Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 10:30 - Новините - 13 юли 2010, ВТОРНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 13 юли 2010, вторник    
   
 Славчо Атанасов удържа на думата си от вчера. Разцелува Бойко Борисов !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
„Разцелувах го, казах че не съм му враг”. Това бяха първите думи на пловдивският кмет Славчо Атанасов веднага след срещата му с премиера Бойко Борисов. Новината от нея е, че първите 5 милиона от 15- те обещани от държавата за приемането на софийския боклук, ще дойдат в Пловдив до броени дни.
В/Р  
Тема: След боклука тръгнаха и парите за него
  През последните седмици Славчо Атанасов доста звъня по телефона на Бойко Борисов за среща. След като премиерът не му вдигаше, кметът му прати две писма за среща. На днешния 13- ти двамата се видяха на „Дондуков” 1. Първите пет милиона от обещаните 15 за приемането на софийските бали с боклук през миналата година , ще бъдат в Пловдив до броени дни, се разбраха премиер и кмет. По този повод Славчо Атанасов вчера обеща. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив / ще го целувам/ Останалите 10 милиона лева ще дойдат през септември и октомври месец. Държавата ще подкрепи и община Пловдив за тегленето на 30 милиона лева от европейската банка за ремонт на малките улици в града. Ще бъде пратено ново писмо до финансовата институция. Този път то ще е в подкрепа на градската управа.    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът на район „Северен” за пореден път поиска да бъдат удължени маршрутите на автобусите по Голямоконарско шосе и да бъде пусната линия по улица Георги Бенев. От „Северен” искат и да премахнат караваните за застраховки пред КАТ. „Цяла България ни се смее за това”, коментира Ина Филипова.  
В/Р  
Тема: Градският транспорт и в индустриалните райони
  В предприятията по Голямоконарско шосе работят 2000 души. По новоремонтираната улица Георги Бенев пък има 20 фирми плюс Оризарната и Стъкларския завод. Осигуряването на градски транспорт ще ги облекчи. Според Ина Филипова линиите ще са натоварени и превозваческите фирми ще бъдат на печалба. На практика фирмите по Голямоконарско шосе обаче са извън Пловдив. Синхрон 2 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” За пореден път администрацията на „Северен” ще внесе предложение в Общинския съвет зоната пред КАТ да бъде обособено като търговска площ и да се изградят еднотипни модули, за застраховки, полици и екотакси. В момента застрахователите работят нерегламентирано от бусове и каравани.    
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
   
В/Р  
Тема:
 
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Кражба на 696 мастербокса цигари с изтекъл акцизен бандерол е била извършена от склад на Агенция „Митници” в Пловдив. По първоначални данни за времето от 17 часа на 05 юли до 10 часа вчера в базата на ул. „Рогошко шосе” е било прониквано след счупване на катинар на дворната врата. После извършителите са срязали метална планка от вратата на склада и са взели кашоните с цигари от марките „Мерилин”, „Мурати” и „Кинг”. Работата по случая продължават служители от Трето РУП – Пловдив.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Велосипедист почина при катастрофа на пътя Асеновград – Пловдив. Вчера около 17.30 часа мотоциклет „Хонда”, управляван от 32 годишен пловдивчанин блъснал пресичащия пътното платно велосипедист на 62 години. Възрастният мъж е бил откаран с фрактура на черепа в болница, където малко по-късно е починал. Мотористът е настанен за лечение с фрактура на дясната предлакътница. Причините за катастрофата се изясняват.  
КАШ Разделителен дълъг
 
БЛАНК  
За броени дни шефът на Урологично отделение в многопрофилната болница за активно лечение доктор Димитър Шишков извърши втора лапароскопична операция на пикочния мехур на пациент.
В/Р  
Тема: Втора уникална операция за броени дни в МБАЛ”Пловдив”
Уникалното в случая е, че операцията е безкръвна. До органа се стига чрез четири отвора в коремната кухина. Обработката по време на операцията е финна, работи се на микроскопично ниво. Пионер в този вид операции е доктор Генадиев от правителствена боница в София. Подобен тип интервенция той прави за първи път преди две години. От седмица вече се правят и в урологичното отеление на пловдивската Окръжна болница. Синхрон: доктор Димитър Шишков- завеждащ урология в МБАЛ”Пловдив” До сега подобен тип операции се правеха като след отстраняването на пикочния мехур не се слагаше нов от тънките черва на пациента. За това и новия метод вече е повече предпочитан. Синхрон: 2  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН кратък
 
БЛАНК  
7000 дка междублокови пространства ще бъдат напръскани за трети път против комари. Тази година нашествието на кръвосмучещите насекоми е повече от миналата. Решихме да проверим как пловдивчани се справят с комарите. Вижте.    
В/Р  
Тема: Как пловдивчани се борят с набезите на комарите?
АНКЕТА      
БЛАНК  
  Любо Нейков в ролята на „Големанов” ще набира средства за нова детска площадка, която ще бъде изградена в район „Северен” с подкрепата на дамската благотворителна организация „Зонта”.  
В/Р  
Тема: Нова детска площадка в „Северен”
  Новата площадка ще е до параклиса „Свети Георги Победоносец” в Гагарин. Тя ще бъде изградена само от екологични материали от учениците от Техникума по дървообработване. Средствата ще дойдат от постановката „Големанов” на театрална формация „Мелпомена”. В събота от 19 часа актьорите ще играят благотворително, за което са се погрижили дамите от Зонта. Любо Нейков ще бъде Големанов. Синхрон 1 - Ина Филипова – кмет на район „Северен” Задецата от Гагарин учениците от Дървото ще направят пейки под формата на животни, къщички, мостчета, скривалища и разбира се – пейки за бабите и майките. Настилката ще гумирана, удароустойчива. Новата детска площадка ще е внушителна по размер – 300 квадратни метра.    
КАШ СПОРТ
   
БЛАНК  
Полуфиналистката от последното издание на „Уимбълдън” Цветана Пиронкова спечели първия си мач в Палермо.  
В/Р  
Тема: Пиронкова продължава напред
Най. Младият почетен гражданин на Пловдив победи със 6 на 4 и 7 на 6 италианката Анна Флорис. Двубоят продължи 118 минути. Следващата съперничка на Цвети Пиронкова е американката Джил Крейбас. През миналата година нашето момиче има две загуби от нея. Първата беше на Ролан гарос, втората на Уимбълдън. Срещу Крейбас 22- годишната пловдивчанка ще играем с контузия в гърба. Наградният фонд в Палермо е 220 000 долара.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да сменяте канала. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гостува ….. От 19,15 е предаването „Референдум” с Евгений Тодоров. От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565334
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930