Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 17:47 - Новините - 22 юли 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 22 юли 2010 четвъртък  
   
  Македонска наденица хвърча днес в местния парламент, на следващата сесия ще замерват съветниците с развалени яйца!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 22 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Лют македонски скандал взриви днес залата на местния парламент. Развихрилата се словесна схватка между Илко Илиев от ВМРО-НИЕ и Стойчо Кузев от ВМРО-БДД стигна да силовото изхвърляне на последния от сградата на Общинския съвет.  
В/Р  
Тема: Лют македонски скандал В ОбС- Пловдив
  На пръв поглед скандалът възникна от нищото. Може би дори причината за него се крие в електронната система. Докато говореше от микрофона председателя на Общинския съвет Илко Илиев под името му беше изписано, че представлява ВМРО- Българското национално движение. В този момент от последните редици скочи Стойчо Кузев и обвини съветниците от новосформираната партия ВМРО-НИЕ, че нямат прпаво да се именуват като БНД. Той пропомни и решението на Каракачановата партия за изключването на пловдивските войводи и настоя Илко Илиев да заличи от местния парламент групата на ВМРО-БНД. Председателят на общинский съвет нареди на квесторите да изхвърлят от залата Стойчо Кузев, с пкогото до преди десетина години бяха партийни съратници. Синхрон: Стойчо Кузев- ВМРО-БДД  Докато той даваше интервюта Илко Илиев нареди на гардове на общинска охрана да изведат Кузев от сградата на местния парламент. Атмосфера Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив След като нещата в залата се успокоиха Илко Илиев скастри общинските гардове. Синхрон: Илко От тук нататък нещата продължиха со кротце, со блажко и без кютек.  
БЛАНК  
  В същото време други се заканиха на следващата сесия да  замерят съветниците с развалени яйца. Поводът е, че местният парламент отново остави спортната площадка на улица „Трети март” в ръцете на концесионера Цветан Кацаров. Председателят на Общинския съвет Илко Илиев настояваше договорът му да бъде прекратен, тъй като 1 000 съседи не искат изграждането на кръчма в района на площадката. Предложението обаче не мина и опашката на коалиционната управленска котка отново се разклати.  
В/Р  
Тема: Разклати се опашката на коалиционната котка
  Само един глас не достигна в местния парламент , за да се прекрати договора с концесионера Цветан Кацаров. По време на гласуването майка му Павленка Кацарова, заместник председател на съветниците от ГЕРБ не беше в залата. Решението отново вбеси протестиращите срещу ремонтните работи в района на площадката на улица Трети Март. Те заплашиха, че на следващата сесия може да посрещнат съветниците с развалени яйца. Синхрон: Жена Първият им протест от утре обаче е да легнат под машините , който копаят около площадката Синхрон: Мъж Илко Илиев беше недоволен, че за втори път предложението му за прекратяване на договора не събира необходимите гласове. Днес вода му подляха коалиционните партньори от така наречената „Симпатична група”. Илиев обаче е категоричен, че ще внесе предложението и на следващата сесия. Но опашката на коалиционната котка вече е разклатена, а може би цялата се тресе. Синхрон: Константин Георгиев – общински съветник Според Павлинка Кацарова атаката сещу сина й е политическа.  
БЛАНК  
  Разширението на булевард „Руски” от „Шести септември” до новия мост на река Марица няма акт 16. От понеделник движението в този участък може да бъде спряно. Това предупреди в местния парламент шефът на съветниците от ГЕРБ и член на транспортната комисия Александър Държиков.  
В/Р  
Тема: Затварят „Руски” за движение?
  На строителите и общината е съставен акт от Регионалната дирекция национален строителен контрол. Синхрон: Александър Държиков- ГЕРБ Утре изтича срока за обжалване Синхрон: Александър Държиков- ГЕРБ От общината обещаха да реагират мигновено.  
БЛАНК  
  С гласовете на 30 съветника местният парламент освободи управителя на Онкологичния диспансер доктор Никола Ананощев. Повод за решението беше одитен доклад, който уличава Ананощев във финансови злоупотреби.  
В/Р  
Тема: Освободиха Ананощев
  В своя защита пред съветниците доктор Никола Ананощев заяви, че е поел онко- диспансера с два и половина милиона лева задължения, а го оставя на печалба. От микрофона той обяви решението му за смяна като политически акт. Пред журналистите обаче, отново си затвори устата относно оказвания му натиск от политически функционери за определяне на победители при обществени поръчки. Синхрон: Никола Ананощев - бивш шеф на онкодиспансера За два месеца временно управлението в диспансера се поема от Недялка Митова.  
БЛАНК  
  Съветниците удостоиха днес посмъртно архитект Вера Коларова със званието „Почетен гражданин на Пловдив”.  
В/Р  
Тема: Арх. Вера Коларова – Почетен пловдивчанин
  Архитект Вера Коларова бе доайенът на реставрацията в Пловдив. Макар, че бе родена в Разград, целият й професионален път е свързан с Пловдив. Повече от 50 години арх. Коларова проучва и реставрира исторически паметници. По нейни проекти са възстановени редица от най-хубавите къщи в Стария град. Венецът на богатия й творчески път е реставрацията на Античния театър, на Одеона, съвместно с арх. Румяна Пройкова, на Античния стадион, съвместно с арх. Люба Велчева, на Римския акведукт, на Костницата на Бачковския манастир, и редица други обекти в цялата страна. 36 съветника гласуваха тайно предложрнието тя да стане Почетен пловдивчанин. Синхрон – Димитър Керин – председател на изборната комисия
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  През нощта вандали са откраднали елементи от чешмата „Хорцето” в Цар симеоновата градина за трети пореден път. Днес пък е бил счупен единият от новите фитнес уреди на току-що ремонтираната и обновена детска площадка. Предишните дни са откраднати повечето декоративни тапи от съоръженията. Откраднати са и всички болтове от дъсчения под на катерушките, което създава реална опасност за децата. От Общината уверяват, че са предприети незабавни действия за възстановяване на щетите и умоляват пловдивчани при констатиране на подобни вандалски постъпки да сигнализират на горещия телефон „6-166”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Никола Янакиев от „Организация и контрол на транспорта” От 19,15 ви очаква новото ни предаване „Идеи за Пловдив” От 21,50 ще излъчим репортажен запис на най-интересното от днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   юли,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565398
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930