГХП „ Св.Св. Кирил и Методий” С „Върви народе възродени” празничната програма послучай денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Пловдивският градоначалник Славчо Атанасов поздрави всички с днешния празник. СИНХРОН 1: Славчо Атанасов Възпитаници на пловдивските училища положиха венци пред паметника на светите братя.Горди и възхитени от делото на Кирил и Методий ученици и преподаватели се обединиха под идеята, че 24 май трябва да стане национален празник. СИНХРОН 2: Учители и ученици Празникът продължи с тържествено шествие, което тръгна от пл. „11 май” и завърши на площада пред Общината. Атмосфера: ХИМНА  
БЛАНК  
  В деня на българската писменост, в Концертна зала, ВМРО-НИЕ се проведе вече традиционния изпит по родолюбие с участието на първокласници от пловдивски училища. Децата отговаряха на въпроси от Патриотичното букварче, което бе създадено по идея на кмета на града г-н Славчо Атанасов.
В/Р  
Тема: Изпит по родолюбие 2010
  От 2006 година ВМРО-НИЕ подарява „Патриотично букварче” на всеки първокласник в града в началото на учебната година. В традиция се превърна и Изпитът по родолюбие за първокласници върху материала букварчето. За четвърта поредна година деца показват знанията си за Родината, за историята, за най- светите личности за България на сцената на Концертна зала. Синхрон- Програмата започна със символичната за празника песен "Върви народе възродени". В изпита по родолюбие участие взеха по 5 първокласника от ???? пловдивски училища. Знанията им бяха оценявани от солидно жури: Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, Пловдивският митрополит Николай; Омбудсмана на града Юлия Юрдекова , Петко Атанасов-председател на ВМРО-НИЕ и издателя на буквара Валентин Минев Синхрон След като първокласниците успешно издържаха четвъртия поред Изпит по родолюбие, членове от журито връчиха грамота на всяко училище, а всяко дете участвало в програмата получи награда.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва трима мъже, ограбили пловдивчанин миналата нощ. По първоначални данни около 4.30 часа в заведението „Пашата” на ул.”Кап. Райчо” в Пловдив трима непознати отнели от 34-годишен клиент на заведението портфейла му с 80 паунда, ръчния часовник, 70 лева и три международни дебитни карти.

БЛАНК  

Кражба на пари и накити на обща стойност около 5000 лева бе извършена от апартамент в Пловдив. В жилище на първия етаж на ул.”Ручей” е било проникнато след разбиване на прозорец Откраднати са били LCD телевизор, лаптоп, златни бижута около 40 грама и 160 лева.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Младежко ДПС и евродепутата  Метин Казак призоваха:Нека заедно да съхраним кирилицата в Европа” на протестет в Пловдив. 224 милиона души в различни европейски страни използват кирилицата, която е третата официална писменост в Европейския съюз, след латиницата и гръцката азбука.Събралите се казаха НЕ на идеята да се въприемете латиницата в България.    
БЛАНК  
  Можете ли да познаете, с какво са се занимавали в пловдивското село Кадиево в най-тежките периоди от новата ни история? Надали, особено пък ако съдите от днешна гледна точка. В навечерието на Освобождението със собствени средства хората от Кадиево вдигат училище. През 1946-та година пък го разширяват.  
В/Р  
Тема: 130 години празнува училището в Кадиево
  Днес в пловдивското село Кадиево отбелязаха три празника –празникът на буквите 24-ти май, 130-тия рожден ден на основно училище „Свети свети Кирил и Методий” и патронния му празник. Школото е регистрирано официално през 1880-та година, но по летописната книга функционира от 1875-та. Книгата се води и до днес. Началото поставят 10 ученика и 1 учител в слети класове. Нещата се променят и през 1936-та година училището се мести в нова сграда - на полицията. Тогава засаждат и липата в двора. Синхрон 1 - Румяна Петрова - директор От самото си създаване до днес училището посреща и децата на селата Злати трап и Оризари.   Синхрон 2 – Румяна Петрова - директор През 1946-та вдигат и втори етаж на сградата. Учениците достигат 390. Днес те са 107. Синхрон 3 – Теодора Славчева – 5 клас Синхрон 4 – Ивелина рангелова – 5 клас Синхрон 5 – Стоян Кацаров – 5 клас Синхрон 6 – Дими – 1 клас Когато празникът продължи с пиесата „Криворазбраната цивилизация”, залата отесня, апубликата участваше дейно в диалога досущ като в „Под игото”. Играта на децата пък беше толкова перфектна, че чак стряскаше. Атмосфери – 4 бр.  
БЛАНК  
  От днес Пловдив е домакин на 24-то издание на Международния музикален фестивал на Античния театър. Той се открива днес с концерт на Калуди Калудов и неговите приятели поп изпълнителите Мария Илиева, Дани Милев, Руслан Мъйнов, Васил Петров и композиторът Митко Щерев. Пловдивчани и гостите на древния град ще могат да посетят и зрелищните постановки на пловдивското  Оперно филхармоничното дружество, оперите Аида, Атила и Трубадур на Джузепе Верди. За първи път на сцената на Античния театър ще се състои пищна балетна гала-вечер на българските балетни звезди от световните сцени.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман.   От 19,15 е гледайте филм за Пловдив. От 20.50 пълен запис от излъчения по-рано изпит по родолюбие организиран от ВМРО-НИЕ.   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   май,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565442
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930