Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 10:32 - Новините - 14 юли 2010, СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1252 Коментари: 1 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 14 юли 2010, сряда    
   
 Пловдив се размина с петте милиона лева , обещани вчера от премиера Бойко Борисов на кмета Славчо Атанасов !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 14 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Правителството попари надеждите на пловдивския кмет Славчо Атанасов обещани му вчера от премиера Борисов за софийския боклук. На заседание на Министерски съвет днес е решено към града да дойдат само 2 886 000 лева. На заседанието беше и областния управител Иван Тотев. В късния следобяд той, шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и финансовия министър Симеон Дянков сведоха решението на кмета Славчо Атанасов. Градоначалникът остана разочарован!
В/Р  
Тема: Няма да има 5 милиона лева за Пловдив
  Решението е взето с министерско постановление № 138. В Пловдив беше сведено от губернатора Иван Тотев. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Кметът остана разочарован: Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Остатъкът до 15 милиона лева, едва ли ще дойде до края на годината. Синхрон: Симеон Дянков- финансов министър на РБ Кметът помоли поне да не се пречи за 30 милионния заем за ремонт на малките улици. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив                Симеон Дянков- финансов министър на РБ След срещата двата отбора си тръгнаха в различни посоки.    
БЛАНК  
По рано през деня кметът Славчо Атанасов беше оптимист относно отношенията си с държавата. Дори беше готов да напише писмото на правителството до европейската банка. „Правителството на Република България няма нищо против да бъде отпуснат 30-милиония заем на Община Пловдив”- може да гласи писмото на министерския съвет до европейската банка за развитие. Кметът Славчо Атанасов днес състави примерен текст след като на вчерашната си среща с Бойко Борисов са се разбрали, че няма пречка да се оптуснат парите за ремонт на вътрешнокварталните улици.    
В/Р  
Тема:Сл.Атанасов:”Не съм кмет на Горно Нанадолнище , трябва Пловдив да бъде делен от другите общини”
  След като са били договорени част от парите за столичния боклук кметът и премиерът са се разбрали за заема в присъствието на Владислав Горанов Синхрон-Славчо за заема Тази сутрин кметът Славчо Атанасов запази спокойствие и не прибърза да уточнява къде ще бъдат вложени 5-те милиона лева.И уточни , че са се срещали с областния лидер на БСП Петър Мутафчиев, но не за да поливат успеха за 30 милиония заем Синхрон-Славчо пасти и торти „И Доган да ме покани на среща и при него ще отида”-каза Атанасов, който като кмет никога не отказва срещи в името на Пловдив Синхрон-Славчо казах му Атанасов е уточнил пред Бойко , че когато се немесят посредници става недоразумение, премиерът само го е изслушал без коментар Синхон-Славчо не е горно нанадолнище Пловдив трябва да бъде делен и да има към мнего специално отношение защото само ние взехме столичните отнпадъци-каза Атанасов. И уточни, че на 18. май е приета боследната балла боклук   
КАШ ОБЩИНА
   
БЛАНК  
  Със станимъшка малага, а не със шампанско се раздели с колегите си зам.кмета по социалната политика Красимир Ангелов. „ Да се запомни, че съм асеновградчанин, а виного е сладко”-с много приповдигнат тон той освободи официално ресорът си днес.   
В/Р  
Тема: Изпратиха с цветя Красимир Ангелов
  Красимир Ангелов, който е вторият зам.кмет, който си отиде след Руси Панчев си отиде от Община Пловдив –с много цветя и похнали. Кметът Славчо Атанасов го похвали за свършеното досега и не обърна внимание на критиките. Че досега има най-много инциденти с социалната сфера и че големият успех е издаването единствено на сациален вестник във 100 хилядян тирах Атмосфера-Славчо Атанасов+Красимир Ангелов Ресорът на Ангелов ще бъде разпределен между зам.кмета по културата Петя Гогова и Ганчо Колаксъзов. Той ще работи в същия дух като наблегне на диалог, прозрачност и разширяване на сферата на действие Синхро-Ганчо Колаксъзов-зам.кмет по евроинтерграцията Колаксъзов успокои всички, че няма да има реваншизъм и смяна на хора.  
БЛАНК  
  Конкурс за 236 извънградски автобусни линии обявават от Община Пловдив. Доходоносните маршрути за първи път обаче са комплектовани с не дотам печеливши. Пример е най-желаната линия Пловдив-София,която е разбита в три пакета.      
В/Р  
Тема: Конкурс за автобусни линии, не ги даваме на София.
  Линията София-Пловдив е най-печеливша и затова е разбита като знамение имат най-вече часовете на заминаване. Затова няма да е изненада , ако три фирми спецелят конкурса Синхрон-Ал.Константинов-зам.кмет на Пловдив Участниците в конкурса се състезават и печелят точки. Основните изискванията са за система ЕВРО2, климатици и нови автобуси. 10 години и максимума на възрастта на возилата. За подобни конкурси се появи предложение , което ще се разгледа в Народното събрание , те се провеждат в София Синхрон-Ал.Константинов Константинов се надява, че общинските съветници ще бъдат бързи и конкурса ще се проведе при сегашните условия Синхрон-пак той В Пловдив пък вероятно инвалидите ще продължат да вадят карти за пътуване с копие от решението на ТЕЛК,за радзлика от възрастните , които ще вадят карти само с лични карти без пенсионно решение.    
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Два палета, пълни с бутилки с метан, са паднали от камион тази сутрин на надлеза за Съединение на „Голямоконарско шосе”. Няма пострадали. Сигналът е получен рано сутринта. При падането винтилите на бутилките в единия палет са се счупили и е изтекла газ. Районът незабавно е бил обезопасен и отцепен от полицейски служители. Екипи на  „Гражданска защита” са събрали бутилките. По първоначални данни причина за инцидента е техническа неизправност в ремаркето на камиона.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  По-лесно е да се добереш до папата, отколкото до местната дирекция по строителен контрол. След стотици пловдивчани в това се убеди и омбудсманът на града Юлия Юрдекова. Днес, тя отчете дейността си за полугодието и сподели, че често й се налага да е упорита като китайска капка, за да защити интересите на пловдивчани.  
В/Р  
Тема: Юлия Юрдекова отчита полугодието
  Юлия Юрдекова сподели, че работи все по-добре с Общината и с районните кметства, но това не винаги е достатъчно за решаването на проблемите в Пловдив. Синхрон 1+2 – Юлия Юрдекова – омбудсман на Пловдив Месеци е коствало на Юрдекова да се справи със сладкарница, задръствала с блажни отпадни води шахта, от което пък избите на съседния блок са се наводнявали. Синхрон 3 - Юлия Юрдекова – омбудсман на Пловдив Заведението работи отново, като проблемът с шахтата вече е решен. Синхрон 4+5 - Юлия Юрдекова – омбудсман на Пловдив Срерд най-трудните инстанции Юрдекова посочи дирекцията по строителен контрол. Синхрон 6 - Юлия Юрдекова – омбудсман на Пловдив Юрдекова отчете, че Пловдив е на първо място в страната по регистрации по новия закон за етажната собственост, което се дължи и на информационната кампания, проведена от нейната институция. Според нея, екипът на омбудсмана е в дъното и на успешния финал на програма Столипиново 2.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  39 лева струва ритуалното полагане на домашен любимец в законен гроб. Услугата се предлага в Траурен парк Север. Пловдивчани вече могат да полагат тленните останки на четириногите си приятели в законни гробчета. Услугата се ползва, но все още хората не са чували за нея.  
В/Р  
Тема: Траурният парк за домашни любимци работи
  Досега пловдивчани погребваха своите кучета и котки в  Лаута, врайона на Братската могила или просто ги захвърляха.Общинско предприятие „Траурна дейност” от близо година насам предлага услугата ритуално погребение на домашни любимци. СИНХРОН 1: Коста Попов – Директор ОП „Траурна дейност” Обособената за целта ивица, дълга около 400 м и широка около 1 м, се намира на западната стена в Траурен парк „Север”. ј от нея вече е запълнена. Положеният там на 30 август 2009 кокершпаньол Чочо е бил първият законно погребан домашен любимец в България. От тогава до днес в гробището за животни са положени 34 кучета и 5 котета. СИНХРОН 2: Иван Капанов – Организатор на Траурен парк „Север” Иван Капанов съобщи също така, че засега няма протести от близките на покойниците, чиито гробове са в съседство, тъй като разстоянието, което ги отделя, е напълно достатъчно. Подробности за погребенията на домашни любимци ще бъдат включени в следващата информационна брошура на траурните паркове.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да сменяте канала. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост ще бъде Петър Петров –кмет на район Източен От 19,15 е Густо, майна, Филибето с гост Агоп колоездача. От 20,50 –разширен репортаж от пресконференцията с участието на областнияуправител, кмета и министър Дянков. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. анонимен - klrINrCxBWgLMJYC
05.11.2012 08:51
RPuXB2 <a href="http://bfxufiheviig.com/">bfxufiheviig</a>, [url=http://ononzwhyrnmi.com/]ononzwhyrnmi[/url], [link=http://mhrbxxozleoc.com/]mhrbxxozleoc[/link], http://xwpcjddkwtrz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566686
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930