Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2010 12:57 - новините-18 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  18  юни 2010 Петък  
   
  Вече няма истерия и опашки, всичко е спокойно.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18  юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Рекордният джакпот от близо 6 милиона и 600 хиляди лева, заел първо място в топ 10 на играта „6 от 49”,  беше спечелен с обикновен фиш на стойност 2.40 лева. Големите опашки пред пунктовете се стопиха. Днес местата, които за хората са символ на надежда за лесни пари,  опустяха.  
В/Р  
Тема: Удариха джакпота – тотопунктовете опустяха
  Рекордната печалба в 53 годишната история на БСТ беше обрана снощи. Един е късметлията спечелил 6 милиона и половина. Тотопунктовете са празни от днес. Само редовните тотоджии продължават да пускат една и съща цифрова комбинация години наред. СИНХРОН 1 – Анкетирани Джакпотът на 6 от 49 в първо теглене след като паднаха милионите днес е едва 530 хиляди лв. Това е 12 пъти по-малко от вече спечелените пари. Напрегнатите служителки сега само си спомнят за работата от началото на тотоистерията СИНХРОН 2 – Служителка Късметлиите надяващи се да спечелят шестица от тотото биха се зарадвали и на по-малка сума. СИНХРОН 3 – Анкетирани Постъпленията от днес определено са по-малко. Запалените тотоджии постепенно ще спомогнат за натрупването на джакпота.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Обявена е процедурата за избор на изпълнител на реконструкцията на третия финален етап от пловдивския булевард „България”. Това съобщи заместник-кметът Петко Атанасов. За това от страна на държавата вече са преведени около 3,5 милиона лева от парите срещу първото приемане на бали с боклук от столицата през 2007-а година. „Силно сме обезпокоени обаче, че не забелязваме в приетата на първо четене актуализация на държавния бюджет за тази година перо за капиталови разходи на Община Пловдив в размер на 15 милиона лева, каквото решение на Министерски съвет има от миналата есен след споразумението с Община Пловдив, според което депонирахме на Цалапица новите 100 000 тона бали със столична смет”, коментира Петко Атанасов. Той допълни, че се надява финансовият министър и областният управител да спазят думата си Пловдив действително да получи парите с актуализацията, а пловдивските депутати от всички политически сили да защитят тази необходимост в парламента.  
БЛАНК  
  Нов охраняем паркинг вече има на разположение на шофьорите, които живеят в район „Тракия”. Съоръжението е разположено до блок 292-ри и е около 17 декара. Там ще могат да паркират близо 400 автомобила. Освен това ще има детска площадка, озеленена площ и тротоарна пътека  
В/Р
Тема: Паркинг за 400 коли и модерна детска площадка в „Тракия”  
  Съоръженията са изградени зад блок 292-ри. Инвестицията е направена от фирма, на която и бе разрешено да построи жилищни блокове до блок 52. Тъй като новият строеж засегна намиращия се там паркинг, от общината бяха поставили условие компанията да изгради ново място за паркиране на автомобили. мястото е осветено и снабдено с ток, вода и ограда, устройство за таксуване на автомобилите и има положена настилка върху терена. Около паркинга са засадени и млади дръвчета. Синхрон-Гиньо Матев-кмет на район „Тракия” Синхрон-човек Освен паркинг, фирмата е изградила и детска площадка. Модерният кът разполага с катерушки, люлки, пързалки и пейки. Под тях е поставена и специална настилка, която предпазва децата от евентуални наранявания. Синхрон-човек Синхрон-човек В детската площадка ще могат да си играят деца от 3 до 12 години. От районното кметство призоваха всички собственици на кучета да не ги пускат в площадката, така както се случва на други места. Мястото около забавачката е окосено и напръскано против кърлежи.  
БЛАНК  
  6 месеца след като областния управител Иван Тотев и държаватапоеха ангажимент към Белодробна болница реални действия няма, каза днес  председателят на ОбС Илко Илиев. С грешните пари на пловдивчани продължаваме да поддържаме дейност, която е 100% задължение на държавата”-допълни Илиев.  
В/Р
Тема: Държавата не правила нищо за Белодробна болница  
  Илко Илиев каза, че белодробна болница продължава да работи на загуба и да търпи загуба на средства. Причината е, че от здравното завение поемат дейности, който не са в клиничните пътеки Синхрон 1-Илко Илиев припомни, че беше вчето решение  болницата да бъде прехвърлена на държавата, но въпреки съгласието преди 6 месеца на страните Славчо Атанасов и Иван Тотев засега няма действия Синхрон 2-пак той Според Илиев отделените сега пари са, за да се поддържа дейност , кояьто е 100 порцента задължение на държавата. Синхрон 3-пак той Нелепо е , че ситуацията не е промена и не се взима предвид дори кризата и факта , че е трябвало да се намали общинския бюджет с около 10 милиона.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският районен съд взе мерки за неотклонение “ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение натрима младежи. Срещу тях е повдигнато обвинение за престъпление, че в Пловдив, Брестовица, Скобелово, Паничери и с Житница са въвели в заблуждение 7 възрастни жени, с което са им причинили имотна вреда общо в размер на 32 650 лв. и 3300 щатски долара и измамата е в големи размер.  
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  15 хиляди лева бяха откраднати от камион на автомагистрала "Тракия" край Пловдив”. Около 17 часа в полицията е била получена жалба от 49-годишен мъж, че при смяна на спукана гума на товарен "МАН", собственост за старозагорска фирма, през незаключена предна лява врата му е била извършена кражба на крупната сума.  
БЛАНК  
  Възрастна жена запали жилището си  в Пловдив. Няма пострадали. Около 12 часа е бил получен сигнал за пожар в апартамент на бул.”Цар Борис Трети Обединител” 22. Огънят е унищожил част покъщнината в дома. По първоначални данни 79-годишната пенсионерка, която живеела в апартамента, умишлено го е запалила.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Съдбата на Четвъртък пазара продължава да вълнува пловдивчани. Търговците на сегиите се притесняват, че със започването на проекта за строителство на подземни паркоместа, ще им бъде взет хляба от ръцете, принуждаваики ги да напуснат масите си.  
В/Р    
  Тема: Заплашва ни „потоп”, ако почнат да копаят Четвъртък пазара.
  Красимир Крачанов живее в района на Четвъртък пазара от 1965г. Преди това пазарът се е намирал на мястото на паметника на Съединението. Сагата около местенето на пазара все още не е приключила, след като е разпокъсан на четири места. Основното място се намира до Стадион „Пловдив” , а останалите части са в квартала на Красимир Крачанов.  
БЛАНК  
  Инициаторите на сдружение „Спаси Окръжна болница, подкрепи Дани Каназирева” и Асен Данаилов, посочен за кореспонденция така и не застанаха с лице пред пловдивчани. Вместо това го направиха 3 студентки от Велико Търново и София. Които поискаха от председателят на общинският съвет Илко Илиев да ги подкрепи.  
В/Р    
  Тема: Във Фейсбук защитават Окръжна болница…от скрита приватизация
  Подписката нашумя след като Дани Каназирева от ГЕРБ се обяви в защита на общинските интереси в болницата. И се противопостави на здравният министър Ана- Мария Борисова иска да вдигне капитала на болницата, с което напрактика общините губят дялове и контрол. Синхрон 1-Йоана Манолова-движение за спасение на Окръжна болница Движението е създадено след като младежите се натъкват в интерент на статии за сесията, когато каназирева обявава искането. Сформира се група, в която има вече 700 души. Синхрон 2-Илко Илиев-председател на ОбС-Пловдив Запалват се след като гледат видео с Каназирева, качено в нета. И младежите се заемат с нещо сериозно-да обаснят на хората как със своите 51 процента държавата не може да промени статута на терените Синхрон- Вероника Ангелова-движение за спасение на Окръжна болница Каузата си заслужава, но някак момичета не можаха да убедят кой стои зад всичко. Защото това, което казаха изглеждаше наизустено. И защото група във Фейсбук …звучи несериозно. Та там има група и Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее….   
БЛАНК  
  Един поглед към утрешната ни програма От 13 часа предаването „Ася в страната в талантите” ще бъде посветено на зодията Близнаци, като рождениците ще получат много поздравления.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. От днес е затворена за движение крайната дясна лента в южното платно на бул. „Мария Луиза”. Обхваща се участъкът между ул. „Лев Толстой” до вливането на бул. „6-и септември до бул. „Мария Луиза”. Реконструкцията ще продължи 1 месец.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 е Една Пловдивска седмица темата е за проблемите на траспорта. Гости: Александър Държиков от ГЕРБ и специалиста Димитър Митев. В предаването ще чуете и мнението на Мирослав Белешки-вносител на канадските тролей които бяха одържавени. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ ЕУ.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.        


Тагове:   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552123
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031