Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 15:51 - Новините - 5 юни 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1570 Коментари: 1 Гласове:
0



Дежурен редактор: Мария НОВИНИТЕ – 5 юни 2010 събота  
   
  Пак проблем с шофьорските книжки на инвалидите!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 5 юни В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Смяната на личните документи е достатъчно голяма мъка за всеки. За инвалидите обаче то се оказва двойно по-голямо изпитание. Те трябва да преминат през експертна комисия за нови шофьорски книжки. Получаването на решението забавя процедурата с още около 4 месеца.  
В/Р  
Тема: Как инвалидите подновяват шофьорска книжка?
  При подаване на документи за подновяване на шофьорска книжка, КАТ изисква от инвалидите решение от Транспортна областна лекарска експертна комисия, по-позната като ТОЛЕК. Ако се явите в КАТ с медицинско удостоверение от личен лекар, ще бъдете препратени в Транспортна болница. Нашият зрител Илия Славчев разказва за трудностите, които е срещнал при подновяване на шофьорската си книжка. СИНХРОН 1 – Илия Славчев Талон за явяване пред експертна лекарска комисия може да получите на регистратурата в Транспортна болница. На него освен дата и час за явяване са описани и необходимите документи, които трябва да предоставите. Това са медицинско за шофьор, заверено от Психодиспансера по местоживеене, решение на ТЕЛК за група инвалидност, епикризи за заболяването, личен здравен картон и лична карта. СИНХРОН 2 – Илия Славчев След изтичане на шофьорската книжка има 6 месечен гратисен период за шофиране. Това трябва да го имат в предвид инвалидите при подаване на документите, тъй като в момента талоните, които дават от Транспортна болница са с дати за месец септември. От там уверяват, че решението от комисията излиза веднага и с него вече може да си подадете документите за подновяване на шофьорската книжка пред КАТ.  
БЛАНК  
  Шефът на териториалната структура на ДАНС в Пловдив специален агент Ангел Стоев вече не е начело на местното звено на държавната агенция.
Според запознати вчера той се е пенсионирал. Докато се стигне до постоянно назначение, на поста застава Асен Стефанов. Бившият вече началник има над десет години стаж като ръководител на структурата още от времето, когато тя бе служба "Сигурност". Асен Стефанов също е дългогодишен служител на агенцията под тепетата.
 
КАШ Катастрофа
   
БЛАНК  
  Двукратният републикански шампион по картинг Даниел Кисимов загина при катастрофа на писта „Дракон" край Калояново по време на тренировка.
На прав участък Кисимов загубил контрол над карта и се ударил в предпазната стена от гуми с висока скорост. Издъхнал е в линейката със счупен шиен прешлен и пукнат череп. По първоначални данни причината за инцидента е технически проблем.  
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В Концертна зала днес започна деветият областен фестивал на пенсионерските певчески клубове. Певицата Мими Николова и педагогът Лилия Ненкова журираха 26 състава.  
В/Р  
Тема: Фестивал на българската песен
  На фестивала се изпълняват български песни – народни, патриотични и стари градски шлагери. Синхрони – Карамфила Йоргова – организатор                - Гошо Прахов – изпълнител и композитор Атмосфера - кратка В ранните соцгодини старите градски песни са били забранени като музиката на загниващото буржоазно общество. Синхрони – Забранени или не – старите шлагери оцеляват и до днес. Но и други песни са имали същата съдба. Синхрони – Атмосфера – по-дълга  
БЛАНК  
  „Песъчинка от луната” е книга, посветена на Петя Дубарова. Неин автор е Люба Маркова. Представянето в Балабановата къща събра малки и големи почитатели.  
В/Р  
Тема: Книга, посветена на Петя Дубарова
  Какво ли е усещането да се докоснеш до прекрасните стихове на Петя Дубарова, не само четейки ги, а и слушайки ги в изпълнение на деветгодишни деца. Като добавим и участието на автора на книгата Люба Маркова, която стилно и емоционално ръководеше целия спектакъл. Синхрон – Любя Маркова - автор В Балабановата къща се събраха деца от училище „Княз Александър I Батемберг”, от Музикалното училище, както и възпитаници на Гимназията по сценични и екранни изкуства, за да пресътворят книгата „Песъчинки от луната”. Всеки със силата на своето изкуство. Атмосфера - деца Вълнуващата атмосфера се допълваше от присъствието на сестрата на Петя Дубарова, която покани всички участници да пресъздадат този незабравим спектакъл и в родния Бургас.  
БЛАНК  
  Чушки, домати, репички и тикви са само част от зеленчуците, които садят деца в единствената в България „Слънчева градина”. В нея ученици от Пловдив и София приготвят собственоръчно сирене, кашкавал и масло.  
В/Р  
Тема: Ферма за деца
  През пролетта и лятото в тази ферма децата засаждат различни видове зеленчуци, а през есента обират реколтата. После правят  лютеница, месят хляб и правят сирене. Анкета – деца Днес за първи път в истинската ферма влязоха ученици от София. Те признаха, че до сега са прекопавали само виртуалната си ферма във фейсбук. Анкета2 Целта на обновената ферма „Слънчева градина” е да повиши знанията на учениците за биологичното земеделие. Синхрон – доц. Владислав Попов – директор на Агроекологичния център Идеята е до края на година във фермата да се обучат над 800 ученици от Пловдив и София.  
БЛАНК  
  Уникална за България експозиция беше открита в Историческия музей в Пловдив. Тя представя над 150 оригинални японски кукли, облекла, музикални инструменти и играчки, дарени на града ни от Япония.    
В/Р  
Тема: Уникална изложба на японски кукли
  От древни времена японските кукли са предмет на страхопочитание и култ. Японците се отнасят към тях не просто като към предмети за украса, а като към живи същества. Синхрон – Виден Сукарев – уредник в Исторически музей – Пловдив В експозицията в Пловдив могат да се видят най-характерните образци на японските кукли. Всяка от тях има отделна история. Най-голям интерес у посетителите предизвикват куклите ГЕЙШИ. Синхрон
В експозицията са показани също
и комплект кукли за императорски сватби и както и японски кукли, които се показват само в деня на момчето.
Синхрон Тук заедно с японските кукли могат да се видят кимона, традиционния инструмент Кото, оригами и японски играчки.Проектът за експозицията е на стойност от близо 20 хиляди евро, като той е спечелен пред Посолството на Япония, а целта е да бъде развита японската култура в България.  
БЛАНК  
  Завършваме с важно съобщение. В понеделникняма да работи светофарната уредба на кръстовището на булевардите „Източен” и „Мария Луиза” в пиковия час между 8.30 и 9.30 сутринта. Причината – ремонти на И Ви Ен. Във вторник, отново по същото време, няма да работят светофарите на голямото кръстовище на Сточна гара и на Патологична бременност. Участъците ще се контролират от регулировчици.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
08.12.2011 18:24
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/>мир вокруг нас</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/usa/dostoprimechatelnosti-ameriki.html>голливуд</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ukraina/kiev.html>киев мать городов русских</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/kak-prazdnuyut-novyjj-god-v-raznykh-stranakh-mira.html>как встречают новый год в странах мира смешное</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567165
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930