Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2010 09:50 - НОВИНИТЕ - 14 юни 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  14 юни 2010 Понеделник  
   
   Хората с увреждания, които ползват карти за градския транспорт, вече ще могат да получават и добавка за транспортни услуги.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –14 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  С Постановление № 25 на Министерски съвет от края на месец май е променен Правилникът за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания. Сизменението отпада изискването хората с трайни увреждания, които ползват интеграционната добавка за транспортни услуги по чл. 25 от закона, да не са закупили карта за градския транспорт. Това съобщи директорът на „Социално подпомагане” – Пловдив, Надя Танева.Считано от 7-ми юни тази година хората с трайни увреждания, които са закупили карта за градския транспорт за 2010 година, могат да ползват и добавката за транспортните услуги на основание чл. 25 след подаване на молба-декларация в секторите за социална закрила по постоянен адрес.Хората с трайни увреждания, които от началото на годината до настоящия момент имат издадена заповед за отказ, но желаят да ползват добавката, също е необходимо да подадат нова молба-декларация.  
БЛАНК  
  Заместник-кметът по общинска собственост Петко Атанасов се оттегля от поста до месец. Това съобщи самият той, 2 дни след като беше избран единодушно за председател на новосформираната партия ВМРО-НИЕ. Поводът да обмисля оставката е колебанието ще може ли да съвместява и двете длъжностти.  
В/Р  
Тема: Петко Атанасов се оттегля от зам.-кметското място?
  За да съобщи пред медиите за обмислено напускане на зам.кметското място говори, че Петко Атанасов, който изпълнява и длъжността кмет вече е готов с решението. Верожятно той изчаква да изтече отпуската на Славчо Атанасов и да съобщят новото име в управляващият община Пловдив екип Синхрон-Петко Ататасов-зам.кмет по общинска собственост Подчиненият Петко Атанасов , който се пада шеф на кмета Славчо Атанасов в партията каза, че няма политимеска сделка за поста. Двамата с името Атанасови вече се оглеждат за нов зам.кмет. Той трябва да  бъде човек, който да поеме нещата веднага и да има висока правна култура Синхрон-пак той  Атанасов потвърди, че трябва да се гледат интересите на Пловдив, а не като сега всичко да е политика Синхрон-пак той Напускащият пък от от 1 юли зам.кмет Руси Панчев не успя да сдържи нервите и каза по повод планираната от кмета акция за събаряне на незаконни постойки -"Да …планирам си почивката на морето. Но щом кмета казва, ще отида"     
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Рекоструираното южно платно на бул. „България” в отсечката от Васил Левски до колелото на панаира беше предсрочно открита днес. От EVN вероятно обаче не знаеха за бързите темпове на ремонта и не бяха готови със светофарите. Неработещите светлинни егулировчици не попречиха автомобили да бъдат пуснати за движение. Работата свършиха униформени от КАТ.  
В/Р  
Тема: Откриха бул България в отсечката от В.Левски до панаира
  Движението беше спряно преди 3 месеца. Поетапно е реконструиран километър и 400 метрот участък. Движението вече се осъществява в три ленти Синхрон-Росен Налджвиев-гл.инжинер на „Пътинжинеринг” Освен това са направени нови тротоари. А асфалта на новоизградените паркоместа, които досега липсваха по време на пускането наостечката още пареше Синхрон-пак той На светофарите са монтирани устройства за създаването на зелена вълна, но те ще бъдат пуснати след седмица след като бъде ясно големината на транспортния поток- Маркиторка засега не е поставена Синхрон 1-Руси Панчев-зам.кмет на Пловдив Още днес пък се спира за движение северното платно на България в участъка от Победа до панариа. Ремонтът е планират за 2 месеца.  
БЛАНК  
  10 нови автобуси тръгват по линия номер 10 от утре. Чисто новите возила купени от Автотранс Чолаков са оборудвани с климатици. Така пътниците няма да се пържат в жегите, а и ще бъдат на топло през зимата.  
В/Р  
Тема: 10 нови автобуса по линия на Автотранс Чолаков
  Автобусите са напълно нови, пристигнали току- що в Пловдив. Марката е класика-немската Фолксваген. Всички возила ще обслужват линия номер 10. Което означава, че късметът е за хората, който пътуват по мрашрута Тракия Мебелна къща, Аграрния университет, по Източен , Централна поща, мола и стадион Пловдив Синхрон 1-Димитър Чолаков-управител на „Автотранс Чолаков” Макар и леко с вид на маршрутки возилата са много удобни. Макар пътниците по линията да не са тълпи , няма да се тъпчат като сардели.  Синхрон 2-пак той Автобусите са снабдени с така необходимите , но неизползвани от други, платформи за инвалиди. Имат и задължителните JPS, за да може във всеки един момент да бъде следена къде се намира всяка кола.   
КАШ КРИМИНАЛЕН
 
БЛАНК  
  Син уби баща си вчера в Пловдив. Около 4 часа в апартамент на улица ”Димитър Талев” 17-годишен младеж е нанесъл множество прободни рани с нож в областта на корема и шията на 59-годишния си баща. След това го ударил с тесла по главата. Това се е случило, докато мъжът е спял. По първоначални данни отношенията между баща и син са били изострени и често двамата са се карали, като последният скандал е бил вечерта преди убийството. Тийнейджърът е задържан в ареста на Първо Районно управление за 24 часа. Тепърва предстои разследващите и прокуратурата да установят какви са истинските причини за инцидента.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Семейство загина при тежка катастрофа, станала на пътя Баня и село Соколица. Снощи около 21 часа лек автомобил „Мерцедес”, управляван 53-годишен мъж от София, блъснал лек автомобил „Шкода 120” с шофьор на 75 години от Карлово. Пътничката в шкодата е загинала на място, а съпругът починал тази сутрин в болница в Карлово. Шофьорът на мерцедеса и спътниците му – 52-годишната жена от село Ведраре и 8-годишната им внучка от Карлово, са с контузни рани и след оказаната им медицинска помощ са изписани за домашно лечение. По първоначални данни мерцедесът е отнел предимството на шкодата. В спасителната операция е участвал екип на звено Пожарна безопастност и спасяване.
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Въпреки поредицата от медийни изяви на Максим и съпругата му Ксения, продължавам да твърдя, че той извърши обира на 5-ти януари в магазина, в който работя. С тези думи към пловдивската телевизия се обърна Магдалена Димитрова. Тя потърси наш екип, за да представи своята гледна точка по казуса, който следим още от самото начало.  
В/Р  
Тема: Продавачката: Максим и Ксения манипулират общественото мнение
  В поредица от репортажи и участия в предвания ви показваме как се развива случаят с така нареченото „медийно дело на Максим”. От петък насам обвиненият за грабеж Максим Савов е пуснат под парична гаранция. Само ден преди това бе и първото заседание по делото. Ответната страна в процеса- продавачката Магдалена Димитрова твърди, че подсъдимият и съпругата му Ксения манипулират общественото мнение. Синхрон- Магдалена Димитрова-продавачка Димитрова продължава да твърди, че именно Максим е извършителят на грабежа. Убедена в своята правота, Магдалина не е пречила на следствените органи да си свършат работата. Синхрон- Продавачката категорично заяви, че промяната в мярка за неотклонение на Максим по никакъв начин не го оневинява. З това тя вярва на съдебната институция и се надява магистратите безпристрастно да решат казусът. Димитрова е обидена на всички медии, че отразявайки казуса, почти никой не е потърсил нейното мнение.  
БЛАНК  
  Продължаваме да търсим и други гледни точки към казуса и да следим делото.  
КАШ НАЙ-ДЪЛГАТА ОПАШКА
 
БЛАНК  
  Граждани се пържат на жегата докато чакат за новите си документи. Това установи наш екип пред първо Районно управление на полицията в район „Южен“. До обяд щастливците, които успяха да се сдобият с новите си документи бяха едва деветима.  
В/Р  
Тема: Граждани се „пържат“ на жегата докато чакат за новите документи.  
  Дошли от ранни зори пред полицейското управление с надеждата,че няма да изгубят цял ден в чакане за нови документи - хората от район „Южен“ бързо разбират, че няма да си тръгнат скоро. Към досадното висене на входа, гражданите са принудени да търпят и непоносимата жега, която е още един детаил към драматичната картинка. Въпреки това униформените не допускат тълпата в двора, където могат поне за минутка да се скрият от зловещото слънце.   СИНХРОН 1: Голяма част от хората страдат от хронични заболявания и чакането на жегата е рисков фактор за здравето им. СИНХРОН 2: Напрежението се покачва още повече, когато започват да излизат хора, които не са били на опашката. СИНХРОН 3:  Възмутените граждани предлагат как проблемът с чакането да бъде разрешен. СИНХРОН 4: Дали техните искания ще бъдат взети под внимание или мъките им ще продължат не се знае. Факт е , че проблем има, но никой до този момент не се е наел с неговото разрешаване. Всичко опира до тази черта в човешкия характер наречена – човещина  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Пловдив по нищо не отстъпва на ЮАР, където се провежда световно първенство по футбол. Причината е стартиралия ученически турнир на малки вратички в район Източен. Надпреварата се организира от районното кметство и областния управител Иван Тотев.  
В/Р  
Тема: Световното по футбол се премести в „Източен”
  Без известни футболисти и скъпи билети, но пък със същата еуфория като на Световното, започна футболният турнир в район „Източен”. Надпревара се провежда за трета поредна година и вече стана традиционна. Експертите от Районната комися за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обясниха, че освен състезателен характер, състезанията имат и възпитателни цели.   Синхрон- Петър Петров-кмет на район „Източен” Преди началото на футболните срещи, играчите на всички отбори дадоха заявка да спечелят купата. Синхрони- И като на всеки футболен турнир, така и на този публика не липсваше. Освен, че се наслаждаваха на уменията на играчите, зрителите останаха очаровани от съдийските решения на Татяна Малинова, която от три години свири по мачове от футболните първенства за деца и юнощи.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 


Тагове:   юни,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565732
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930