Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2010 10:40 - Новини 10 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Иван Кърчев НОВИНИТЕ –  10 юни 2010 Сряда  
   
  Операция АКЦИЗИТЕ завършва мирно и тихо, на ход е операция МЕТАЛИТЕ, да чакаме ли АЙДУЦИТЕ?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 10 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Община Пловдив е една от проверяваните за финансови злоупотреби – съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той не отрече, че е възможно да се проведе операция под кодовото име „Хайдуците”, за която се носят слухове вече месец. Но са нужни още проверки.  
В/Р  
Тема: Цветанов:”Дайте ни време за Пловдив”
  След акция „Медузите” във Варна и в Пловдив се заговори за "Хайдуците", но никой не го потвърди официално. Припомняме, че председателят на общинския съвет в морският град Борислав Гуцанов беше арестуван за икономически престъпления и по-скоро за сключени неизгодни сделки. Но когато се прави операция първо е задълбочения анализ има ли костатирани нарушения , за да се предотврати източване на държавния или местния бюджет Синхрон-Цветан Цветанов-министър на МВР Цветанов отговори и на нееднозначно дали е завършил анализа в Пловдив Синхрон-Цветанов Когато има криза в страната година и половина след старта `и очертаващата се тенденция е на увеличаване на престъпленията коментира Цветанов ситуацията не само в Пловдив, а и в страната.  
БЛАНК  
  Освен срещи с премиера Бойко Борисов част от алкохолните босове са търсили контакт и с вътрешният министър Цветанов. Това призна самият той. Припомняме, че премиерът също заяви, че собственици на винзаводи са търсели общи приятели, но посредниците напразно се мъчат. Защото среща нямало да има, докато босовете не се научат да си плащат данъците. При операция „Акцизите” обаче освен заловени бутилки с фалшив налог отнети лицензи няма да има, пролича в подтекста на казаното от Цветанов.  
В/Р  
Тема: Официално –край на „Акцизите” , големите винпроми-сухи
  При операцията са проверени дистрибуторите, които зареждат основните хипермаркети в България-каза Цветанов. А ние припомняме, че един от най-големите винпроми „Пещера”  ЗАСЕГА Е оставен на мира. Според по-смели това можеше да се обясни с друг пасаж от справка, в който се споменава, че собствениците  са платили лично на Бойко Борисов 200 000 лева за изборите през миналото лято.
От ГЕРБ отрекоха тази информация, но дългото мълчанието на всички подхранваше слуховете. Днес Цветанов твърде меко каза, че среща с алкохолните босове ще бъде полезна
Синхрон1-Цветанов Министърът в прав текст призна, че част от големите винпроми не са плащали акцизи в миналото. Но гръмко заяви, че сега те трябва печелят по-малко, но да си плащат повече данъците Синхрон-Цветанов В момента в ход, почти пред финал е опарация „Металите” съобщи Цветанов. Който каза, че се проверяват пунктове за изкупуването им и леарни. Има 600 разследнави обекта и 2 отнети лиценза.   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Руси Панчев ще освободи мястото си на 1 юли. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов даде официално изявление, в което обясни, че тежката икономическа ситуация и орязването на община Пловдив от държавните субсидии са причините Панчев да бъде съкратен.  
В/Р  
Тема: Руси Панчев-кмет до 1 юли
  Съкращенията в община Пловдив ще започват с поста на заместник-кмета по обществен ред и сигурност Руси Панчев. Неговите задължения постепенно ще бъдат поети от Александър Константинов и Георги Титюков. Панчев ще освободи мястото си чак на 1 юли, тъй като Славчо Атанасов държи прехвърлянето на неговите правомощия да става плавно и да не се създават шокови ситуации. Кметът обеща, че отново ще прекъсне отпуската си, когато в края на месеца ще подкрепи нарочения за махане заместник си при бутането на незаконни постройки. СИНХРОН 1: Славчо Атанасов – кмет на град Пловдив Славчо Атанасов е категоричен, че раздялата му с Панчев не е продиктувана от политически натиск. Градоначалникът остава доволен от свършеното от заместник-кмета по обществен ред и сигурност. СИНХРОН 2: Славчо Атанасов – кмет на град Пловдив В общината се очакват съкращения и на служители от по-долните етажи на администрацията. Както мястото на Панчев, така и техните постове няма да бъдат заети от нови попълнения. По този начин се прави намаление на работните щатове. Към днешна дата в общината работят 594 души. 25 от тях са пенсионери, а други 26 служители са в пенсионна възраст. Тези 51-о съкращения се оказват един вид подводен камък, тъй като те ще костват 137 000 лева обезщетения на общината. Затова процесът по съкращенията няма да обхване всичките 51 души.  
БЛАНК  
  Няма да сменят името на квартал „Лаута” в район „Тракия”. Това стана ясно от обобщените данни от допитването до гражданите как да се казват отделните микрорайони в Тракия. Миниреферендумът бе организиран от Граждански съвет-Тракия и има за цел да се хуманизират имената на отделните квартали.  
В/Р  
Тема: Kварталите в район „Тракия” с нови имена
  В допитването са участвали 19 хиляди 832-ма пълнолетни жители на Тракия. Със своя вот те са избрали имена на отделните квартали, които до сега бяха обозначени с буква А с номера от 1 до 12. Синхрон-Надя Тютюнджиева-председател на Граждански съвет- Тракия   Най-убедителни са живеещите в А 12, които твърдо са заявили, че желаят микрорайонът да се казва Лаута. Същото са направили и хората от А 13. Те пък недвусмислено са подкрепили предложението кварталът официално да се казва „Скобелева майка”.   Синхрон- Гиньо Матев-кмет на район „Тракия”   От Гражданския съвет са убедени, че предложнието за промяна в наименованията на квартали в Тракия ще бъде одобрено. За това членовете на консултативния орган вече обмислят вариант за събиране на пари, с които са изработят и поставят табели с новите имена. Там ще бъдат записани и номерата на блоковете в отделните квартали, както и всички важни обществени и търговски обекти.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  17-годишно момиче беше изнасилено в селскостопанска постройка в Леново. Според полицията вчера около 14 часа 20-годишен младеж от Раковски, работник в същата ферма, нанесъл побой на тийнейджърката и я изнасилил. После нападателят се качил в лек автомобил „БМВ”  и приятелят му го откарал в Раковски. Там насилникът се укрил. При проведените издирвателни мероприятия изнасилвачът бил заловен. Той е познат на полицията. Първоначално е задържан в за 24-часа. По случая работи Окръжна прокуратура.  
БЛАНК  
  От областната дирекция на МВР съобщиха, че 44-годишен пловдивчанин е задържан за това, че е изнасилил  съпругата си. Вчера около 20 часа в Първо Районно управление бил получен сигнал от 18-годишно момиче, че в дома им на улица „Славееви гори” в Пловдив баща й е изнасилил 37-годишната й майка.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  39-годишният пловдивчанин Юлиян Киркор Гарабедян е починал на място при катастрофа рано тази сутрин в Пловдив. Инцидентът е станал в 5,30 ч. на бул. „6-ти септември” близо до светофара срещу Съдебната палата.  
В/Р  
Тема: Мъж загина на място след ужасяваща катастрофа.
  Мъжът, управлявал микробус „Пиаджо”, се забил в билборд. Шофьорът е употребил алкохол –според първата официална информация. На място са изпратени автомобили на Гражданската защита и пожарната. За да бъде извадено тялото на водача, дежурните от аварийния отряд са изрязали вратите на микробуса. Първи свидетел на катастрофата става продавачка от близка сергия за вестници. Виждайки кървавата гледка тя е припадала. За нея са се погрижили служители от близката аптека. Ранният час на проишествието е предотвратил евентуални други жертви.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Една година и девет месеца затвор и глоба от 10 хиляди лева е присъдата на за 24-годишния наркопласьор Ангел Петров. Той беше признат за виновен за това,че на 20 декември миналата гоидина, в условията на опасен рецидив е държал 80 грама амфетамин на стойност над 2 хиляди лева. Петров работел като барман в бар в Пловдив и съхранявал амфетамина в квартирата си. Вечерта при излизане от заведението бил задържан. При претърсване на жилището му било открито наркотичното вещество.Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Три милиона лева е инвестицията направена от Европейския колеж по икономика и управление в нов футболен стадион и многофункционална зала в село Оризаре. Спортното съоръжение беше официално открито днес.  
В/Р    
  Тема: Спортна база бижу прави за пловдивчани ЕКИУ
  500 са местата на футболния стадион, който е с класически размери. Многофункционалната зала е покрита. В нея може да се играе баскетбол, волейбол, хандбал, тенис , бадминтон и футбол. Спортният комплекс е разположен върху 22 декара. Какво предстои да се строи още в комплекса, обясни президентът на евроколежа Марияна Михайлова. Синхрон: Марияна Михайлова- президент на ЕКИУ Преди няколко месеца община Пловдив дари за спортния комплекс павета за алеите. В тази връзка тя ще ползва съоръжението за свои спортни мероприятия. Синхрон: Георги Титюков- зам.-кмет на Пловдив Гвоздеят в програмата по време на откриването на спотното съоръжение беше награждаването на футболния отбор на колежа. Вчера възпитаниците на треньора Славчо Хорозов спечелиха държавното студентско първенство по футбол. Синхрон: Славчо Хорозов – треньор на отбора на ЕКИУ АТМОСФЕРА  
БЛАНК  
  Кои са митовете за Съединението на България и ще бъдат ли те развенчани? Около тази тема се обединиха историци от цялата страна по време на научна конференция, която започна днес в Музея на Съединението.   
В/Р  
Тема: За митовете в историята
  Конференцията „Митове и истории в България” е по случай 125-тата годишнина от Съединението. Синхрон 4 – Стефан Шивачев – директор на Историческия музей Научен ръководител на конференцията бе академик Георги Марков. Синхрон 1 – акад. Георги Марков – историк Най-големият мит на Съединението според академик Марков: Синхрон 2 – акад. Георги Марков – историк А каква е разликата между мита и лъжата в историята. Същата като при легендата и мита. Легендата е измислица, докато в основата на мита винаги има зрънце истина. Синхрон 3 – акад. Георги Марков – историк Конференцията се провежда за пети пореден път. Организатори са БАН, Министерство на културата, Община Пловдив и Пловдивския исторически музей.  
БЛАНК  
  Копие на златния ритон получи известният писател Хорхе Букай. Аржентинецът получи подаръка си от кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Авторът направи и премиера на книгата си „ Да се обичаме с отворени очи“.
В/Р  
Тема: Хорхе Букай в Пловдив
  Световноизвестният писател Хорхе Букай представя най-новата си книга „Да се обичаме с отворени очи“ в България. Писателят беше приветстван като герой от световна величина в града под тепетата. Той не пропусна да разговаря с кмета на Пловдив Славчо Атанасов. СИНХРОН 1: Славчо Атанасов – кмет на град Пловдив Писателят, който по професия е лекар, още от много малък е бил състрадателен към хората и чуждата болка го е разстройвала. Още като дете е знаел, че ще намери начин, по който да може да помага на хората. Това са книгите му, изтъкани от мъдрост. СИНХРОН 2 – Хорхе Букай-писател На въпроса „Защо имат такъв успех книгите му?“ увлекателният писател обясни, че пише, както говори, а говори възможно най-простичко. Първо е говорел с майка си, която дори не е завършила училище. После е започнал да говори със себе си. Това вече е било много трудно. Чак след това е започнал да пише. Роденият в беден квартал на Буенос Айрес, Хорхе Букай не си е представял дори в най-смелите си мечти, че ще постигне такъв успех.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. От 19,15 е предаването Наръчник на носталгика. От 20,50  ще бъдат показани най-интересните моменти от днешната сесия на Общинския съвет Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552513
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031