Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 10:02 - Новините - 28 юни 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1369 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  28  юни 2010, Понеделник  
   
  Ще влезе ли ДАНС и в община Пловдив?  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28  юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Проверяващи от различни институции идват едни след други на „Стефан Стамболов” 1. Те ровят сделката между общината и Георги Гергов по създаването на дружеството „Пълдинтур инвест”, чрез което бе приватизиран панаирът. Още не са дошли само от ДАНС, но и това е възможно - намекна днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р    
  Тема: ДАНС рови „Пълдинтур инвест” ?
  В момента ДФК, Сметната палата и Икономическа проверяват всичко свързано с транспорта. Контролните органи са влезли да ровят след писмото на мажоритарният собственик на „Градски транспорт” Ангел Батаклиев до Бойко Борисов. Преди месец и половина червеният общински съветник помоли премиера да се заеме с далаверите в този бранш. В момента се проверява всичко. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив
Кметът Славчо Атанасов очаква още проверки
Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Кметът очаква ДАНС да проверява сделката за „Пълдинтур инвест”. При учредяването на дружеството общината апортира в него редица опетитни имоти, оценявани на милиони евро. След това чрез „ Пълдинтур инвест” Гергов взе и панаира.  
БЛАНК  
  По темата за Панаира говори днес в Пловдив и лидерът на РЗС Яне Янев. Той обяви пред журналисти, че Апелативна прокуратура – Пловдив е постановила да започне досъдебно производство срещу сделката с „Пълдинтур инвест”, отменяйки решението на Окръжна прокуратура, която отказа да го стори.    
В/Р    
  Тема: Яне Янев нападна Георги Гергов
  От РЗС обжалваха отказа на Окръжна прокуратура – Пловдив да образува досъдебно производство срещу Георги Гергов. Синхрон 1 – Яне Янев – лидер на РЗС В конкретния случай с „Пълдинтур инвест” Апелативна прокуратура е отменила отказа на Окръжна и е постановила да започне досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според Яне Янев до месец преписката следва да бъде преобразувана срещу конкретно лице. Синхрон 4 - Яне Янев – лидер на РЗС На въпроса кои са те, Яне Янев отговори, че информацията е засекретена, но няма как бившият кмет на Пловдив и заместниците му по общинската собственост и стопанската дейност, както и председателите на ресорните комисии в предишния Общински съвет да не са замесени. Янев очаква подобно развитие и с казуса със спорната приватизация на Международен Панаир – Пловдив. Синхрон 2+3 – Яне Янев – лидер на РЗС От РЗС пък започват поредица питания в Парламента за съдбата на Панаира.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Премиерът Бойко Борисов категорично отказва да вдига телефона, когато го търси пловдивският кмет, затова днес Славчо Атанасов реши да комуникира с премиера, като използва епистоларния жанр.  
В/Р    
  Тема: Славчо Атанасов пише на Бойко Борисов
  Славчо Атанасов днес подписа пред журналисти официално писмо до премиера. В него той настоява за спешна среща с Борисов, на която да изяснят кога държавата ще даде 15- те милиона лева на Пловдив за приемането на столичните бали с боклук. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той прибегна до услугите на премиера, тъй като с министър Симеон Дянков комуникацията била ужасяваща. Синхро: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Славчо Атанасов е убеден, че премиерът ще го приеме на среща.  
БЛАНК  
  Заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов не е реализирал нито един голям европроект, затова и районите кметове от ГЕРБ са готови да му помогнат. Завърналите се е от Брюксел Ина Филипова, Райна Петрова, Здравко Димитров и Петър Петров са готови да съдействат за евросредства. За един от проектите-енергийна ефективност, в името на Пловдив четиримата не изключват обединение с Алексъндър Колев от ВМРО-БНД и Гиньо Матев от ВМРО-НИЕ.  
В/Р
Тема: Районите кметове от ГЕРБ:”Ще бъдем моста между Община Пловдив и Европарламента, имаме лоби”  
  Срещата за пътуването е изцяло за Пловдив и взаимстване на опит от Брюксел. Както и конкретни разговори за проекти за енергийна ефективност.Като вече веднъж има усвоени средсва в район „Източен” по времето на Иван Тотев за санирането на училища Синхон 1-Ина Филипова-кмет на район „Северен” Под въпрос е проекта и за художественото осветление на Стария град заради ината на Община Пловдив , който вече година не отпускат 300 хиляди лева призна Райна Петрова. Парите не са много, защото включват всички сгради на стария град и аудио визуален спектакъл Синхрон 2-Райна Петрова-кмет на район „Централен” Големият проблем на районите кметове от ГЕРБ , е че от Община Пловдив се дърпат и не искат да им дадат пълномощно за участие в проекти. 4-мата отхвърлиха всякакво съмнение,че са разходвали средства на пловдивчани Синхрон 3-Петър Петров-кмет на район „Източен” Желанието и на четиримата е Пловдив, който има всички исторически и архитуктурни предпоставки, да стане туристически център по подобие на белгийския Брюж.     
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  350 лева, цифров фотоапарат, лаптоп, видеокамера и лични документи са откраднати от жилище в Пловдив. В Четвърто РУ бил получен сигнал от 56-годишна жена, че неизвестни лица са разбили дървената входна врата на дома й на бул. „Марица”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК  
  Започва ревизия на всички инвалидни пенсии, за да се провери дали се дават правомерно. Това съобщи в Пловдив социалният министър Тотю Младенов. Той взе участие в публично обсъждане на пенсионната реформа, организирано от областния управител Иван Тотев.  
В/Р
Тема: Ревизия на инвалидните пенсии  
  СНХ1: Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика СНХ2: Желязко Христов – председател на СНХ3: пак министъра  
БЛАНК  
  Възможно е още преди края на лятото Пловдив да има химн. Ето и подробностите.  
В/Р
Тема: химн  
  Председателят на Общинския съвет Илко Илиев оповести че общественото допитване до пловдивчани вече е приключило. Какво е показало то? Синхрон – Вчера приключи…..
Припомняме, че конкурсът бе обявен преди година и половина и в основата му бяха предложения на зрители от Пловдивската телевизия.
След като избраната Комисия направи своя избор, се включиха редица медии, които организираха допитване до читатели, слушатели и зрители. Своя избор направиха и 1000 зрители, дошли на специалния концерт,на който бяха представени 12 селектирани песни.
Днес Илко Илиев съобщи
резултатите от допитването
Синхрон Днес входирах Илко илиев благодари на ……………………….. Последната дума имат обаче общинските съветници.
ЛАНК  
  Фриволето, плъстенето и пастирската дърворезба са само част от старите занаяти, които могат да се видят в Етнографския музей в Пловдив. В духа на добрата традиция, майстори от цялата страна гостуват в двора на музея и се надпреварват да покажат своя майсторлък. За любознателната и жадна за новости публика, събитието е своеобразна школа, чрез която желаещите могат да се докоснат до технологията и практическите умения.
В/Р  
Тема: Панаир на занаятите-участват и мароканци
  Десетилетия са отшумели по тесните криви калдъръмени улички, които водят към Куюмджиевата къща,но обичаите и нравите все още са живи в духа на отдавна отминалото време. Там, в двора на Етнографския музей през тази седмица равномерно ще почуква грънчарското колело, ще се чува тракането на тъкачния стан, звъна на наковалнята под ударите на чука на ножаря и медникаря, просвирва гайда, трудолюбива българка сръчно ще работи на една кука. всичко това в традиционния панаир на старите занаяти. наред с добре познатите ни, сред високите чемшири могат да се видят и не до там извесните занаяти, като фриволитето или плъстенето.
синхрон-
Жената разказва, че всичко се прави с мерак, душа и сърце. За това измайстореното си има собствено очарование и магия.
синхрон-
В панаира на занаятите участват над 40 майстори от цялата страна- грънчари, иконописци, ножари, медникари, майстори на музикални инструменти, кацари и други. Гости на проявата, организирана от Енографския музей, са и няколко представители от занаятчийското дружество на Мароко. Те представят традиционни марокански накити, тъкани, както и керамични изделия и такива, направени от тисово дърво.
 
КАШ СПОРТ  
 
БЛАНК  
  Пловдивският тенис печели поредни аплодисменти. Днес на митичните тревни кортове на Уимбълдън Цвети Пиронкова разби 13-тата в света Марион Бартоли. Нашата тенесистка за първи път стига до четвъртфинал на турнир от големия шлем и изравнява рекорда на сестрите Малаееви. На полуфинала евентуално Пиронкова ще срещне лидерката в световната ранглиста Серена Уилямс.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Тази вечер са вашите 60 минути. От 19,15 е спортнотопредаване 1х 2 От 20,50 гост ще бъде Мишел Очаквайте утре на живо от 14 часа в студиото на ПОТВ министърът на културата Вежди Рашидов, той ще бъде гост в ЧАСЪТ НА БОЖАНА АПАСТОЛОВА Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ ЕУ.От новинарския екип, от мен - приятна вечер.        


Тагове:   юни,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552632
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031