Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 12:24 - Новините - 27 май 2010, ЧЕТВЪРТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2251 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 27 май 2010  Четвъртък  
   
  Дянков не го вдига…телефонът докато му звъни Славчо Атанасов. Подробностите по-късно  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Трима души оцеляха по чудо при експлозия в котелното отделение на данъчното управление на улица Радецки. Тримата мъже е трябвало да почистят котела. Единият от пострадалите има 24 процента изгаряния по главата, гърдите и ръцете. Той е настанен в стационара на клиниката на университетска болница. Животът му е извън опасност. В болница е и вторият, който е с по-леки повърхностни обгаряния. След направен преглед и превръзки третият работник е пуснат за домашно лечение.  
В/Р  
Тема: Трима оцеляха при взрив в данъчното
  Инцидентът стана малко след 11 часа. Според пристигналите на място пожарнкари и полицаи, причината за взрива е нехайство от страна на работниците. Те са имали задачата да почистят двете цистерни с нафта. Съдовете  са били празно и затова се предполага, че експлозията е възникнала от остатъчни газове по неустановени засега  причини. За злопулуката има и друга версия-гръмнала е аварийна крушка и тя е предизвикала пожара. Огнеборците отхърлиха версията за умишлен палеж. Синхрон-Борислав Иначев-секретар община Пловдив От данъчната служба обясниха, че пред касите е имнало повече от 50 души, които са били на горните етажи и за това никой от тях не е пострадал. Заради инцидента данъчната служба остана затворена. Очаква се едва утре отново служителите да приемат данъкоплатци. Синхрон-    Както разследващи полицаи, така и от регионалната инсоекция по труда започнаха незабавни проверки.  Те трябава да установят какви са истинските причини за пожара и дали работниците са били обучени как да почистят и ремонтират котела.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  На кръстовището на бул.”Цар Борис Трети Обединител” и бул.”6-ти септември” в Пловдив мъж със полицейска стоп-палка спрял лек автомобил, шофиран от 46-годишна пазарджиклийка, и се представил за служител на вътрешното министерство, без да се легитимира. След получения сигнал за случилото се автопатрула установил, че бивш командос си играе на полицай.  
БЛАНК  
      С 9 хиляди лева изгоряха мъж и възрастна жена в познатата схема, телефонни измами в Пловдив. Интересното е, че мнимият адвокат първо поискал 25 хиляди лева. 85-годишна жена пък дала всичките си 2 150 лв на нагъл апаш. Тя предала сумата пред входа на жилището си на непознат, който пристигнал с велосипед и се представил за сина на прокурора по случая.  
БЛАНК  
  А сега новините от днешната сесия. Два часа и половина в местния парламент управляващите в града партии ругаеха съветниците от ГЕРБ. Кметът Славчо Атанасов пък прочете декларация, в която обвини държавата в груба и безпрецедентна намеса в местното самоуправление. Поводът е писмо от вчера на финансовия министър Симеон Дянков до европейската банка за възстановяване и развитие, с което напрактика налага вето върху решението на общинския съвет в Пловдив за тегленето на 30- милионен заем за ремонт на вътрешнокварталните улици.  
В/Р  
Тема: Кметът бесен на Дянков
  Кметът определи поведението на Симеон Дянков като опит на един човек да зачеркне желанието на пловдивчани и общинския съвет да благоустроят вътрешнокварталните улици. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Славчо Атанасов е обиден и на премиера Бойко Борисов, че се крие от него. Синхрон: 2 Още днес кметът предприема действия срещу позицията на финансовия министър. Синхрон: 3 Кметът все пак е оптимист и вярва , че рано или късно заемът ще се отпусне и улиците ще се ремонтират.  
БЛАНК  
  В същото време политическите сили в местния парламент бяха разделени. Вижте и чуйте позицията им в следващия видеоматериал.  
В/Р  
Тема: анкета съветници
  ГОТОВА  
БЛАНК  
  Точно в 16.45 започна дебата за Приемането   бизнес план за подобряване на организацията и управлението на паркирането в Община Пловдив.  
Вносителят  Руси Панчев сам обяви стратегията за Синята зона. Подробности по-късно в емисиите ни.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Вариант №1 за външото оценяване бе изтеглен  за изпита по български език и литература. За първи път през тази година кандидатсването след 7 клас ще става след решение на два модула. Първият  е националното външно оценяване под формата на тест с по 25 въпроса, а вторият - преразказ върху неизучаван текст в училище.
В/Р  
Тема: За първи път външно оценяване при изпитите след 7 клас
  Децата от „П.Хилендарски” , на които им предстоеше изпит бяха от рано в училището. Само една майка дойде да продкрепи детето си, но пожела късмет на всички. В 8.10 часа ученици влезнаха в класните стаи. Синхрон-Юнал Садък-ученик+Юлиана Белчева-квестор Децата носеха ученическите си карти, бележник и служебна бележка за изпита. Бяха наглеждани от квестори от други учебни заведения Синхрон-Павлинка Кацарова-председател на РИО-Пловдив Точно в 9 часа по радиото беше съобщен варианта за изпита.   Синхрон-Соли Христов-директор на СОУ”П.Хилендарски”   Максималният брой точки за този модул е 35, като общият брой точки от двата модула е 100. Първият модул продължи 1 час. След което желаещите за прием в елитни учебни заведения след 7 клас можеха да останат за втория модул-преразказа на текст.Седмокласниците писаха подробен преразказ върху разказа "Вида" от Иван Джуренов. Синхрон-Павлинка Кацарова Резултатите се очакват към 11 юни, а близо 1.6 ученика се борят за 1 свободно място в елитните училища и гимназии. 
БЛАНК  
  12 предложения за химн на Пловдив получиха най-много гласове в организираното по инициатива на председателя на Общинския съвет Илко Илиев електронно обществено допитване. Пловдивската телевизия беше след  партньорите, които излъчиха няколко пъти предложенията и така те стигнаха до пловодивчани.  Одобрените мелодии  ще бъдат представени на концерт на 12 юни от 19 ч. на сцената на лятно кино „Орфей”.  
В/Р  
Тема: Концерт с предложенията за химн на Пловдив ва 12 юни
  След като пловдивчани чуят предложенията ще имат възможност в рамките на две седмици отново да гласуват. Едва тогава председателят на ОбС Илко Илиев ще внесе резултатите за разглеждане и гласуване в Общинския съвет. Комисия, назначена с решение на ОбС, вече излъчи победител в конкурса- Химн на Пловдив по текст на Петър Анастасов и
музика на Георги Славчев
. След общественото допитване общинските съветници ще могат да обсъдят и вземат решение както по предложението на комисията, така и по предложенията на пловдивчани. Всичките 12 предложения – независимо от различните резултати в различните медии са припознати и подкрепени от пловдивчани”-каза председателят на местният парламент Илко Илиев.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Гобленът „Невени в българско менче”, разработка на Росица Бакалова, краси спалнята на белгийската кралица Паола. Това съобщи за Пловдивската телевизия самата авторка по време на откриването на изложбата гоблени „Нашият свят в бод и цвят”. Тя се състоя в Стария град в експозицията на Цанко Лавренов и Мексиканската графика.  
В/Р  
Тема: Изложба на гоблени
  Изложбата е четвърта поредна. Дело е на група навити жени, събрали във форум в интернет. Участниците са стотици и са от цялата страна. Всяка година правят национална среща. Пловдивчанки се събират през седмица на кафе и раздумка. „Хоби на кралете” – така наричат гобленарството. Синхрон 1 – Атанаска Райкова – счетоводител Синхрон 5 – Мария Колегова – педагог Красивите картини от конци имат многобройни почитатели, много от тях дори никога не са се занимавали с бродерия. Синхрон 3 – Дафина Рашкова Някога известните Вилерови гоблени са се донасяли тайно от чужбина, днес изборът на фирми, модели и стилове е безкраен. Синхрон 2 - Атанаска Райкова – счетоводител Синхрон 4 - Мария Колегова – педагог Росица Бакалова разработва авторски гоблени, нагърбила се е с мисията да съхрани българския корен.  Синхрон 6 – Росица Бакалова – дизайнер на гоблени Изложбата гоблени ще бъде в къщата на улица „Артин Гидиков” 11 до 9-ти юни.  
БЛАНК  
  „Трансформърс” в модата - беше мотото на ревюто на завършващите АМТИИ. Учениците от специалността „Моден дизайн” представиха идеите си пред публика.  
В/Р  
Тема: Ребю на завършващите „Моден дизейн” в АМТИИ
  Атмосфера От традицията към съвремието…От „раклата на баба” до авангардни и нетрадиционни тоалети можеха да се видят на ревю-спектакъла в залата на академията за музикално танцово и изобразително изкуство. Специяаността „моден дизайн” е една от най-младите в училището. Тази година завършват магистри, а от септември започва и бакалавърско обучение. Магистрите студенти на Георги Трифонов показаха и зоказаха професионализъм, вкус,стил и съвременна авангардност в решенията на съвременната мода. Атмосфера  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Със заповед на министъра на земеделието Мирослав Найденов се удължава срока на действие на забраната за улов на всички пролетно-лятно размножаващи се риби до 10 юни 2010 г. включително. За любителите рибари остават непроменени свободните водоеми на територията на страната за осъществяване на риболов. От 11 юни /петък/ 2010 г. всички любители могат отново да ловят риба. Забраната за любителския риболов започна от 15 април 2010 г.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате.


Тагове:   май,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567084
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930