Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2010 09:52 - НОВИНИТЕ - 15 юни 2010, ВТОРНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1894 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2010 09:53


НОВИНИТЕ –  15 юни 2010  
   
  Радост за пенсионерите! Възрастните хора вече вадят транспортна карта само с лична карта. Подробностите веднага!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
До седмица всички гишетата за издаване на карти за преференциално пътуване ще бъдат оборудвани с компюрти и интернет. Така пенсионерите от новият месец няма да се редят на опашки. Възрастните хора вече ще си вадят документи за градският транспорт само с лична карта. Щом системата заработи ще се търси решение и за инвалидите, за да не им се иска всеки път решение от ТЕЛК.  
В/Р  
Тема: Вадят карти за пътуване на пенсионерите само с лични карти, не важи за учениците и инвалидите
  От „Автотранс Чолаков” вече са готови със системата, която ще позволи на пенсионерите да спестят пари, време и усилия. Особено сега, когато предстоят големите жеги , утешението за възрастните хора е, че вече няма да им искат задължително пенсионно решение. За което също се чака на дълги опашки Синхрон 1-Димитър Чолаков-управител на „Автотранс Чолаков” Предложението е на заместник кмета Александър Константинов. От фирмата, която издава картите за пътуването веднага започват работа по програмата и софтуера. Като важно е и подкрепата от НОИ, които осигуряват достъп до базата си данни Синхрон 2-пак той Напоследък имаше недеволни пенсионери, които закъсняват, вадят си карта след първият ден от месеца,а после недоволстват, че губят няколко дни. Засега няма как да бъде сменен принципа-заради месечни отчети и други документи Синхрон 3 –пак той От Автотранс Чолаков отново апелират към хората да не чакат последния момент за ваденето на новите месечни карти. Тъй като не може за няколко дни да се извадят 15-20 хиляди документа за пътуване.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Парите от 50 милионния заем за ремонт на улиците не се усвояват правилно и от това губят пловдивчани. Това твърди общинският съветник ДЕР и член на Бизнес експертен съвет Любозар Фратев. Той е председател на комисята, която контролира изпълнението на средствата за ремонта на възлови булевард и улици в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Бизнес експертен съвет искат по-добра работа от общинската администрация
  Според Любозар Фратев общинските служители от дирекция „Капиталово строителстство” хаотично определят кои улици и булеварди да бъдат направени с парите от теглия в предния мандат заем от 50 милиона лева. Това била и причината много от отсечките да бъдат започнати и недовършени. От парите обаче са останали само около милион и 400 хиляди лева, а фирмата изпълнител има претенции за доплащане на 2 и половина милиона, отделно има и неразплатени дейности.   Синхрон-Любозар Фратев-общински съветник от ДЕР Освен строгия контроил по разпределние на средствата по 50 милионни заем, от Бизнес експерния съвет отчетоха и активната си дейност за оспорването на решението за повишаване на таксата за битови отпадъци за 2009 година. В момента документът се обжалва в Административния съд. Делото е обявено за решаване в законовия едномесечен срок.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Мъж и дете бяха ранени при катастрофа в пловдивското село Калековец. Двамата са били в спрял Мерцедес, разположен извън платното за движение. 29-годишно момче обаче карало Форд с превишена скорост и се натресло в Мерцедеса. Мъжът е с чупена ръка, а детето с фрактура на таза. Двамата пострадали са настанени в болница.  
БЛАНК  
Баба оказа отпор  на обирджия в Асеновград. Възрастната жена изтеглила 2 300 лева от банков клон и потеглила към дома си. След малко била настигната от непознат мъж, който й обяснил че има грешка при тегленето и взел парите от старицата. Тя обаче се усетила, че я мамят и успяла веднага да си върне пачката обратно.  
КАШ Пловдивски истории
 
БЛАНК  
Ч етвъртък пазара все още е жив на старото си място в центъра на града. Около празния терен, където преди кипеше усилена търговия са се навъдели 7-8 по малки пазарчета и отделни сергийки, на които се продават различни видове плодове и зеленчуци. Някои от новите тържища носят имена като „Мекиците”, „Шатрите” и „Бирите”.
В/Р    
  Тема: Жив е той…. Четвъртък пазара
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивски предприемачи учредиха финадация „Бизнесът за пловдивската култура". В благотворителната организация за сега са се записали 17 души, като всички от тях са членове на Бизнес експерния съвет. Ръководството на финдацията си е поставило до края на годината да бъдат събрани около 50 хиляди  лева, които са бъдат вложени в развитието на културата в града.  
В/Р  
Тема: Културна фондация заработи в Пловдив
  Строителният предприемач и председател на Бизнес експерния съвет Димитър Язов поясни,че целта на фондацията е да акумилира финансови средства, които изцяло да бъдат използвани за културни прояви. Радослаяв Бозуков, който също е сред учредителите на фондацията съобщи, че всяка културна институция ще може да кандидатства за финансиране. Преди това обаче дейците трябва да предствят ясен план за изразходване на желаните средства.

синхрон- Димитър Язов-предеседател на БЕС
Бизнесмените, които дадоха заявка прозрачно да помагат за развитие на културата, уточниха, че благодарение на новоучредената фондация ще се образува мултиплициращ ефект - повече предприемачи ще дадат по-малко пари, но ще се съберат повече средства. според хората от Бизнес експертния съвет това щяло да позволи да се подкрепят повече културни събития. Първата финансирана инициатива е нова постановка на Оперно-филхармоничното дружество в Пловдив, чиято премиера ще е наесен, обявиха от Фондация "Бизнесът за пловдивската култура".

БЛАНК  
  В препълнена зала на кино Гео Милев ученици от СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" представиха музикалния спектакъл "Фолклорна въртележка". Концертът бе с благотворителна цел, като събраните средства ще бъде използвани за закупуването на сченични костюми и музикални инструменти за възпитаниците на училището.

В/Р  
Тема: Ученици се впуснаха във „Фолклорна въртележка”
  "Предимството да си единствен"- това е мотото на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий". Училището е единственто, в което има профилирано обучение по музика и хореография. За това в края на учебната година, под ръководството на преподавателите бе организиран концерт под надслов "Фолклорна въртележка".В двучасовия спектакъл участваха най-талантливите и изявени деца.Под напъствията на вокални педагози Вичка и Георги Николови, Станка Даутовска, Здравко Мандаджиев и хореографи Нели Карабахчиева, Галина Ангелова, Емил Тодоров, учениците показаха какво са научили през настоящата година. Средношколците изпяха известни и по-малко известни народни песни от всички фолклорни областти на страната. Най-бурни аплодисменти обаче заслужиха танцьортите, които представиха поредица от тракийски танци. Събраните средства от благотворителния концерт ще се вложат в закупуването на сценични костюми и инструменти, необходими за учебни и публични изяви на учениците.  
БЛАНК  
  Пълен запис от спектакъла ще видите утре, сряда, от 20, 50 часа.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост в прпедаването е кметът на район „Западен” Здравко Димитров. От 19,15 е предаването „Зад кулисите”. На водещия Евгений Тодоров гостува новоизбраният лидер на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. От 20,50 е Мъдрост и тайнство с Маг Мариела. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565626
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930