Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2010 10:43 - Новини 12 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1799 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Иван Кърчев НОВИНИТЕ – 12  юни 2010 Събота  
   
  Едни не щат Рендето на Главната, на други обаче вече им е мъчно за него. Няма угодия във Филибето.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Ден след като стана ясно, че общината ще махне Рендето от Главната улица, решихме да проверим какви са настроенията на место.Оказа се, че повечето анкетирани вече предпочитат водната пластика да си остане, вместо на нейно място да бъде поставена чешма.   
В/Р  
Тема: Пловдивчани не искат чешма вместо „Рендето”
  В горещия съботен ден не бяха малко хората, които се спираха до пластиката и се разхлаждаха под водните струи. Други пък се заглеждаха в дъгата, която се образуваше между двете спирали. И ако до преди ден почти всички казваха, че съоръжението трябва да бъде преместено, то пък днес се чуха и други мнения. Синхрони…. Всички запитани бяха против това, пред художествената галерия да бъде поставена чешма. Иначе имаше и такива, които все пак продължават да настояват „Орфеевата тръба” да напусне Главната. Синхрони- Едно е ясно, че Рендето ще бъде махнато. Предстои да видим дали все пак на негово място ще бъде поставена чешма, така както предлага кметът Славчо Атанасов или този път ще бъде чуто мнението на пловдивчани.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Шок и паника обхвана родителите на деца от Пловдив, след като разбраха, че Общината ще затвори половината детски градини през лятото. Каква е причината за това и какви са настроенията на родителите – вижте в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: ЗАТВАРЯТ ПОЛОВИНАТА ДЕТСКИ ГРАДИНИ
  Синхрон „или работата или детето” Този въпрос стои пред Андриана Филова. Тя е родител на две деца и не знае кой ще ги гледа през лятото, докато тя работи, а градините са затворени. Синхрон -2 – Андриана Филова – родител Най-много детски градини има на територията на пловдивския район „Централен”. Кметът на района Райна Петрова научи от екипа ни за решението на Общината да затвори половината градини. Синхрон – Райна Петрова – кмет на район „Централен” От Общината казват, че затварянето се налага, защото учителите имат натрупани отпуски и не могат да ги ползват. Директорът на детска градина „Майчина грижа” също не е ползвала полагащата й се отпуска от 3 години насам. Синхрон – Маня Върбанова – директор на ЦДГ „Майчина грижа” В Пловдив има 61 детски градини. От общинския отдел „Образование” обясняват, че 30 градини ще затворят през юли, докато другите 31 работят. През август графиците ще се сменят. Така няма да има върнати деца. Синхрон – Георги Янев – директор на дирекция „Образование” От Община Пловдив са пресметнали, че ще спестят около 400 хиляди лева от затварянето на половината детски градини през лятото. Същата схема ще се приложи и при градините в Асеновград.
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пловдивски полицаи заловиха малолетно момче и 18-годишния му приятел, малко след като двамата откраднали инструменти. Това се случило вчера на паркинга до Руския пазар. Пълнолетният е задържан за 24 часа.  
БЛАНК  
  В същото време служители от Гражданска защита оказаха съдействие на възрастна жена, която се е нуждаела от медицинска помощ. Вчера около 17 часа е било получено съобщение, че 81-годишна пенсионерка има нужда от лекарска помощ, а не можело да се влезе в апартамента й на първия етаж на бул. 6-ти септември. Незабавно на място пристигнал екип на Гражданска защита, който след извършения оглед установил, че входната врата на жилището не може да бъде отключена. Това наложило жената, която била с кървяща рана на главата, да бъде изнесена през прозореца на дома й. Екип на Бърз помощ е откарал в болница пострадалата. В спасителната операция са участвали и служители на Четвърто районно управление на полицията.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С пълно единодушие и 358 гласа Петко Атанасов беше избран за председател на ВМРО-НИЕ. Това стана повреме на конгрес на новата партия. Заместник-кметът на Пловдив по право ще председателства и Националния изпълнителен комитет. Благодаря за подкрепата на всички, но повече ме радва това, че имаме реален шанс да направим нашите идеи и партията печеливши, каза Петко Атанасов.   
В/Р  
Тема: Петко Атанасов твърдо стои начело на ВМРО-НИЕ
Пред делегатите на конгреса на партия Вяра, Морал Родолюбие, Отговорност- национален идеал за единство, Петко Атансов заяви, че не се плаши от многото работа, която го чака и ако Бог е рекъл, начинанието ще има успех. На конгреса бе приета и декларация , в която се казва, че за председател на партията не могат да бъдат предлагани и избирани хора с доказана принадлежност към репресивния апарат на бившата държавна сигурност и шесто управление. Приет беше и нов устав на ВМРО-НИЕ, според който Националният политически съвет ще се състои от председател, двама заместници, секретар и 75 членове.  Националният изпълнителен комитет на партията ще се състои от 21 членове, а Централната контролно-ревизионна комисия - от 5 члена. За неин председател беше избран Бойко Ватев. Делегатите бяха поздравени и от пловдивския кмет Славчо Атанасов. Към тях той се обърна с думите: Да бъдем единни и заедно, за да успеем. Това е пътят на организацията, завърши Атанасов.  
БЛАНК  
  Илия Баташки, Тодор Петков и Георги Гергов са основните кандидати за кмет на Пловдив, които БСП може да изгигне. Спряганият за претендент Ангел Батаклиев е заявил, че няма да играе на вота за кмет, а ще се задоволи с листата за общински съветници. Това стана ясно на първата работна среща, на която се обсъждат номинациите. От червената партия бяха обещали кандидатът им за кмет да бъде ясен още в края на месец март, след това отложиха за май, сега чакаме края на юни.  
В/Р  
Тема: БСП се готви за местните избори догодина
  Градският пленум на БСП одобри 121 претенденти, които са номинирани за общински съветници. Имената на кандидатите за районни кметове са 18. седем пък са предложенията за градоначалник. След вътрешни дискусии и гласувания да бъдат определени и конкретните имена. Синхрон- Тодор Кръстев-БСП-кандидати Кръстев поясни, че днес е първата от поредица работни срещи, които Центърът за работа с кадри планира по конкретни теми и политики. Целта е издигнатите кандидати да се обучават, развиват и подготвят за участието в местната власт. Синхрон-Тодор Кръстев-БСП- да управляваме града Като първа стъпка за спечелване на местните избори през 2011, от БСП определиха това, че кандидатите им трябва да са ясни поне една година преди вота. Така щяло пловдивчани да ги опознаят по-добре.  
БЛАНК  
  Пловдивските социалисти са изправени пред дилема-дали да напуснат упраавлението на града или пък да продължат участието си във властта. Това призна председателят на групата общински съветници от Коалиция за Пловдив Николай Радев.  
В/Р  
Тема: Червени се двоумят-вън или вътре във властта
  Въпросът дали БСП ще напусне управляващата коалиция в Пловдив или ще продължи участието си във властта ще стане ясно в края на месеца. За тогава е насрочено заседание на Градския съвет на партията. Според Николай Радев сегашната ситуация има две страни: положителна и отрицателна. Синхрон- Николай Радев- БСП Председателят на групата червени съветници в местния парламент определи като грешка действията на Славчо Атанасов за закриване на заместник-кметското място по обществен ред и сигурност. Синхрон-Николай Радев-БСП Радев категорично заяви, че неговата партия по никакъв начин не е повлияла за оставката на Руси Панчев. Червеният съветник допълни, че БСП няма да бъде доволна, ако кметът на Пловдив изпълни заявката си, да се раздели с още един заместник-кмет и това да бъде от тяхната квота.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Националните награди Христо Ге Данов, които по традиция се включват във фестивала Пловдив чете, бяха връчени в едноименната къща музей в Стария град. Голямата награда за цялостен принос в българската книжовна култура получи пловдивската издателка Божана Апостолова от издателска къща Жанет 45. 7- членно жури с председател заместник- министъра на културата Тодор Чобанов определи призьорите в останалите 9 раздела в областта на книгоиздаването. От тях още една е с пловдивски адрес: Народна библиотека Иван Вазов получи отличено в категорията Библиотеки и библиотечно дело.  
БЛАНК  
  Фолклорна въртележка е заглавието на благотворителен концерт, който се организира от СОУ Свети Свети Кирил и Методий. В спектакъла, който ще бъде в понеделник, 14 юни в зала Гео Милев от 19 часа, ще участват ученици и преподаватели от същото училище. Билети ще се продават в деня на концерта на входа на залата.  Със събраните средства ще бъдат купени сценични костюми и инструменти, които са необходими за учебни и публични изяви на учениците. Проявата се подкрепя и от кмета на район Западен Здравко Димитров.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От 12.30 И 19.30 ОЧАКВАЙТЕ пълен запис от провеждащото се тази вечер в лятно кино Орфей представяне на 12 песни за Пловдив – участнички в конкурса за химн на града. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип и от мен - приятна вечер.


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567916
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930