Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 18:32 - НОВИНИТЕ – 24юни 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 22:45


  НОВИНИТЕ – 24юни 2010 Четвъртък  
   
  Редом до ЗЛАТНИЯ ГЛОБУС,       ЗЛАТНАТА ПАЛМА, ЗЛАТНИЯ СКУНКС се нареди новото пловдивско отличие ЗЛАТНОТО МАГАРЕ.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 24 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Двама съветници а-ха да се сбият в местния парламент днес. Причина стана награда „Златното магаре”, по подобие на Златния скункс, която получи шефът на Общинския съвет Илко Илиев.  
В/Р  
Тема: Илко Илиев с награда „Златното магаре”
  Веднага след изпълнението на химна, Димитър Керин от АТАКА връчи на председателя на местния парламент Илко Илиев позлатена статуетка на магаре. Давам ви я за ината, който проявявате, аргументира се Керин. В продължение на 20 заседания на общинския съвет, той настоява Илко Илиев да отстрани заместника си Тодор Христев, който по правилник няма право да заема поста, тъй като не членува в политическа група. Илко Илиев прие наградата с характерното си чуство за хумор. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС- Пловдив Случката обаче вбеси младият активист на ВМРО-НИЕ Слави Георгиев. Той скочи от стола, грабна от ръцете на Илиев златното магаре и го върна на Керин.Атакистът повторно връчи наградата на председателя и това принуди войводата Георгиев да тръгне застрашително към Керин.А-ха да са сдърпат и Илко Илиев с чуство за хумор ги успокои. Синхрон: Димитър Керин- АТАКА               Слави Георгиев- ВМРО-НИЕ Бързо след случката златното магаре изчезна от заседателната зала на общинския съвет.  
БЛАНК  
  След като се успокоиха страстите, местният парламент аплодира омбудсмана на града Юлия Юрдекова. Поводът беше връчения й преди дни орден „Свети Свети Кирил и Методий”.  
В/Р  
Тема: Парламентът приветства Юрдекова
Преди дни Юлия Юрдекова получи орден Свети Свети Кирил и Методий от президента Георги Първанов. Той и беше връчен за приноса й в образователното дело. Тя е най- дългогодишния директор на националната търговска гимназия Синхрон: Юлия Юрдекова- омбудсман на Пловдив Нейната рецепта е следната: Синхрон: Юрдекова 2 След това съветници и граждани похапнаха и се охладиха с газирани напитки от богата трапеза, на която ги покани орденоноската.  
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
13 общински жилища от Пловдив ще бъдат продадени на техните наематели на безбожно ниски цени. Обитателите на апартаментите са общински чиновници, следователи и прокурори. Сред тях има и един служител на затвора. Предложенията за продажба бяха вкарани изненадващо като извънредна точка в дневния ред на Пловдивския общински съвет.  
В/Р  
Тема: Общински жилища на ниски цени
  В Пловдив около 700 души са крайнонуждаещи се и чакат да бъдат настанени в общинско жилище. Сред тях са майки с деца и инвалиди. В същото време 13 чиновници и магистрати се уредиха с евтини апартаменти. Съветниците от опозицията скочиха срещу предложението на градската управа за продажба на общинските жилища. Синхрон – Сузана Николова – общински съветник Фонд „Водомствен”, от който се разпродават жилищата е създаден по времето на бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той казва, че целта на фонда е била апартаментите да се ползват от млади общински служители, за да се привлекат на работа, а не имотите да се продават. Синхрон – Спас Гърневски – бивш кмет на Пловдив Според кмета на Пловдив Славчо Атанасов законът позволява на чиновници и държавни служители да закупуват жилищата, ако са живели в тях поне 5 години. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив - /не е морално..но/ Според справка в агенция за недвижими имоти, реалната цена на апартаментите, които ще закупят 13 пловдивски чиновници, следователи и прокурори, е между 20 и 40 хиляди евро по-висока, от тази, която служителите ще платят за тях.  
БЛАНК  
  Кризата удари тежко българските общини. Масови съкращения започват в Община Пловдив. Както ви съобщихме вчера, ще бъдат съкратени над 100 общински чиновници. На какъв принцип ще се съкращават служителите. Отговор на този въпрос даде пред Пловдивската телевизия кметът на града Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Как ще съкращават общинските чиновници?
  Закриване на дирекции, обединяване на отдели и съкращаване на служители. Такива са антикризисните мерки, които спешно предприема пловдивската община. СНХ1: СЛАВЧО АТАНАСОВ – кмет на Пловдив СНХ2: БОРИСЛАВ ИНЧЕВ – главен секретар на Община Пловдив Според кмета на града Славчо Атанасов, държавата е орязала със 7-8 милиона държавната субсидия за Пловдив. Не са изплатени и обещаните 15 милиона лева обезщетение за това, че на сметището в Цалапица бяха преработени 100 хиляди тона софийски боклук. Синхрон 3 Според кмета на Пловдив, финансовият министър Симеон Дянков реже клона на държавата, като орязва бюджетите на общините. Синхрон 4 Пловдивският кмет е изпратил днес предложение до председателя на Националното сдружение на общините Дора Янкова, с настояване спешно да се проведе заседание на сдружението, на което да бъдат поканени президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов и всички заедно да обсъдят как българските общини могат да излязат от тежката икономическа ситуация, в която са попаднали.  
БЛАНК  
  Оставката на финансовия министър Симеон Дянков поиска Пловдивският общински съвет. В гласуваната декларация отстраняването на вицепремиера се иска заради оказания от него натиск върху Европейската банка за спиране на 30- милиония заем за ремонт на малките улици в града. Декларацията бе внесена от общинския съветник Тодор Христев и подкрепена от 23 съветници от управляващата тройна коалиция в града. Против декларацията бяха съветниците от ГЕРБ.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  Преди Няколко дни министърът на транспорта обяви гордо, че и нашите гари предлагат безплатен интернет достъп на своите пътници.Решихме да проверим дали наистина това е така.  
В/Р  
Тема: Безплатният интернет предлаган от БДЖ е не използваем
  Най-новата услуга - безплатен интернет е част от плана за преструктурирането на БДЖ. Тя би трябвало да се предлага засега в 5 гари в страната - София, Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица. Според министър Александър Цветков това е първата стъпка за модернизиране на железниците, а втората е пускане на интернет и във влаковете. От безплатната връзка със световната мрежа ще могат да се възползват повече от 37 000 пътницил Дали безплатният интернет е достъпен ? Пробвахме. СИНХРОН 1: Стендъп До кога услугата ще е неизползваема, не се знае. Очакваме министерството на транспорта да разреши в най-скоро време този проблем, а до тогава може да се поставят табели, които да дават повече информация за новата услугата.
БЛАНК  
  Трима полицаи и няколко представители на Общинска охрана пазеха единствената представителка от организацията на лесбийките, която се срещна с журналисти от пловдивските медии. Аксиния Генчева отрече,че униформените заради нея са дошли на пресконференцията, на която жената се обяви за промяна на Наказателния кодекс и криминализиране на престъпленията,породени от омраза. Полицаите обаче признаха,че са изпратени, за да предотвратят евентуални безредици.
В/Р  
Тема: Политици подкрепят гейове и лесбийки
  Аксиния Генчева,която е представител на организацията на хомосексуалистите, се обяви против побоищата над хора, които имат различна сексуална ориентация. Според нея това може да бъде облечено и в законова рамка,като по този начин виновните лица ще могат да си получат заслуженото наказание.Като друг проблем пред гейовете и лисбийките стоял и фактът,че при еднополовите двойки, единият от партньорите намяло право да припознае детето на другия и така да се води негов законен настойник. Обратните ще представят исканията си в събота, когато в София ще се проведе "Гей-прайд" 2010. Синхрон-Аксиния Генчева- На третия годишен парад ще се включат повече от 700 души, гейове, лесбийки и бисексуални от цялата страна. Очаква се да пристстват и гости от Франция и Македония. от организацията на обратните изразиха задоволството си, че техните искания и желания са подкрепени от европейски и български политици. на парада трябва да присъства Майкъл Кашмънд от партията на европесйките социалисти, както и Радан Кънев от ръководството на Демократи за силна България. Рабира се, събитието ще протече при засилена охрана.  
БЛАНК  
  Нова изложба откри в галерия „Резонанс” известният пловдивски художник Румен Жеков. Вижте я.  
В/Р  
Тема: изложба в галерия „Резонанс”
  Готов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такивя баха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. ГОСТ ЩЕ БЪДЕ ИВАН ГЕОРГИЕВ –управител на ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ От 19,15 в НАРЪЧНИК НА НОСТАЛГИКА – спомени за шоколадите, марципаните, вафлите, бисквитите… От 20,50 ще повторим най-интересното от днешната сесия на Общинския съвет. Поради излъчването на сесията през деня пропускаме предвидените за днес серии на ДВЕТЕ СЪДБИ. Ще ги излъчим утрепо същото време. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566403
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930