Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 11:00 - новини 17 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1294 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  17  юни 2010 Четвъртък  
   
  Прокуратурата отново ще се занимава с приватизацията на панаира.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17  юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Окръжна прокуратура започна разследване срещу фирмата „Пълдинтур инвест”, която притежава 50 цяло и  36 процента от капитала на пловдивския панаир. В смесеното дружество участват община Пловдив и бизнесменът Георги Гергов. Разследването е започнало в деня, в който бе  обявено, че панаирът най-после ще даде дивиденти на държавата и общината – засега само за 2006 година.  
В/Р    
  Тема: Прокуратурата постави на мушка „Пълдинтур инвест”
Магистратите са преценили, че има данни за стартиране на наказателно преследване за злоупотреба с доверие, за стопански и служебни нарушения.Проверяват се факти и обстоятелства в действията на представители на общината в управителните органи на Пълдинтур инвест и дали съзнателно са работели против интересите на общината. Припомням, че смесеното дрежуство между Гергов и общината беше създадено на 15 юни 2006 година. Да бранят общинските интереси бяха натоварени поетът Красимир Обретенов и издателя Стехан Еремян. Представител в общото събрание на дружеството пък и до ден днешен е шефът на съветниците от БСП Николай Радев. Общината имаше тогава 75 процента в Пълдинтур инвест. По-късно обаче Гергов вдигна капитала и общинското участие се сви под 25 процента. Проверката на прокуратурата обаче е за периода 2006-та – 2009 та година. В следствието ще бъдат викани на разпит общински съветници, за да се установи какви са търговските отношения между община Пловдив и другите участници в дружеството и разбира се стойността на апортните вноски при промяна на капитала на дружеството. Припомяне , че основнитерешения за скритата приватизация на панаира бяха вземани от общинския съвет, като слуховете са, че гласувалите правилно са били щедро възнаграждавани.  
БЛАНК  
  Припомняме, че проверки на схемата за приватизация са правени многократно и винаги пловдивската прокуратура е обявявала, че всичко е наред. Познавачи на игрите зад кулисите твърдят, че докато съществува масонската ложа СЛЪНЦЕ, резултатите от проверките ще бъдат същите.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Представителят на община Пловдив в общото събрание на МБАЛ”Пловдив” Дани Каназирева е готова да застане на детектора на лъжата. Повод за това е намесването на името й в една инициатива във Фейсбук. Там е създадено гражданско сдружение с име „Спаси Окръжна болница Пловдив, подкрепи Дани Каназирева”.  
В/Р  
Тема:
  Името на Дани Каназирева от ГЕРБ нашумя през последните дни, когато тя се обяви в защита на общинските интереси в болницата. Припомням, че здравният министър Ана- Мария Борисова иска да вдигне капитала на болницата, с което напрактика общините губят дялове и контрол. В инициативата на сдружението се отделя и основно място на самата Дани Каназирева. Синхрон: Дани Каназирева- общ. Съветник от ГЕРБ Само за ден инициаторите на „Спаси Окръжна болница, подкрпепи Дани Каназирева” са събрали 1 500 подписа. Дани Каназирева обаче днес категоричмно се разграничи от стила на инициаторите и обвиненията им , че здравният министър участва в корупционна схема. Синхрон: 2 Тя припомни, че от 2007 година се правят опити за скрита приватизация на болницата, но позицията на ГЕРБ никога не се е променяла и даде пример. Синхрон: 3 Утре Дани каназирева събира група от общински съветници, за да искат следващата седмица среща с премиера Борисов и да го запознаят с проблема. Общото събрание на болницата е насрочена за 28- ми този месец.  
БЛАНК  
Още вчера попитахме инициаторите на сдружение „Спаси Окръжна болница, подкрепи Дани Каназирева”, това тяхна инициатива ли е и познават ли съветничката от ГЕРБ. Асен Данаилов, посочен за кореспонденция, ни прати писмо, в което съобщава, че не познава Дани Каназирева, а инициативата е на 200 млади души от социалната мрежа Фейсбук. Ние ги поздравяваме за инициативата в защита на една пловдивска собственост, но им напомняме, че преди съчиняването на позиви е добре да помислят как те биха се изтълкували в зареденото с подозрения публично пространство.  
БЛАНК  
  Докато Дани Каназирева защитаваше общинските интереси в бившата Окръжна болница, други отправиха директни обвинение срещу здравната министърка. Лекари и медицински персонал от най- голямата болница в Южна България - Университетската „Свети Георги„ в Пловдив излязоха на протест. Те твърдят, че живеят в мизерия, защото от 8 месеца не са получавали пълния размер на заплатите си. За създалото се положение медиците обвиняват здравния министър Ана-Мария Борисова и финансовия министър Симеон Дянков.  
В/Р    
  Тема: Лекари и сестри на протест
  ГОТОВ
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Пловдивският обществен посредник Юлия Юрдекова ще получи утре орден „Свети Свети Кирил и Методий”. Той ще й бъде връчен от президента Георги Първанов на церемония в сградата на „Дондуков” 1. Юлия Юрдекова получава отличието за заслугите и към образователното дело в Пловдив. Припомняме, че тя е най-дългогодишния директор на Националната търговска гимназия.  
БЛАНК  
  Кметът на район „Тракия“Гиньо Матев награди трима жители в месечното издания на инициативата „Зелен дом – зелена зона“. Любителите градинари получиха предметни награди, които ще им бъдат полезни при поддържането на зелените площи.  
В/Р
Тема: ГИНЬО МАТЕВ НАГРАДИ ТРАКИЙСКИ ГРАДИНАРИ  
  Наградите в инициативата „Зелен дом – зелена зона“ се връчват вече 2 години с цел поощряване на гражданите, които се грижат за зелените площи пред входа и блока. Кметът на район „Тракия“ Гиньо Матев твърди, че примерът е заразителен и тракийците, които се грижат за градинките пред блока, стават все повече. СИНХРОН 1: ГИНЬО МАТЕВ – КМЕТ НА РАЙОН „ТРАКИЯ“ Електрически тример с удължител спечели Йовко Линев с китната си градинка. Той и майка му Делка заедно с отзивчиви съседи се грижат за градинката вече три месеца. Усилията им са наградени с първо място за месец май в зелената инициатива.   СИНХРОН 2: ЙОВКО ЛИНЕВ И тримата наградени градинари споделят, че не липсват и завистливи хора, които хвърлят боклуци и рушат градинките. Но възхищението на съседи и минувачи ги кара да се усмихват и да продължават да полагат усилия и средства за зелените градинки. А район „Тракия“ от своя страна ще продължи да поощрява усърдните граждани.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Две години условна присъда дадоха пловдивските магистрати на проститутка обвинена в сводничество във френския град Ница. Подсъдимата Весела Гаврилова ще трябва да плати и глоба от 5 000 лева. Обвинението срещу нея беше, че за две години във Франция си е докарала 185 000 евро от проституция и сводничество на още 5 момичета. Гаврилова има и осъдителна присъда в Ница за същото деяние.  
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  Слижетила на БОП-Пловдив разбиха канал за разпространие на наркотици. В ареста са задържани девет души. В престъпната група е участвало и 15- годишно момче. То е настанено в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Пловдив.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  С християнски кръст, на който първата копка беше днес,   ще борят войната по пътищата. Символът на вярата ще бъде издигнат на входа на Пловдив до Агроцентъра на бул „Васил Левски”. 30 хиляди лева са необходимите средства за изграждането му, който ще бъдат набрани изцяло от дарителски акции.   
В/Р  
Тема: Направиха първа копка на кръста, който ще предпазва от войната по пътищата
  Оказали се неефективни другите средствата за борба с катастрофите вече ще бъдат заменени с молитви. И кръст, който да изкара доброто от хората. Синхрон 1-Ина Филипова-кмет на район „Северен” Инициаторите опитват да съберат традиция и бъдеще в едно-затова кръстът ще бъде съвременна метална конкструкция. Ще свети нощно време и около него ще има пейки за отмора. Идеята обаче е охулена от мнозина, за които кръстове и знамена са запазена марка на кмета Славчо Атанасов Синхрон 2-пак тя Учедващо митрополит Николай не се появи на церемонията. А Атнонии обяви, че църквата тържествува, защото още един символ на вярата  ще се извисява в града Синхрон 3-Антонии-константински епископ Кръстът е изцяло съобразен с християнският канон и обърнат на изток.  
БЛАНК  
  Балнеолечебен хотел Хисар бе удостоен с първата национална награда „Медикъл спа комплекс”. Призът бе връчен от Министерството на икономиката, енергетика и туризма. Поддробности очаквайте по-късно в програмата на пловдивската телевизия.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост ще бъде кметът на „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 е в поредното издание на Наръчник на носталгика ще говорим за занимвките от времето на социализма – семките, бонбонките, локумите и така нататък. От 20,50 гост ще ни бъде известният пловдивски музикант и педагог Гаро Балтаян, който написал нова книга. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ ЕУ.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.   ЗАЛЕПЕН ЗА БАРАБАНА МАТЕРИАЛА ОТ ХИСАРЯ      


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ужас
23.06.2010 00:27
тази пенсия васил трайков до кога ще му гледаме мутрата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567288
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930