Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2010 10:41 - Новини 11 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Иван Кърчев НОВИНИТЕ – 11  юни 2010 Петък  
   
   Народът победи! Рендето падна!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Рендето на Вьорнер или "Орфеевата тръба"…ИЛИ ФАЛОСЪТ НА Орфей…Както и да наречем пръскащата вода пластика на Главната, тя дразнеше повечето пловдивчани. Днес кметът Славчо Атанасов съобщи, че пластиката ще бъде преместена в някой от парковте на града.

В/Р  
Тема:  „Рендето” се превръща в чешма
  Водната пластика беше поставена на Главната улица през декември 2008 година. Пластиката е в стил хай-тек, изработена изцяло от неръждаема стомана.От тогава на сам не един или два пъти се водиха публични дебати дали Орфеевата тръба има място пред художествената галерия, точно в центъра на Главната улица. В няколко допитвания около 70% от пловдивчани декларираха, че не харесват разполагането на скулптурата на настоящото й място. Решението за премахването на водната пластика идва само година и половина след нейното поставяне.  
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия бе една отпървите медии, които се допитаха до пловдивчани след поставянето на пластиката. Ето какво казаха те през декември 2008.  
В/Р  
Тема: Анкета за Рендето- архив-декември 2008
  Материалът е готов още от 2008 година на сам  
БЛАНК  
  Рендето - както хората, нарекоха пластиката, ще бъде преместено в някой от районните паркове. На негово място ще бъде поставена чешма. Изводът: господа управници, преди да променяте градския пейзаж, допитайте се до гражданите.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН  
  Вчера в Пловдив министър Цветан Цветанов беше откровен след въпрос на репортера на Пловдивската телевизия търсена ли е и с него среща от представители на големите винзаводи. Дни след като премиерът в прав текст каза, че докато не се започне да се плащат данъци  няма място дори за приказки,  вицето му не изключи подобни срещи. Дори каза, че те щели да бъдат положителни.   Цветанов стигна в откровеността си дотам, че не изключи МВР да потърси ПОДКРЕПАТА на големите винпроми, в борбата срещу по-малките производствени мощности, които създавали –цитираме- "недобра конкурентна среда". Решихме да не приключваме с темата, затова днес потърсихме за коментар т.н. "малки производители". Собственикът на "Бонидекс" Божидар Андонов определи думите на Цветанов като противоречиви. Защото с елиминирането на малките може да се създаде монопол. "Важното е големите да се разберат, защото при малките нещата са по-редовни. Заложили сме си всичко, за да вземем банкови гаранции, и ако не си платим ще ни затворят и вземат лицензите"- каза Андонов. Кирил Измиров от изба "Тодороф" също беше категоричен, че големите трябва да си решат проблемите между тях си. А малките производители не могат да се доближат даже до големите,  камо ли да поемат риска и и да си поръчват в огромни количества фалшиви бандероли. Никой не посмя да каже кой и къде печата бандеролите – менте, чиято стойност –според хора от бранша – се изчислява на милиарди левове.  
БЛАНК  
  Жалба в Страсбург срещу петмесечното задържане на Максим Савов е подала съпругата му Ксения. Той беше обвинен в обир на магазин. Преди два дни съдът го пусна на свобода под парична гаранция.  
В/Р  
Тема: Освободеният Максим : Нищо не може да ми върне петмесечната раздяла с детето !
  След задържането на Максим съпругата му Ксения започва неистова борба за освобождаването му. След пет месеца печели първата битка- Максим е на свобода. Тепърва на двамата предстои войната за доказване на невиността на Максим. Попитахме го дали ако съдът го оневини ще съди ли държавата в Страсбург. Синхрон: Максим Двамата родители са радостни , защото най- щастлива в момента е малката им дъщеричка. Синхрон: Ксения Максим твърди, че прекараните месеци в следдствения арест и затвора не са сломили духа му.  
БЛАНК  
  Цялото интервю с Максим и Ксения гледайте в предаването Една Пловдивска Седмица.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Пешеходец е с навехнат глезен, след като бе блъснат от кола днес. Десет минути след 1 часа на булевард „Христо Ботев” в Пловдив лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от 44 годишен се движил с несъобразена скорост и ударил пресичащия пътното платно младеж. Той е откаран в болница и след прегледа е освободен за домашно лечение.  
БЛАНК  
  Мъж и жена са пострадали леко при пътни инциденти, станали вчера в Пловдив. Около 8.30 часа на булевард „Източен” товарен автомобил „Мерцедес”, при завой наляво отнел предимството и блъснал два автомобила - „Сааб” и „БМВ”. Двамата шофьори на леките автомобили са били откарани в болница. След обстойни медицински прегледи и двамата са били освободени за домашно лечение. Снощи пък в район „Тракия” пострада 21-а годишна жена. Тя управлявала автомобил Рено, но водач на Алфа Ромео и засякъл пътя. След удара жената е прегледана от лекари и изпратена в къщи да се въстанови.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Борбата с безработицата, икономическото развитие, подобряване на образователната инфраструктурa. Това са основните акценти в актуализацията на стратегията в Пловдивска област. Експертите от консултантския екип, който изготвя стратегията, поясниха, че за първи път в такъв документ са заложени мерки за изпълнение на екологични цели.  
В/Р  
Тема: Бистрят стратегия за развитие на Пловдивска област
  В стратегията, която днес бе обсъдена в областната администрация ще бъдат заложени конкретни мерки как да бъде подобрена връзката между бизнеса и образователнмите институции. По този начин ще може да бъде използван капацитетът на студенти и те по-лесно ще могат да си намерят място на трудовия пазар.


Синхрон-Наталия Димитрова-експерт
Наталия Димитрова  поясни, че към предишната областна стратегия на Пловдив от 2007-ма не е имало изготвен план за действие и и за това до момента нищо не е изпълнено. Димитрова добави, че идеята е при тази актуализация да има конкретен план за развитие. За да се улесни работата за изготвяне на стратегията, до всички общини са изпратени анкето. В тях ясно трябва да бъдат набележат стратегическите проекти, които ще влязат в плана. по този начин всеки ще знае каква точно роля и отговорност има при изпълнението на стратегията. едва след като бъде утвърден документът, тогава ще се мисли за конкретни проекти, които да бъдат от полза на хората от областта.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Филмите на Чарлз Нобъл-един от първите европейци, заснели в началото на миналия век документални събития по българските земи, бяха поставени под съмнение. На конференцията „митове и истории в България”, която се провежда в Пловдив, известни историци бяха скептично настроени около реалноста на кадрите на Нобъл. Който дори е имал желание да направи възстановка на Съединението.    
В/Р  
Тема: Първите исторически кадри не били реални?
  Научната конференция е посветена на 125 години от Съединението. Затова и голяма част от развитите темите бяха за събитията през 1885 . Дори Георги Радославов докладва за загинали четирима офицери, което оборва досегашното твърдение , че единствената жертва е Капитан Райчо. Беше разгледан и английският журналист Чарлз Нобъл. През 1904 година той обявава, че иска да покани живите дейди от Съединението и да направи въстановка, но кадрите ги няма. Според историците обаче те няма да покажат повече от вече наученото Синхрон1 –Стефан Шивачев-директор на Исторически музей-Пловдив На кадрите на Нобъл се обръща внимание, защото са първите живи заснети кадри от края на 19 век по българските земи.  Синхрон 2-пак той Голяма част от заснетото от Нобъл е след Илинденско-преображенското въстание. Но то не е напълно реално-според историци Синхрон 3-пак той Ная конференцията е обсъден и т.н мит Батак. Сред Шивачев Мартина Балева поставя под съмнение не клането, а , че митът е посторен на базата на картината Баташкото Клане , която представя погледа на художника  Пиотровски     
БЛАНК  
  Въпреки тежката икономическа ситуация пловдивчани си купуват книги. По време на инициативата „Пловдив чете“ може да се снабдите с книга с 20% отстъпка.  
В/Р  
Тема: КУПУВАТ ЛИ ПЛОВДИВЧАНИ КНИГИ?
  Превърналият се в традиция фестивал на книгата „Пловдив чете“ е посещаван от малки и големи. Издателствата са подредили книгите си пред фонтана на площад „Стефан Стамболов“ и пловдивчани любопитно се спират да разгледат. СИНХРОН 1: Граждани Финансовата криза засегна и културата. Дали пловдивчани могат да отделят малка част от бюджета си, възход или спад на продажбите има тази година, едно сравнение правят представителите на различните издателства, участващи на „Пловдив чете“: СИНХРОН 2: Представители на издателствата Различните възрасти и вкусове побутват продажбите и на различни книги. СИНХРОН 3: Представители на издателствата Днес е третият ден от „Пловдив чете“, който е позициониран на самия център на Главната. Информация за инициативата пловдивчани са получили от различни места: СИНХРОН 4: Граждани Книгата все още не е излязла от мода и е нещо, което си купуваме с различни мотиви, но все пак си купуваме. „Пловдив чете“ ще продължи до неделя 13 юни.  
БЛАНК  
  Орлин Горанов, Ваня Костова, Христо Кидиков, Цветелина, групите РЕСПЕКТ, САМЪР РЕИН и други известни изпълнители  ще се включат в концерта, по време на който ще бъдат представени 12-те песни, които кандидатстват за химн на Пловдив. Предложенията събраха най-много гласове в обществено допитване, което пет пловдивски медии, сред които и Пловдивската телевизия, подеха по инициатива на председателя на Общинския съвет Илко Илиев. Песните ще бъдат представени на специален концерт утре вечер от 19 часа в лятно кино Орфей. Входът е свободен.
Пловдивчани ще имат възможността да чуят едно от предложенията за химн на Пловдив, изпълнено от Талант № 1 на България Богдана Петрова
. Нашите зрители ще бъдат първи, които ще могат да видят запис от концерта. Той ще бъде излъчен в неделя от 12,30 и от 19,30 часа.  
БЛАНК  
  А сега един поглед към утрешната програма: от 13 часа гости в предаването „Ася в страната на талантите” ще бъдат вокална група „Орхидея” и поетесата Даниела Маринова. Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ГОЛЯМАТА ИГРАЧКА От 19,15 е предаването Една пловдивска седмица. В него ще видите първото телевизионно интервю с оссвободения от ареста Максим Савов и неговата съпруга Ксения. Ще ви покажем какво вълнува пловдивчани през нощта, когато се редят на опашки за нови лични документи. Със съветникът от ГЕРБ Дани Каназирева ще търсим отговор на въпроса иска ли някой да приватизира тайно Окръжна болница и накъде върви сагата „Градски транспорт”. От 20,50 е гледайте повторение на последното предаване от новата ни рубрика ОТВОРИ ОЧИ, която реализираме съвместно със Сдружение Майки срещу дрогата. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567719
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930