Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 13:09 - Новините - 29 май 2010, СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2010 13:11


 НОВИНИТЕ – 29 май 2010 Събота    
   
  Ще падне ли опашката на котката? Прогнозата на ГЕРБ – - управляващите в Пловдив се цепят!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 29май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Финасовият министър Симеон Данков за пореден път скандализира пловдивските управляващи като не прие председателя на общинският съвети Илко Илиев, който заедно с кмета Славчо Атанасов и депутатите от БСП  Петър Мутафчиев и Захари Георгиев заминаха за София за среща с него. В кабинета на Дянков влезли само кметът Атанасов и двамата червени депутати. Кметът е запознал вицепремиера с икономическата обосновка на проекта за 30-милионния заем, нужен на Пловидв за запълване на дупките. Според министър Дянков, не би следвало данъкоплатците да стават длъжници по допълнителен заем, след като догодина ше има безвъзмездно средства за пловдивчани по програмата на Европейския съюз Джаспърс. Спекулации - нарече Атанасов цитирания проект и допълни, че той няма общо с заема и не се припокрива. Славчо Атанасов съобщи още, че е била дискутирана и темата за парите, които държавата дължи за приемането на софийските бали с боклук на сметището край Цалапица.  
БЛАНК  
  Управляващата в Пловдив коалиция ще се разпадне до месец. Прогнозата направи в предаването Една Пловдивска Седмица заместник- председателят на местния парламент Сузана Николова.  
В/Р    
  Тема: Упрпавляващите се карат за зам-кметско място
  Според Сузана Николова ябълката на раздора между ВМРО-НИЕ, БСП ,ССД, ГСНБ и ЗС „Ал. Стамболийски” е заместник- кметското място заемано от Руси Панчев. След като 26 съветника отхвърлиха на посмледната сесия неговата концепция за синя зона малките партии подкрепящи кмета са поставили условия до един месец Руси Панчев да бъди освободен. Синхрон: Сузана Николова- ГЕРБ Тя обаче предполага, че дори и коалицията да се разпадне, кметът Славчо Атанасов няма да падне.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Маршрутите на автобуси с номера 11, 18, 20 и 99 се променят за почивните дни. Причината е приключването  на първия етап от реконструкцията на булевард България.  
В/Р  
Тема: Затварят за 2 дни бул „България”
  Днес Автобуси по линии №№ 11, 18 и 20 ще се движат в посока запад- юг по бул.”България” – наляво по ” Васил Априлов” , надясно по .”Дунав” и ул.”Победа”, след което вече по маршрута си по маршрута си. Днес Автобуси по линия № 99  ще се движат в посока бул.”Васил Априлов” –надясно по ”Дунав” наляво по ул.”Победа” и по маршрута си . Утре движението на 4-те автобусни линии също ще бъде променено. Затварянето на булевард Балъгария се налага за последно. Заради климатичните условии от фирмата изпълнител на ремонта не са положили последният така наречен износващ се пласт асфалт. В понеделник движенето на автобусите ще бъде изцяло възстановено.    
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  Магазинът  за златни накити на бул.Руски е обран, след като е  разбита охранителната метална щора и входната врата. Това съобщиха днес от полицията. В ателието е било проникнато след заглушаване на сигнално-охранителната техника.От витрините на магазина са били отнети златни накити на обща стойност 6 800 лева.  
В/Р  
Тема: 200 грама злато за 6 800 лева липсват след вчерашни обир на магазина на „Руски”
   Пловдивската телевизия вчера първа съобщи подробности за обира на златарският магазин Карат, собственост на Иван Даскалов. Вчера часове наред цял слредователи оглеждаха и описваха, за да разберат точната сума на откраднатото. Стана ясно и , че е   направен е и неуспешен опит за разбиване на металната  каса. Близо 200 грама е взетото злато.
Вероятността крадците да не са отнесли плячката със себе си беше проверена от следователите. С металотърсачи те претърсиха градинките пред магазина.
 
БЛАНК  

И още една криминална новина. Полицаи от Първо РУП са установили, че 25-годишна жена, използвайки чужди лични данни - на 39-годишна пловдивчанка и на 33-годишен мъж, е изтеглила два кредита по 160 лева чрез СМС от фирма Фератум. Работата по случая продължава.
 
КАШ КАТАСТРОФИ
 
БЛАНК  
  Жена пострада при верижна катастрофа на улиците Победа и Полковнки Сава Муткуров. Лек автомобил Шевролет, при ляв завой е отнел предимството и блъснал Фолксваген. След удара той е ударил други два автомобила, които изчаквали на червен сигнал на светофара. Пътуващата в шевролета е била откарана в болница с контузни рани.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Стотици деца в България страдат от аутизъм. Заболяването е обявено за неличимо, а родителите на такива деца не срещат подкрепа от държавата. По тази причина в Пловдив майки на деца с увреждания направиха сдружение, за да помагат на други родители, които тепърва се сблъскват със заболяването аутизъм.  
В/Р  
Тема: Деца болни от аутизъм  
  Децата аутисти са гении в една област, но трудно могат да бъдат научени на навици, присъщи за техните връстници. Малкият Мартин от 2-годишен може да събира, изважда, умножава и дели всякакви числа на ум. Синхрон – Мартин – дете с аутизъм Майката на Мартин споделя, че за него се полагат специални грижи. Синхрон 2 – Гергана Атанасова – майка на Мартин Мартин трябва да посещава по два пъти в седмицата логопед, психолог и специален педагог. Консултациите на месец струват 400 лева. Като помощ от държавата той получава 156 лева месечно. Синхрон 3 – майката В Пловдив има един център за деца с увреждания, в който в момента има недостиг на 40 места. Заместник-кметът по социална политика се ангажира да реши проблема. Синхрон 4 – Красимир Ангелов – зам.-кмет по социална политика В България няма база, в която да се лекуват децата аутисти. Синхрон 5 – Мартин – смятане В Пловдив майки на деца с увреждания създадоха сдружение „Паралелен свят”, чиято цел е да информира и помага на родители, които току що се сблъскват с диагнозата аутизъм на техните деца.  
БЛАНК  
  Над 1 тон бира е изпита до момента на двудневния Рок Фест в Пловдив, който ще завърши в ранни зори утре. Черешката на тортата днес са изпълненията на Светльо от Хиподил и неговата група.Допълнителната екстра за феновете е топлото нощно време, защото те спят под открито небе в разпънати до сцената палатки.  
В/Р  
Тема: Рок маниаци куфеят край Гребната за втори ден
  Black hole. Въпреки тежката нощ феновете продължиха с якото разбиване и алкохола, а към обяд  Ivory twilight направово ги размазахаДнес къмпингуващите бяха ще бъдат събудени 10 часа с поредната доза качествен БГ рок, която започна с ексцентричната група Ас и   Синхорн-Велимира По време на паузи присъстващите не скучаеха също. За едни имаше състезания, игри и караоке парти. За други татус студио като поне стотина се обзаведаха с нови рисунки върху тялото си Синхрон-Велимира не се нуждаят от представяне . А МИЛЕНА обеща , че ще  светне крушките на останалите нас тадиона  с нови парчета и най-големите си хитовеНачалото на края започна с Evolution. Светльо & the Legends  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.   БАРАБАН ВРЕМЕ С НАДПИС –ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ Тема:Над 200 деца нарисуваха ТОПЛИНАТА В ДОМА СИ    Над 200 деца се включиха в детският прадник днес в ЖК Тракия организиран от  Techem, със съдействието на EВН България Топлофикация. Нетърпеливите деца обградиха площадката между блок 188 и 189. Една изчакаха официално откриване от Милена Стоянова, управител на Techem и  Йорг Золфелнер-председател на УС на EВН България Топлофикация. Синхрон 1-Милена Стоянова Гост на детският празник беше и кметът на район Тракия Гиньо Матев, за който това е едно от най-приятните събития през седмицата Синхрон-Гиньо Матев Мястото стигна за всички, които желаеха да се включат в конкурса за рисунка върху асфалт. Тема по която децата развиха въображението си беше „Топлината в моя дом”. Синхрон- Най-добрите от децата, разделени в 2 групи, бяха отличени със специални награди от организаторите. 10 годишната   Златка Александрова и 6 годишният Павел Хаджиев спечелиха журито с рисунките си.   От страна на съорганизаторите EВН България Топлофикация ЕАД   Йорг Золфелнер връчи специални награди на талантливите деца като им каза, че енергията е нещо ценно и трябва да се използва разумно. Всички участници получиха грамоти за най-перспективен млад художник и награди под формата на тениски и шапки, предоставени от организаторите.    


Тагове:   май,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566822
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930