Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 10:58 - новини 16 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Чудо! Бизнесменът Георги Гергов започна да си плаща. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Мажоритарният собстненик на пловдивския панаир Георги Гергов плати дивиденти на държавата и на общината.   
В/Р    
  Тема: Гергов плаща дивиденти на Бойко и на Славчо
  Панаирът плати 1 395 682 лева дивиденти на държавата. Тази сума е само за 2006 година. До това се стигна след като през април министърът на икономиката Трайчо Трайков заведе дело за връщането на държавния дял в размер на над 90 процента . От панаирният пресцентър съобщиха , че и община Пловдив ще получи дивидент в размер на 375 000 лева. Припомням, че общината и Георги Гергов са съдружници в смесената фирма „Пълдинтур инвест”, чрез която притежават близо 51 процента в международното изложение. Към този момент обаче не е ясно дали Георги Гергов ще плати и ако плати кога дивидентите на държавата и общината за следващите 3 години след 2006- та.  
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
   Шестима души бяха задържаните при специализираната полицейска акция „Телефонистите”, която се проведе в Горна Оряховица и Пловдив. Освен вече арестуваните четирима криминално проявени мъже от Горна Оряховица на възраст между 20 и 30 години, тази сутрин полицията в Пловдив задържа двама таксиметрови шофьори, които са помагали на мъжете от Горна Оряховица. Групата, извършваща телефонни измами, е задържана при съвмества операция между полицята в Пловдив и Велико Търново под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.  
В/Р  
Тема: Закопчаха телефонни измамници
  От полицията съобщиха, че групата е била наблюдавана в продължение на два месеца.Униформените са предотвратили доста измами, като парите са били върнати на потърпевшите. При обиските и претърсванията полицаите са намерили и иззели телефонните карти, с които са били осъществявани обажданията, СИМ-карти и около 15 000 лева. Измамите, за които групата е заподозряна, са поне 10 и са за над 30 000 лева. Те са по познатия сценарий „роднина е в ареста, тъй като е убил при катастрофа човек”. Потърпевшите са предимно възрастни хора и са от Пловдивския регион. Двамата таксиметрови шофьори, които са били заловени тази сутрин в Пловдив, са помагачи на мъжете от Горна Оряховица – изпращани са били да прибират парите. пт прокуратурата обясниха, че мъжете от Горна Оряховица ще бъдат доведени в Пловдив и заедно с помагачите си ще бъдат задържани за 24 часа в ареста.По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняването на престъпната дейност на групата продължава.  
БЛАНК  
  40- годишен мъж е задържан в Пето РПУ. Той е обвинен, че е блудствал с 10- годишната си дъщеричка. Сигналът за това в полицията е подаден от отдел „Защита на детето”  
БЛАНК  
  Потрошиха инкасатор на ВиК- Пловдив докато засичал показания на водомер в Куклен. Стопанинът на къщата погнал бирника с кол. Нанесъл му няколко удара, в резултат на което служителя на водното дружество се оказал в болницата със счупен крак.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският Окръжен съд остави в ареста седемнадесетгодишния Жулиян Петков. Той в обвиняем, че по жесток начин е убил баща си. Жестокият инцидент стана в неделя, в апартамент на улица Димитър Талев. След кървавата драма младежът е направил пълни самопризнания. В хода на следствието станало ясно, че той е бил жертва на постоянен психически и физически тормоз от страна на баща си, което дава основания да се смята, че става въпрос за тежък битов конфликт.

В/Р  
Тема:Постоянен арест за обвинения в отцеубийство
  Съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение на Жулиян Петков се разгледа при закрити врата. Причината за това бе, че предполагаемият извършител на убийството е непълнолетен.Пред магистратите седемнадесетгодишният ученик е казал, че не иска да бъде задържан. Съдия Мария Шишкова е преценила, че най-тежката мярка за неотклонение отговаря на високата степен на обществена опасност на деянието.за това Петков ще остане за постоянна в ареста. Припомням Жулиен Петков е нанесъл множество прободни рани с нож в областта на корема и шията на 59-т годишния си баща, докато той е спял, след това го ударил с тесла по главата. Момчето е с чисто съдебно минало, не е регистрирано за противообществени прояви и не е било и криминално прявено и не е проявявал агресия. Засега остава неясен мотивът за извършването на жестокото престъпление. Решението на съда може да бъде обжалвано пред апелтаивния съд в тридневен срок.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Заради големите жеги и натоварения трафик КАТ и Агенция „Пътна инфраструктура” започват да спират тежкотоварните автомобили. В района на Пловдив днес започна отбиването на ТИР-овете, защото температурите надхвърлят 35 градуса.  
В/Р  
Тема: Спират ТИР-овете зариди жегите
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Как да получават разрешителни за работа, признаване на трудов и осигурителен стаж, придобиване на българско гражданство. Това са основните проблеми, пред които емигрантите са изправени в България. Освен това не малък брой са и тези, които имат въпроси за решаване и в социалната среда. Данните бяха обобщени в Пловдив, където се провеждат двудневни консултации за правата и възможностите пред имигрантите.

В/Р  
Тема: Решават проблемите на имигрантите?
  Над 80 имигранти от страни извън Европейския съюз са потърсили помощ от Информационния център за мигранти в Пловдив. Това съобщи регионалният координатор на Международната организация по миграция Огнян Фортунов. Той обясни, че чужденците, които се обръщат към тях, са от Турция, Армения, Русия, Украйна, Молдова, Япония, Непал, Косово. Не е малък броят на и на китайските имигранти. за разлика от останалите, които имат социални проблеми, то пред хората от Азия стоял проблемът как да развият бизнес в страната. Въпреки тежките процедури, те започват от нищо и не се борят със системата, а опитват чрез правилата да улеснят работата си. Тежест в България изпитват и гражданите от републикте от бившия съветски съюз. В Пловдив и областта живеят над 5 хиляди имигранти. Най-много са от Русия и Украйна.
Синхрон- Огнян Фортунов-
За да бъдат решени проблемите пред чужденците, които не са с паспорти на държави от ЕС, трябва да бъдат направени и законодателни промени. Те трябва да бъдат изработени не на парче, а цялостни. За това се обявиха от Международната организация по миграция.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Завършваме емисията с една любопитна новина: Всяко заведение, което има телевизор и излъчва мачовете от Световното първенство по футбол, трябва да си закупи лиценз от БНТ. Така публичната прожекция на мачовете от футболната програма ще е легално. Собствениците и управителите на пловдивските заведения не знаеха обаче за допълнителната лицензионна такса.  
В/Р  
Тема: Трябва да си плащаш, за да гледаш Световното
  Днес е шестият ден от Световното първенство. Много барчета и кръчми използват Мондиала, за да увеличат оборотите си, а клиентелата бива привличана с различни промоции. СИНХРОН 1 - Управител на заведение Излъчването на мачовете от световното първенство по футбол Южна Африка 2010 на публични места може да става само и единствено след заплащане на лицензна такса към ФИФА. Таксата за екрани на открито и на организирани събития се изчислява според мащаба и целта на събитието, а заплащането към ФИФА става чрез посредничеството на БНТ. Тъй като БНТ притежава телевизионните права за излъчването на двубоите от Южна Африка, се гледа както в големите заведения на модерни екрани, така и в малките пивници на обикновени телевизори.   СИНХРОН 2 – Управител на заведение Извън кадър други управители заявиха, че нямат закупен лиценз и дори не знаят за него. Те излъчват както Световното, така и Европейското първенство и Шампионските лиги, но без да заплащат нищо.Светът ще продължи да е футбол до 11 юли, но без лиценз.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман Гост е Галя ДИМОВА – ръководител на отдел ПЕНСИИ От 19,15 е ЗАД КУЛИСИТЕ с областния управител ИванТотев. От 20,50 ще излъчим запис от концерта фолколрна ВЪРТЕЛЕЖКА с участието на ученици от СОУ „Свети Свети Кирил и Методий”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ ЕУ.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551874
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031