Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2010 09:48 - НОВИНИТЕ – 21 юни 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 22:41


  НОВИНИТЕ –  21  юни 2010 Понеделник  
   
  ОПЕРАЦИЯ МАЙКИТЕ В ПЛОВДИВ  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 21  юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  119 майки от Пловдив са уличени, че са ощетили държавата с над 100 хиляди лева. Според информация на НОИ, те са получавали обезщетения за гледане на дете неправомерно и сега се налага да върнат парите обратно в хазната.  
В/Р  
Тема: ОПЕРАЦИЯ МАЙКИТЕ В ПЛОВДИВ
  Майките, уличени в източване на пари от касата на НОИ са попълнили декларация, че техните деца не посещават ясли или детски градини. По тази причина държавата им давала по 240 лева на месец. Само в района на Пловдив 119 майки вече са уведомени, че са взимали пари незаконно. Синхрон 1 – Магдалина Чакърова – началник отдел в РУСО – Пловдив Майките от Пловдив приеха остро новината за проверките и имат обяснения защо са попълвани декларации с невярно съдържание. Синхрон2– Борислава Тодорова – майка Синхрон 3- Кремена Колева – майка От Регионалното управление социално осигуряване не приемат оправданията на майките. Синхрон 4 – пак експертката Взетите незаконно пари, майките ще трябва да върнат или накуп или разсрочено. Ако това не се случи в рамките на следващите 2 седмици, съдебни изпълните ще се намесят, за да съберат дълговете.  
КАШ СЪД
 
БЛАНК  
  2 години и 11 месеца затвор е присъдата на пловдивския окръжен съд за 26-годишния бивш полицай Никола Ерелийски. Той беше признат за вновен, че на 30 август миналата година в Пловдив е убил таксиметров шофьор при катастрофа. Доказано е, че бившият униформен е карал със 120 километра в час и с 1,6 промила алкохол в кръвта.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Районните кметове са виновни за дупките. Констатацията направи заместник-кметът Петко Атанасов. Причината е, че те са се забавили с избор на фирма, която да изпълни ремонтите.  
В/Р  
Тема: Районните кметове са виновни за дупките
  След като голямата община кърпеше в зимния сезон уличните дупки в Пловдив и вложи 120 хиляди лева, отговорността за стандартното запълване на дупките до идната зима носят районните кметства, припомни заместник-кметът Петко Атанасов. Той подчерта, че пет от шестте районни администрации са се забавили с избора на изпълнител за текущите улични ремонти с парите от гаражите, на които районите имат право. Само в район "Централен" има избран изпълнител и подписан договор, въпреки че кметствата са наясно още от януари, че отговарят за дупките, обясни Атанасов. В "Източен" обаче дори няма стартирана процедура.
За кърпенето на улични дупки в районите "Западен" и "Южен" има избрани изпълнители, но още текат срокове за обжалване. Ако има съдебно обжалване, реално пълненето с асфалт може да се забави чак до есента, предупреди
Петко Атанасов. В "Северен" утре се отварят офертите на кандидатите, а в "Тракия" текат сроковете за избор на изпълнител.
Според заместник-кмета по общинска собственост с аварийните технологии през зимата са закърпили положението по някои пътни участъци.
По-малките улици по кварталите обаче няма да минат без цялостно асфалтиране, затова от администрацията настояват час по-скоро да бъде изтеглен 30-милионния заем задупките.    
БЛАНК  
  Ново игрище за плажен волвйбол беше открито днес на Гребната база. Партньори за реализирането на модерното съоръжение са Община Пловдив и Общинската фирма „Чистота”. Вижте.  
В/Р
Тема: Откриха ново игрище за плажен волейбол на Гребната база  
  Игрището е се намира до старите тенис кортове, срещу закритата за за волейбол. То е изградено от неформалната младежка група „Заедно”, които спечелиха евро проект на стойност 10 000лв. Съоръжението е с трибуни и седалки за на 60 зрители, съблекални и други удобства и ще се ползва безплатно от всички фенове на волейболната игра. Общинската фирма „Чистота” е помогнала за реализацията с труд и разчистване на терена, който е бил изоставен от години. СИНХРОН 1 : Радослав Кошински – управител на „Чистота” На откриването присъстваше и зам.- кметът Геогри Титюков. Синхрон 2: Георги Титюков зам.-кмет при дирекция: Децата,младежта и спорта” В  първия ден на лятото на площадката се зарадваха най-много  децата от дом "Олга Скобелева".

КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  С опасност за живота е 15-годишно момче, което тази сутрин беше блъснато от сметовоз на сметището в Асеновград. Младежът е с тежка черепно-мозъчна травма и се намира в интензивното отделение. Лекарите продължават да се борят за живота му.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК  
Кръглата маса "Как Област Пловдив може да бъде регионален модел за енергийна ефективност" завърши, докато от Община Пловдив се разбере кой да присъства. Дълго време нямаше представители от Общината. Въпреки, че се дискутиха проектите и предизвикателства пред Пловдивска област за постигане на висока енергийна ефективност, от местата администрация представител нямаше. А Красимир Рангелов – началник отдел „Енергийна Ефективност” все пак се появи, макар и късно.
В/Р    
  Тема: Може ли Пловдив да стане пример по усвояване на средства за енергийна ефективност?
Пловдив е длъжен да стане пример по усвояване на средства за енергоспестяване, но трябва работа каза областният управител Иван Тотев при откриването на форума. Има 150 милиона лева, който трябва да бъдат усвоени от общините , но трябва да има добра проектна говност. Синхрон 1-Иван Тотев-областен управител На този етап Пловдив трябва да има програма за енергийна ефективност и заделени в бюджета пари за обследване на сгради Синхрон 2-Кольо Колев-изп.директор на Агенцията по енергийна ефективност Средствата, които сега се използват за подобряване на евергийната ефективност са 2 пъти по-малко от купувана и произведена енергия. Но още по-притеснителното според Тотев е, че Пловдив не че няма, а е на опашката по проекти за енергийна ефективност Синхрон 3-Тотев По време на форума беше лансирана идеята, че Пловдив може да стане един от 30 –те европейски града, който да реализират нулево потреблени. Т.е. колкото произведено, толкова и консумирано. За това обаче освен всичко друго трябва да има добра координация между институциите в града.      
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с От 19,15 е 1х2 Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа - приятна вечер.


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567559
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930