Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 17:03 - новини 27 юли, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 760 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2010 17:04


НОВИНИТЕ – 27юли 2010 Вторник  
   
  Дупката или коритото – това е въпросът.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  „Тая дупка Модър-Царевец няма да я правим!“ заяви най-новият заместник-кмет на Пловдив Александър Долев по повод връзката Смирненски-Южен. Той съобщи, че утре от Общината ще изпратят писмо до Министерски съвет с копие до Народното събрание, в което отново ще поискат парите за почистването на КОРИТОТО на Марица аварийно и целево.  
В/Р  
Тема: Пак искаме парите за Марица
  Повод за реакцията на Долев станаха обилните дъждове, които за пореден път изведоха на дневен ред проблема с почистването на коритото на река Марица. Припомням, че парите са това са заложени в 15-те милиона лева, които Пловдив чака за софийския боклук. Вместо тях обаче от жълтите павета отпуснаха пари за проекта Модър- Царевец. Синхрон 9 – Александър Долев – зам.-кмет на Пловдив Засега няма опасност от преливане на Марица Синхрон 7 - Александър Долев – зам.-кмет на Пловдив Що се отнася до наводнените подлези: Синхрон 8 - Александър Долев – зам.-кмет на Пловдив Концесията на подлеза на Централна гара бе прекратена на последната общинска сесия. В момента се търси вариант и за подлез „Тунела – Север“.  
БЛАНК  
  Престъпленията, дело на малолетни и непълнолетни на територията на Пловдив са намалели. За сметка на това обаче, те са станали по-сериозни.  
В/Р  
Тема: Деца убиват деца
  Данните изнесоха от комисията по противообществени прояви към Общината. Те са за първото тримесечие на 2010-та. 98 са престъпленията, дело на непълнолетни. Синхрон 1 – Петко Василев – Борба с противообществените прояви Сред тях обаче е и най-тежкото: Синхрон 2 – Петко Василев – Борба с противообществените прояви Единият случай е на отцеубийство, а при другият две деца хлапета убиват 4-годишно дете. Синхрон 3 – Петко Василев – Борба с противообществените прояви Притеснителна тенденция е груповостта на престъпленията, извършвани от малолетните. Обикновено те са в комбина с пълнолетни, които се възползват от закона, че децата до 14 години не носят наказателна отговорност. Най-често те стават пласьори на дрога. От общината огласиха и резултатите от изследване сред 1500 ученици според което, училището е арена на насилие, а семейството – негов генератор.  
БЛАНК  
  Общината заплаши с глоба между 5 и 10 хиляди лева „Драгиев и Ко”. Причината-поставени тръби в зелените площи на кръговото по моста на Адата и унищожена растителност. Представител на строителната фирма коментира, че те са само изпълнители на поръчка за ремонт, възложена от ВиК. На нарушителите ще се състави Констативен протокол и се дава срок за възстановяване на унищожената растителност до 14-и август  
В/Р  
Тема: Глобяват „Драгиев и Ко” , може и ВиК?
  Миналата година от Община Пловдив са отпуснати 60 хиляди лева за озеленяване на кръговите движения. Късно снощи от „Паркове и градини” се натъкват на тръбите в зелените площи. Кметът Славчо Атанасов нарежда спешна проверка Синхрон-Иван Георгиев-директор на „Паркове и градини” В зависимост от щетите ще бъде уточнена и глобата, която е между 5 и10 хиляди лева, е становището на еколозите от Община Пловдив. До дни ще стане ясно-трябва да се види има ли клауза в договора да се въстановяват зелените площи след ремонт Синхрон-Петя Николова –дирекция „Екология” Връзката на водопровода минава през колелото, тръбите са чугунени и трябва да се копае-казаха от Драгиев и Ко. Добавиха, че са говорили с техник от „Паркове и Градини” Синхрон-Николай Глушков-тех. ръководител в „Драгиев и Ко”   От „Пракове и градини” допълниха, че въпреки нарушителите и хората, които не пазят,  започват масово зацветяване на травни площи.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Общо 1670 стека цигари без бандерол са били иззети от колата и жилището на 38-годишна жена в Труд. Тя била спряна за проверка, а в колата били намерени 78 стека с цигари от марките „Натур” и „М-1”. При последвалото претърсване в къща, обитавана от нея, са били открити още папироси без акциз – „Капитал”, „Ракел Слимс” и „Голд Класик”.  
БЛАНК  

Гумите на два леки автомобила са били откраднати в Пловдив. В Първо РУП – Пловдив е получен сигнал, че са били демонтирани четирите автомобилни гуми на „Фиат Добло” и „Пежо Партнер”, паркирани в подземен гараж на улица „Дамяница”.

БЛАНК  
  Автомобил пък се самозапали рано тази сутрин. Мястото на инцидента - колелото на Централна гара. Добрата новина е, че пострадали няма.  
В/Р  
Тема: „Алфа Ромео” се самозапали в движение
  Около 9 и 10 тази сутрин автомобил „Алфа Ромео” , управляван от пловдивчанка се запали в движение. Очевидци веднага набират телефон 112. След минути на мястото пристигна пожарна. Пламъците, които избухнаха в предната част на колата , бяха загасени веднага. Притеснената водачка каза пред униформените служители, че преди алфата да се запали е замирисало на бензин. Според специалисти вероятната причина за инцидента е запален мотор. Движението не беше блокирано, а час по-късно Алфа Ромеото вече беше изтеглено от кръстовището.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  СДС започва широка национална кампания в търсене на подкрепа за няколко идеи за промяна на избирателния закон. Кампанията започна вчера от Пловдив.  
В/Р  
Тема: С клавиатура или с бюлетина
  Може ли машина да смени тъмната стаичка и урната. Според ръководството на СДС – може. Синхрон 17.48 -18.53 Борис Марков – Председател на предизборния щаб на СДС Една такава машина или терминал обаче струва около 1000 долара. Струва ли си инвестицията? СИНХРОН 24.10 – 24.43 – Мартин Димитров –председател на СДС Гласуването ще прилича на пускането на тото фиш. И както хиляди българи вече с доверие към системата се борят за джакпота, така утре би трябвало и да гласуват. Въвеждането на системата би било шестица за българската избирателна система – твърдят от СДС  
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия отново ще предава извънредната сесия на общинския съвет утре. Първоначално дневият ред беше от една единствена точка - процедура за продажба на 50 хиляди поименни акции, представляващи 100 % от капитала на "Ритон" ЕАД. Вносител е  общинският съветник от БСП и председател на надзорния съвет на ПОАП Тодор Кръстев  
В/Р  
Тема: Утре сесия с три точки. Но важни!
  Приватизационната процедура за продажбата на „Ритон” продължава над 3 години. Поканите на ПОАП към втория победител , фирма „Стоянстрой” за преговори, обаче са отклонявани заради смяна на собственоста. По-късно става ясно, че новият представител искат да продължи договора, но при различни условия. От агенцията не са съгласни и утре ще се гласува предложението да се прекрати процедурата и на Стоян Сариев да бъде върнат първоначалния депозит. Извънредно групата на ГЕРБ предлага да се предвидят 246 хиляди лева от общинският за издръжка на ОФД, а кметът Атанасов приема. Освен това ще се гласува поправка в правилника на общинският съвет, като вече няма значение дали партията е регистрирана в ОИК. Така   ВМРО-НИЕ могат да бъдат самостоятелна група и ще спрат протестите на ВМРО-БНД и БДД.    
БЛАНК  
  Пловдив е първият град в страната, в който се открива Информационен център за правата на пациента. Доктор Тодор Петров от Националната пациентска организация ще съдейства на всеки, който се е сблъскал с проблемите на здравеопазването.  
В/Р  
Тема: Информационен център за пациенти
  Националната пациентска организация обединява над 60 организации за защита правата на пациентите. Обещават, че в новооткрития офис на улица „Средец“ номер 68 ще оказват съдействие на всеки, потърсил помощ. Било то с информация, съвет или писане на жалби. Синхрон 4 – Александър Константинов – зам.-кмет на Пловдив Досегашната практика на организацията сочи, че хората най-често се нуждаят от ориентиране в лабиринта от здравни институции и инстанции. Синхрон 5 – д-р Станимир Хасърджиев – председател Опитът показва, че ако институциите биват сезирани по правилния начин, те реагират адекватно и не се стига до дела. Синхрон 6 – д-р Тодор Петров – офис Пловдив Почти всички сигнали, изпратени от организацията до Агенцията за медицински одит приключват със солени глоби за виновните.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Гиньо Матев - кмет на район „Тракия”. От 19,15 в РЕФЕРЕНДУМ ще обсъдим на каква възраст е най-добре да се пенсионираме От 20,50 е Мъдрост и тайнство с Маг Мариела, а от 22.50 –второто издание на новата ни младежка програма 18 +. Гост ще бъде клоунът КЕНИ. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   новини,   юли,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566320
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930