Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 12:37 - Новините - 16 юли 2010, ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 16 юли 2010, Петък  
   
  Прокуратурата рови как общината изгуби дяловете си в „Пълдинтур- инвест” ! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Започнаха разпитите на общински съветници от миналия мандат за създаването на фирма „Пълдинтур- инвест” между общината и бизнесмена Георги Гергов. По-късно чрез нея беше приватизиран и пловдивския панаир.  
В/Р  
Тема: Екссъветници на разпит за сделка с Гергов
  Един от съветниците в миналия мандат , който днес дава показания пред следовател беше Божидар Здравков. Попитахме го какво иска да знаят разследващите органи. Синхрон: Божидар Здравков- бивш общински съветник Божидар Здравко обаче беше категоричен за отговорноста на местния парламент по онова време и натиска оказван върху съветници преди сделката. Синхрон: 2 Припомням , че „Пълдинтур- инвест „ се учреди в края на мандата на Иван Чомаков по негово предложение. Имената на съветниците, който не подкрепиха партньорството с Георги Гергов са Божидар Здравков, Андон Андонов, Ваня Манчева, Димитър Костов, Христо Бонев и Николай Кузов.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов впряга цялата културна общественост на града в защита на пловдивската опера. Известно е, че министерството на културата иска да се отърве от нея и прехвърли грижите по издръжката й на пловдивската управа.  
В/Р  
Тема: Кметът вади Шостакович срещу Вежди
  Кметът обяви намерението на културното министерство като недопустимо. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Освен, че ще чуе мнението на културната общественост в града, кметът настоява и за спешна среща с министър Вежди Рашидов. За него кметът е приготвил изненада. Синхрон: Славчо Ако и това не хване декиш, Славчо Атанасов очаква пхротестен поход на пловдивчани към жълтите павета. Синхрон: Славчо Припомням, че в момента гръцката фирма АКТОР строи на мястото на синдикалния дом най- голямата оперна сцена на Балканите. Разплащането с нея обаче трябваше да стане с парите от софийския боклук, които така и не дойдоха. Друг е въпросът, че навремето когато Иван Чомаков е подписвал договора с АКТОР едва ли е пресмятал формулата : боклук- пари – опера.
БЛАНК  
  По- късно през деня кметът Славчо Атанасов и гръцката компания АКТОР подписаха договор за разсрочено плащане на задълженията на общината към инвеститора в новата пловдивска опера. В момента задълженията на управата са в размер на 5 милиона лева. До края на годината кметът ще извади 3 милиона лева от общинския гаранционен фонд за строителите. Останалите пари общината ще плаща догодина. От страна на гръцкия инвеститор заявиха, че няма да спират строителството на бившия Синдикален дом.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Шепа пловдивчани почетоха Левски. 173- годишнината от рождението на Васил Левски бе отбелязана пред паметника на Апостола в парк Бунарджик. Венци и цветя бяха поднесени пред монумента, където бяха дошли малцина политици и общественици.  
В/Р
ТЕМА:Шепа пловдивчани почетоха рождението на Левски
  С празнично слово от страна на Юлия Юрдекова започна тържествената програма Синхрон 1 : Юлия Юрдекова – Честването на светлото събитие не премина без споменаването на сегашните управляващи. Синхрон 2: Анкета Обидно малкото хора които се бяха събрали пред паметника на Апостола, са доказателство, че българина забравя кои са личностите, отдали живота си за свободата в която живеем, колкото и под съмнение да е тя в наши дни. АТМОСФЕРА  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Задържаха близо 1 000 кутии фалшиви бонбони. Полицаите са атакували склад на Брезовско шосе. Униформените са действали по сигнал на фирмата, която е носител на изключителната лицензия на марката бонбони за България. Задържаната пратка е на стойност 2 800 лева.  
БЛАНК  
  25- годишен пловдивчанин пък е в ареста на Пето РПУ, защото се опитал да краде алуминиеви профили от училище „Димитър Матевски” в „Тракия”. Стойността на задигнатите профили е 150 лева. Крадецът е задържан след подаден сигнал от строителните работници, които извършвали ремонтните работи.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
Следващият директор на новото общинско предприятие „Синя зона, паркинги и гаражи” ще се радва май на добри приходи. Пловдивчани са готови да си плащат по 2-3 лева за сигурност при паркирането, стига то да им е гарантирано. Припомням, че новото предприятие ще стопанисва 2 400 паркоместа само в синята зона на града. Вижте какви са настроенията на шофьорите:  
В/Р  
Тема: Уредено ли е паркирането
  ГОТОВА  
БЛАНК  
  Застрахователна компания „Български имоти” Акционерно дружество откри нов офис. Подробности от събитието след новините.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия петък. След прогнозата за времето, продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”. Тази вечер трябва да мислите стихчета, които започват с думите: В студиото вече са водещият Жоро Гюзелев и неговите асистентки Кали и Милена. От 19,20 часа в предаването Една пловдивска седмица гостуват заместник-кметът Александър Долев и шефът на Социално подпомагане в Пловдив Надя Танева. От 20,50 е предаването Акценти . Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вече   БАРАБАН   ВИДЕОМАТЕРИАЛА ЗА Български имоти залепен


Тагове:   юли,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565340
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930