Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 10:34 - Новините - 15 юли 2010, ЧЕТВЪРТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1003 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 15 юли 2010, четвъртък  
   
  Летен трус раздруса ВМРО-тата в Пловдив! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  ВМРО-НИЕ нямат право да имат група в местния парламент, а трябва да станат независими общински съветници. Справка в архивите на Общинската избирателна комисия сочи, че партия  -Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност-Национален идеал за единство, не е регистрирана за участие в местните избори. От друга страна избраните войводи са изключени от Каракачановата организация и от тях е свалено политическото доверие.  
В/Р  
Тема: ВМРО-БНД:”Да се преустанови съществуването в ОбС на политическа група ВМРО-НИЕ”
  Декларацията е от името на пловдивския общински комитет на ВМРО-БНД и  ще бъде внесена в Общинският съвет. „Войводите” на Каракачанов считат, че е погазен правилника на Общинския съвет и група може да се образува само ако е регистрирана в общинската избирателна комисия Синхрон-Ал.Сиди-секретар на ВМРО-БНД в Пловдив   Припомняме, че на сесиите съветниците от ВМРО-НИЕ се изписват като от ВМРО-БНД. Синхрон-пак той
Декларацията е внесена до председателят на избирателната комисия , кмета Славчо Атанасов , председателят на Общинския съвет Илко Илиев. А те пък вече са членове на ВМРО-НИЕ
Синхрон-пак той
Ако бъде спазен правилника съветниците с "носии" трябва да станат независими. По този начин Камен Шишманов няма право  да бъде  зам.председател на Общинският съвет. И може да се повтори ситуацията с Тодор Христев. Който напусна "Атака" и сега на всяка сесия Димитър Керин иска отстраняването му.
БЛАНК  
  Не коментирам декларации на виртуални партии без членска маса в Пловдив, беше лаконичният отговор на Слави Георгиев от националното ръководство на „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност- Национален Идеал за Единство”. Той е и общински съветник в града. Шефът на местния парламент Илко Илиев е в отпуск и не бе открит, за да коментира ще станат ли съветниците с „носии” независими.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Изграждането на кучкарник, отговарящ на европейските изисквания за бездомните четириноги, става задача номер едно за новия заместник – кмет по общинска собственост Александър Долев. Това обяви при представянето му днес кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Долев почва с бездомните четириноги
  Александър Долев благодари на кмета Славчо Атанасов за оказаната му чест да бъде поканен за земестник- кмет и обеща да остане тук докато има нужда от него. Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив Назначаването му беше приветствано и от вицекметът от БСП Александър Константинов. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Задача номер едно пред Долев е на следващата сесия да внесе предложение за изграждането на европейски кучкарник. За целта общината взема имот на МВР- Пловдив. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В замяна на това полицията ще стане собственик на терена под Шесто РПУ. Новият кучкарник трябва да отговаря на европейските изисквания иначе ще последва индивидуална санкция за кмета. Синхран: Славчо Няма да искаме София да приема бездомните ни кучета, както ние приехме техния боклук, когато бяха запхлашени от евросанкции. Кметът вече се опарил от отношенията си с тях и коментира вчерашния случай при която ппремиера обеща 5 милиона за балите, а Дянков ги оряза наполовина, така: Синхрон: Славчо Александър Долев е наследил от предшественика си Петко Атанасов още 50 неотложни задачи.  
БЛАНК  
  130 служители от „Общинска охрана” и „Сигма” отиват на улицата предвид преструктурирането на двете фирми. Решението за това ще вземе местния парламент на сесията си на 3 август. Схемата днес беше обяснена от заместник- кмета Александър Константинов.  
В/Р  
Тема: Правят Синята зона, 130 на улицата
  Вместо „Общинска охрана” и „Сигма” ще бъдат създадени две нови общински предприятия. Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Новото предприятие „Синя зона” обаче няма да може да преотстъпва паркингите в града на частни фирми. Синхро: 2 Паркоместата в синята зона ще бъдат 2 408. Очаква се в началото да има проблем с хората, свикнали да паркират, където си искат.  
БЛАНК  
  Една траспортна новина за тракийци с положителен знак. Фирма „Автотранс Чолаков” реши да удължи маршрута на линия номер 10 и тя вече стига до хирургиите на „Пещерско шосе”. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: Линия 10 вече до Хирургиите
  Десетки запитвания са постъпили от граждани, кога автобусите по линия 10 ще стигат до Хирургиите. Причината била, че до сега няма автобус от масовия градски транспорт, който да стига до лечебното заведение. От фирма „Автотранс Чолаков”, която обслужва линията, са решили да удължат маршрута на автобусите. Вече освен по сега познатия път, новите бусчета с номер 10 ще минават и по улиците „Царевец”, „Солунска” и „Юндола”. Така пловдивчаните от „Тракия” ще могат безпроблемно да стигат до болницата на Пещерско шосе, без да се налага да прехвърлят автобуси и да чакат по спирките.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията нанесе нов удар срещу цигарената мафия. Задържани са над 2 700 кутии цигари с акцизен бандерол с изтекъл срок, както и тютюневи изделия без бандерол. Операцията е извършена в магазин, складове и апартаменти в Пловдив. Образувани са досъдебни производства срещу притежателите на цигарите.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  9 дървета ще бъдат жертвани заради разширението на булевард „Марица – Юг”. Главният еколог на Пловдив Христо Минко обаче лично се ангажира, че след ремонта ще бъдат посадени двойно повече.  
В/Р  
Тема: Секат дървета заради ремонт
  Зрители ни позвъниха притеснени, че по булевард „Марица – Юг” се секат 80-годишни дървета. Проверихме. Сечта се провежда от „Градини и паркове”, служителите са снабдени с необходимите документи. Атмосфера – резачка Синхрон 1 – Христо Минков – главен еколог на Пловдив За успокоение на нашите зрители - след края на ремонта се предвижда двойно по-голямо залесяване.   Синхрон 2 – Христо Минков – главен еколог на Пловдив Макар че деветте дървета от типа софора ще паднат, разширението на булеварда ще има положителен екологичен ефект според Христо Минков. Синхрон 3 - Христо Минков – главен еколог на Пловдив Добри са новините по въпроса с обещаното залесяване на новата част от булевард „Руски” към Герджика. Синхрон 4 - Христо Минков – главен еколог на Пловдив Предстои специалистите да определят кои ще са най-подходящите видове.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Николай Николов, член на комисията „Кушлев”, се обяви против шуробаджанащината във властта и областните администрации. Това стана по време на премиерата на книгата му „Предотвратяване и откриване на конфликти на интереси”. Творбата се реализира с подкрепата на Гражданско движение „Институт за модерна политика”.  
В/Р  
Тема: Николай Николов против шуробаджанащината във властта  
  Николай Николов е адвокат, специализирал граждански и административни дела. В книгата си той представя източниците на правната уредба, основанията за възникване на конфликт на интереси, както и спецификата на съдебната фаза и административно-наказателните разпоредби. Авторът е базирал труда си на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси от януари 2009 година. Синхрон – Николай Николов-автор Според автора, който има дълъг юридически стаж, основният конфликт на интереси в днешно време е в липсата на прозрачност в отделните администрации. Синхрон – Николай Николов Книгата предизвиква интерес сред присъстващите, тъй като е една от малкото научни разработки за държавното управление.  
БЛАНК  
  Близо 300 хиляди подписа срещу приемането на Турция в Европейския Съюз са събрали от ВМРО-БНД. 15 хиляди са били пловдивчани, които са подкрепили инициативата на партията, оглавявана от Красимир Каракачанов.  
В/Р  
Тема: ВМРО-БНД внасят искането за референдум за турското членство в ЕС
  Въреки разцеплението на ВМРО-БНД и след като вече има легитимен председател Александър Колев подписката е продължила. Членове на „войводите” обаче се оплакаха, че са били гонени от местата, където са събирали посписи. Въпреки, че предварително са били уведомили за инициативата. Като неволна грешка на администрацията обаче от ВМРО-ВНД определят случилото се. За тях е важно, че подписката е приключила и вече е внесена в Народното Събрание Синхрон-Кристиян Петков-ВМРО-БНД До 3 месеца парламента трябва да се произненесе. Ако Симеон Дянков излезе с мотива, че референдумът ще излезе скъпо от ВМРО-БНД предлагат да се проведе по време на изборите догодина. Признаха, че подписите са малко, но има още потенциал Синхрон-пак той От ВМРО-БНД призоваха турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан да не се превръща във валия. И цитираха думите му пред турски ежедневник:Че в Пловдив живеели 90 хиляди етнически турци и че в Казанлък те са 85 процента от населението.     
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК  
  Завършваме емисията с една полезна информация за хората от третата възраст. Специално изискване на Агенцията за социално подпомагане тази година е да се посочва вида на горивото, с което ще се отопляват хората, имащи право на парични помощи. Това съобщи директорът на институцията – Надя Танева. Вижте.
В/Р  
Тема: Новите условия за отпускане на помощи за отопление
  Помощите ще се изплащат за общо 5 месеца. За този отоплилен сезон сумите ще се плащат по два начина. За топлоенергия ще се дават директно на Топлофикация, за електричество- се предоставят на ръка на социално слабите. На какви условия трябва да отговарят нуждаещите ? Синхрон 1: Надя Танева – директор на Социално подпомагане – Пловдив За да бъдат избегнати злоупотреби със средствата , от социално подпомагане са поискали всеки месец от ЕВН да се предоставя списък с лицата и семействата, които са използвали парите по предназначението им. Синхрон 2: Галина Качелова – началник отдел социална закрила Сумите ще станат ясни до края на месеца. Ще се изплащат на 2 транша – до 31 декември тази година и до 31 януари 2011г. От Агенцията по социално подпомагане очакват повече кандидати за новия отоплилен сезон. Синхрон 3: Галина Качелова И тази година молбите ще се приемат от 1 август до 31 октомври.
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  


Тагове:   юли,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3562953
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930