Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 18:30 - НОВИНИТЕ – 22 юни 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 22:42


  НОВИНИТЕ – 22 юни 2010 Вторник  
   
  Слух броди из Европа – слухът, че Европейската банка не възразява Пловдив да изтегли 30 милионен заем  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
       
БЛАНК  
  В общината са почти сигурни, че Европейската банка е изпратила благосклонно към Пловдив писмо до министър Дянков. Как коментира слуха заместник кмета Петко Атанасов.  
В/Р  
Тема: заем, дупки, банка
  Откъс от предаването ЗАД КУЛИСИТЕ Надпис: Петко Атанасов, заместник кмет Общинска собственост „Зад кулисите”  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  На 10-13 години е паднала възрастовата граница на децата в Пловдив,които са станали зависими от  наркотици и са станали дилъри. Само в "Столипиново" наркозависимите са над 5 хиляди  души. Тези данни оповести Петя Василева, която наскоро оглави съвета за борба с наркотиците към община Пловдив. За да се намали броят наркоманчетата, информационно-превантивния център започва редица инициативи, главно насочени към децата.  
В/Р  
Тема: 10-13 годишни деца използвани за пласьори на дрога
  Целите на центъра са насочени за консултиране и обучение на деца и родители от Пловдив. Разработва се план за действие в училищата от 1-ви до 4-ти клас и за това как децата да се предпазят от наркотиците. Петя Василева поясни, че като друга основна задача в близките месеци, пред хората от съвета за борба с наркотиците ще бъдат две целеви групи-квартал "Столипиново" и пловдивския затвор. за да се подобри работата на общинския съвет за борба с наркотиците, ще се търси и подкрепата на неправителствени организации. Такова е сдружението "Майки срещу дригата", като по думите на Василева двете институции са вече в добри отношение и ще работят заедно.
синхрон- Петя Василева-председател на Съвета за борба с наркотиците
Началото на широкомащабната обучителна и превантивна кампания срещу употребата на наркотици ще бъде дадено на 26 юни, когато се чества Световния ден за борба с наркотичните вещества. Тогава на площад „Централен” в Пловдив ще се проведе рокконцерт на група „Ренегат”. учениците от СОУ „Пейо Яворов” са изработили плаката за музикалната изява, която е под мотото „Животът е дар, не го погубвай!”.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди на ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на10 000 левапри първоначален СТРОГ режимподсъдимия Славчо Кабакчиев. Той беше признат за виновен, че при условията на опасен рецидив е държал с цел разпространение 0,6 грама хероин на стойност 54 лева. Установено е, че той е бил известнен дилър на дрога в Столипиново.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Асеновградският надлез може да се срути ! За това би тревога наш редовен зрител. Вижте какво засне нашата камера.  
В/Р  
Тема: Основите на надлез корозирали
  Ровове са изкопани около две от основните колони на асеновградския надлез. От дълго време ямите са пълни с вода. Разтревожен наш зрител изрази опасения, че това ще доведе до нарушаване издържливостта на двете колони. Пловдивчанинът се притеснява, че рано или късно може да се случи най- лошото. Надлезите и просдтранствата около тях са публична общинска собственост, съобщи заместник- кметът Петко Атанасов. Той заяви, че е запознат със ситуацията. Навремето тук е складирана солта на фирма „Чистота”, която се е използвала през зимата срещу снега. Той призна, че от нея основите са били корозирали. В момента предсдтояло да се подпише допълнително споразумение с фирма „Мостстрой”, която ще бетонира около основите на надлеза.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Често Районните центрове по трансфузионна хематология изпитват недостиг на кръв. По този начин се излага на риск живота на хората, които имат спешна нужда от преливане на кръвна плазма. Каква е причината за недостига и какво мотивира кръводарителите – отговор търсим в следващия репортаж.
В/Р  
Тема: Недостиг на кръводарители
  Михаил Лазаров дарява кръв от 30 години. Той е един от малкото кръводарители, които участва всяка година в акции по безвъзмездно кръводаряване. СНХ1: МИХАИЛ ЛАЗАРОВ – кръводарител Ирина Костова също е дългогодишен кръводарител. Последния път се налага да помогне на собствения си баща, който е имал спешна нужда от преливане на кръв. СНХ2: ИРИНА КОСТОВА – кръводарител От Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив казват, че голяма част от българите се притесняват да даряват кръв. Затова често има и недостиг на кръвна плазма. Синхрони 1+2 Най-често от кръв се нуждаят пострадали от тежки катастрофи и хора на хемодиализа. Не са редки и случаите, в които кръвта с отрицателен резус фактор недостига, признават лекарите. СНХ4: д-р ЦВЕТА САЛАБАШЕВА – РЦТХ – Пловдив Интересен факт е, че когато някой кръводарител пострада при катастрофа например и загуби много кръв, организмът му се възстановява по-бързо, защото е свикнал периодично да губи кръвна плазма. Акцията по безвъзмездно кръводаряване в Пловдив продължава и утре.  
БЛАНК  
  Нова изложба откри в галерия „Резонанс” известният пловдивски художник Румен Жеков, който навършва кръгла годишнина. Вижте.  
В/Р  
Тема: изложба в галерия „Резонанс”
Готов  
БЛАНК  
  И накрая едно важно съобщение. Поради профилактика на съоръженията на EVN, утре, сряда, без вода от 9 до 15 часа ще останат живущите в блокове на ул. ”Михалаки Георгиев” 11, ул. „Никола Вапцаров„ 115, 117 и 131, ул. „Стефан Стамболов” от № 54 до № 58 и домовете на ул. „Георги Кирков” №2.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия вторник. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост ще бъде Александър Колев – кмет на район Южен. От 19,15 е ЗАД КУЛИСИТЕ с Петко Атанасов От 20,50 е на живо в студиото ще бъде Маг Мариела, а веднага след това е рубриката ни ТОДОР ХРИСТЕВ ЗА ПЛОВДИВ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566608
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930