Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 12:18 - Новините - 26 май 2010, СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 май 2010  Сряда  
   
  Няма само Вторник, Сряда и Петък…вече има и Неделя ПАЗАР  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  В Пловдив ще има и Неделя пазар. Новината дойде днес по време на официалното откриване на Четвъртък пазара на новото му място край Гребната база. Вижте кога и къде ще заработи новият пазар.  
В/Р  
Тема: В „Западен” ще има Неделя пазар
  На новото си място, до на казателния паркинг на паяците на Гребната база, Четвъртък пазарът работи от няколко дни. Днес обаче беше официално му откриване с водосвет.  Синхрон 1 – Кристина Йончева – шеф на пазарите Тук е много по-обширно и далеч по-удобно за паркиране. Заместник-кметът Петко Атанасов, чиято беше идеята за новото място, е оптимист за бъдещето на пазара. Синхрон 2 – Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив Синхрон 4 – Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Какво ще се случи след две години, когато ще приключи ремонтът на старото място в центъра? Синхрон 3 - Петко Атанасов – зам.-кмет на Пловдив Синхрон 5 - Здравко Димитров – кмет на район „Западен” Търговците май случиха на комшии. Паркингът на паяците е с денонощна охрана, която ще се грижи и за масите. Синхрон 6 – Тодор Торлаков – шеф на „Общинска охрана” Търговцитв помолиха Отец Рашко да мине и да поръси всяка маса, което той стори тутакси. Анкетка - продавачи Засега до тук идват автобуси 10 и 15. Кристина Йончева е подала молба интервалът им да се сгъсти и да се промени маршрутът на другите линии, които минават в близост като 37. Обещано й е, че ще стане.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Ще облекчат издаването на карти за преференциалните пътувания по линиите на обществения градски транспорт.Инициативата е на зам.-кмета Александър Константинов. Като начало, до дни, издаването на карти за градския транспорт на над 20 000 пенсионери ще се извършва само с лична карта. Това ще облекчи не само хората при получаването на картите, но и ще повиши контрола на звената при издаването им.  
В/Р  
Тема: Пенсионерите вадят карти само с лична карта
  Промяната е възможна заради РУСО-Пловдив, които  предоставиха достъп до базата си данни. Досега издаването на удостоверения за пенсиониране създаваше допълнителни проблеми на възрастните хора. На „Автотранс – Чолаков”  е възложено разработването на електронна система, за да се реализира проекта. Фирмата ще подсигури до дни всичките си бюра с компютри с достъп до интернет, с които да ползва предоставената ни от РУСО-Пловдив база данни.След реализирането на тази първа стъпка Александър Константинов иска да се улеснииздаването на карти и на другите групи ползващи преференциални отстъпки. Заместник кмета е категоричен, че трябва да се премахнат бюрократичните формалности при издаването им, да се направи база данни на отделните категории и увеличи контрола над издаването на картите.  
БЛАНК  
  25 от общо 160 участника в завършелия общоградски преглед на любителското изкуство, бяха наградени днес от заместник-кметът Петя Гогова.  
В/Р  
Тема: Наградиха самодейци
  Синхрон: Петя Гогова- заместник- кмет на Пловдив Голямата награда грабна фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка” с художествен ръководител Мария Кьосева. Стойността на наградата е 2000 лева. С парите ще бъдат финансирани концертни прояви на ансамбъла. Останалите отличени получиха почетни грамоти АТМОСФЕРА  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Шестимата мъже, обвинени за фалшифициране на кредитни карти остават в ареста. Това реши днес Пловдивският окръжен съд. Те са обвинеин, че са участвали в престъпна група, която е изготвяла и използвала банкови карти. Срещу шестимата има и друго обвинение, за прокарване в обръщение на подправени платежни предмети.  
В/Р  
Тема: Фалшификатори на банкови карти остават в ареста
  В съдебната зала стана ясно, че групата е била ръководена от Станислав Пльоплев. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами. Сред задържаните са и Румен Стоянов, Александър Станчев, Димитър Демерджиев, Божидар Енев и Димитър Янев. По думите на наблюдаващия прокурор всичките са техничари и се занимават с компютри и други подобни апаратури. Близките на Румен Стоянов споделиха, че той е компютърен инженер. До момента се знае, че бандата е действала най-малко през последните четири месеца. При претърсване  на домовете им бяха иззети голямо количество крадена техника и специален принтер за фалшифициране на бели пластики. Тепърва ще се установява размерът на престъплението и присвоените суми. Има данни, че с изтеглените пари, задържаните са купували техника от големите магазини, която по-късно са препродавали. Делото се разгледа при закрити врата, тъй като по време на полицейската акция за задържането им са били използвани специални разузнавателни средства. Въпреки дългите пледоарии на защитниците им, съдът наложи на шестимата най-тежката мярка за неотклонение-задържане под стража. Адвокатите заявиха, че ще обжалват решението пред апелативнив съд.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
Вчера на кръстовището на бул.”България” и ул.”Васил Левски” в Пловдив работник, извършващ ремонтна дейност на булеварда, намерил борсета с лични документи и 4100 лева. По това време в същия район полицаите Костадин Динков и Любомир Дерузов били на обход. Работникът Петър Папазов от Перущица предал намерената борсета на полицаите. Още същия ден тя е била върната на собственика й.  
БЛАНК  
      Районна прокуратура – Пловдив възложи проверка на полицията заради натровено с метадон в село Рогош две годишното дете. В резултат на извършено проучване от  Отдел „Закрила на детето” е изразено становище, че Йоан трябва да бъде настанен в семейството на бабата и дядото по бащина линия, които според социалните работници са в състояние да полагат грижи за невръстното момче. Припомняме, че майката на детето е на метадонова програма.А то беше прието в детското отделение на УМБАЛ”Св.Георги” – Пловдив в тежко състояние, след като погълна заместителя на наркотик.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Оръжия срещу терористи и техника, както и уреди за наблюдение, с които може да следите жена си, ако имате опасения, че ви изневерява, могат да се видят на специализираното изложение „Хемус”, което се откри днес в Пловдивския панаир. Там са представени и оръжия, чиято цел е да се борят с пирати. *  
В/Р  
Тема: ОРЪЖИЯ СРЕЩУ ТЕРОРИСТИ И ПИРАТИ НА ИЗЛОЖЕНИЕ В ПЛОВДИВ
  Оборудването на всички видове войски и специални части може да бъде разгледано само за един час. Щандът, на който са изложени оръжията за борба с терористите беше най-посещаваният в първия ден на изложението. Синхрон – Красимир Пингелов – експерт по борба с тероризма Системата за защита от бомбени атентати не се използва само при военни мисии. Синхрон 2 – същия Интересна част от изложението е щандът, на който са изложени наблюдателни уреди, които служат за откриване на врагове по време на военни действия и разузнаване. Синхрон – Петър Чолаков Създателите на уредите за наблюдение споделят, че те могат да бъдат използвани и от мъже, които ревнуват жените си и искат да разберат тяхното местоположение. Синхрон 4 – пак той На изложбата в Панаира, която може да бъде разгледана до края на седмицата, е изложен и макет на кораб, чиято цел е да се бори с пиратите в открито море. В момента подобно чудо на техниката се строи във Франция.  
БЛАНК  
  Областният управител инженер Иван Тотев ще присъства на откриването на Националния конкурс за авторска рок-музика Rock Oнли!, който ще се състои на 4-ти юни, петък, в пловдивската зала „Олимпиада”. До момента около 30 български рок-групи и изпълнители са се записали за участие в първия по рода си конкурс, който цели да предостави легитимна трибуна на новоизгряващи рок звезди, търсещи изява със собствено творчество. Заради големия интерес организаторите са удължили срока за изпращане на демо-записи до 28-ми май.  
БЛАНК  
  9 годишната Виктория Радева, която е републиканска шампионка по шах-мат вече има нов лаптоп.Кметът на район „Северен” Ина Филипова връчи специалната награда на 9-годишното момиче. Тя отвя конкуренцията на провелата се скоро в Пловдив надпревара.  
В/Р  
Тема: 9-годишна републиканска шампионка по шахмат
  Републиканската шампионка по шахмат Виктория Радева е едва 9-годишна. Тя е побеждавала не само свои връстници, но и какички по на 14 години и дори възрастни играчи в открити турнири. Репортер от екипа на ПОТВ също премери сили с младата шампионка на партия шах. Синхрон1 – Д-р Ина Филипова – кмет на район „Северен” Виктория се отличава с  качества необходими именно за тактическата игра – спокойствие, уравновесеност и всеотдайност. Точно те са допринесли за успеха на младия талант, обясни треньорката Соня Пионова. Тя описва своята възпитаничка като изключително амбициозна, надеждна и много талантлива. Пряката конкурентка на Виктория е била миналогодишната шампионка, която е с една година по-голяма. А при този спорт разликата дори само от една година означава много. Синхрон2 – Соня Пионова – главен треньор в шахматна школа Пловдив Виктория е част и от Националния отбор по шахмат за България, въпреки че едва от година се занимава професионално с шах. На тазгодишното републиканско първенство тя е била уверена в себе си и е знаела, че ще спечели. Синхрон3 – Виктория Радева – републикански шампион по шахмат На младата шампионка й предстои участие през октомври в Световното първенство по шахмат за момичета до 10 години. Турнирът ще се проведе в Халкидики, Гърция. Там  Виктория се надавя да стане Световна шампионка.  
БЛАНК  
    Безплатна телевизия ще гледат настанените в дома за възрастни хора „Св.Василий Велики. “Сама птичка пролет не прави, но дарението на ТОТАЛ ТВ е показателно, че има социално отговорен бизнес у нас, който подава ръка в трудни моменти”- каза зам.-кметът но  община Пловдив Красимир Ангелов.  
В/Р  
Тема: пенсионери ще гледат безплатно телевизия
  Нетрадиционно като характер дарение, но пък полезно получиха пенсионерите от дома Св-Василий Велики. Пълно оборудване за приемане на сателитен сигнал-чиния,ресиивър и пакет от близо 250 телевизии е дарението на Тотал ТВ Синхрон 1- Иван Тотев-изп. директор на ТОТАЛ ТВ Дотоворът беше подписан от  директора на дома Пламен Христев и Иван Тотев. Община Пловдив в лицето на зам.кмета Красимир Ангелов пък съдейства дарението да стигне бързо до хората Синхрон 2-Красимир Ангелов-зам-кмет на Пловдив  Хората тук имат много нужди-от добро отношение, от здравно обслужване , от културни събития. Но най-вече да не са откъснати от обществото и телевизия ще допринесе за това Синхрон 3-Екатерина Спасова+Въца Стефанова+Христо Бонев Вниманието от близките хора е най-липсващото обаче и то не може да бъде заменено с телевизия.
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Творческа среща с пловдивския писател и нашия колега, Стефан Бонев, е насрочена за утре, 27 май, от 18 часа в Народна библиотека „Иван Вазов”. Преди броени дни сборникът, който съдържа 29 разказа, спечели убедително наградата „Пловдив” в раздел „Художествена литература”. Емблематичният разказ „Стареца” преди около месец, беше поставен в сборник предназначен за външно оценяване и подготовка за изпит на ученици от седми клас.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  


Тагове:   май,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567406
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
В/Р  
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930